Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Εβδομάδα Μόδας Αυστραλίας: Για πρώτη φορά στην ιστορία της παρουσιάστηκε show με plus-size μοντέλα

Το plus-size clothing είχε τη δική του θέση στην Εβδομάδα Μόδας της Αυστραλίας. Μετά τις κατηγορίες για ελάχιστη συμπερίληψη τα περασμένα χρόνια, το πρώτο show με plus-zize μοντέλα στην 26χρονη ιστορία του θεσμού, έλαβε χώρα την Πέμπτη, 12 Μαΐου.

«Πάλευα και δούλευα γι’ αυτό για πάνω από 20 χρόνια», είπε η Chelsea Bonner, CEO σε πρακτορείο plus-sized μοντέλων στο CNN. Για να τα καταφέρει πήρε την κατάσταση στα χέρια της και διοργάνωσε το πρώτο show αφιερωμένο αποκλειστικά σε brands με ρούχα που απευθύνονται σε plus-size άτομα.

 

 

Πάνω από 600 άτομα παρακολούθησαν τα μοντέλα να περπατούν στην πασαρέλα παρουσιάζοντας τα 84 look. Σχεδόν 30 μοντέλα από το agency της Chelsay Bomer περπάτησαν στο runway, ανάμεσά τους και το πιο γνωστό plus-size μοντέλο της Αυστραλίας, η Robyn Lawiwy, φορώντας από αθλητικά ρούχα μέχρι ρούχα για την παραλία.

Η σχεδιάστρια ρούχων Kelly Pletrobon, η οποία ίδρυσε μαζί με τον σύζυγό της, το 2012, το plus size brand Harlow, είπε πως η συγκεκριμένη κίνηση υπενθυμίζει πως η μόδα είναι για όλους. Δεκατέσσερα από τα 85 look που παρουσιάστηκαν άνηκαν στη δική της εταιρεία, την οποία ξεκίνησε επειδή δυσκολευόταν να βρει ρούχα στο μέγεθός της. Η συλλογή της περιλαμβάνει μακριά φορέματα με διάφορα μοτίβα και εντυπωσιακές τουαλέτες.

 

«Ως άνθρωπος ένιωθα πάντα δεύτερης κατηγορίας. Ως σχεδιάστρια ένιωθα πως κανείς δεν μας λαμβάνει υπ’ όψιν του. Κανείς δεν μας θεωρούσε “fashion”», είπε με τη σειρά της στο CNN.

Η συμπερίληψη στη μόδα

Αν και οι εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Παρισιού, του Μιλάνου και του Λονδίνου, οι “Big Four”, όπως συχνά χαρακτηρίζονται, δεν έχουν ακόμη αφιερώσει ένα ολόκληρο show στο plus-size modeling όπως συνέβη σε αυτή της Αυστραλίας, τα μοντέλα με καμπύλες κερδίζουν σιγά σιγά τη θέση τους στον χώρο της μόδας. Η αρχή έγινε στην Εβδομάδα Μόδας της Αυστραλίας, με την Chelsae Bonner, να σημειώνει σε δηλώσεις της στο CNN, πως στόχος είναι αυτό που έγινε στην Αυστραλία να συμβεί σε όλα τα runways.

«Νομίζω πως το επόμενο βήμα είναι να βοηθήσουμε τα brands να καταλάβουν ότι είμαστε ο μέσος καταναλωτής και ότι θέλουμε να γνωρίζουν για εμάς και να έχουμε παρουσία στον χώρο της μόδας».

 

Η συμπερίληψη δεν σταμάτησε μόνο στα plus-size μοντέλα. Δύο ακόμη shows έδειξαν πως η μόδα δεν έχει μόνο ένα πρόσωπο. Δύο επιδείξεις περιελάμβαναν την παρουσίαση ρούχων από Αβορίγινες, ενώ υπήρχε ακόμη ένα που ακολούθησε την τάση της adoptive fashion, παρουσίασε δηλαδή, ρούχα για άτομα με αναπηρίες.

Συγκίνηση προκάλεσε επίσης και η παρουσία ενός μοντέλου από το Αφγανιστάν. Η 24χρονη Nazdana Bakhtiari δραπέτευσε μόλις πριν από οκτώ μήνες από το καθεστώς των Ταλιμπάν και τώρα περπάτησε στο runway της Εβδομάδας Μόδας της Αυστραλίας.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου