Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internet

Netflix: Έχασε περισσότερους από 200.000 συνδρομητές σε παγκόσμια κλίμακα

Το χειρότερο τρίμηνο στην ιστορία της.

Netflix: Απογοητευτικές επιδόσεις στο α’ τρίμηνο – Συντριβή -20% για τη μετοχή.

Το χειρότερο τρίμηνο στην ιστορία της Netflix της online streaming συνδρομητικής τηλεόρασης ήταν το α’ τρίμηνο του 2022, καθώς η δημοφιλής πλατφόρμα το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου έχασε περισσότερους από 200.000 συνδρομητές σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για το πρώτο τρίμηνο με μείωση των συνδρομητών της πλατφόρμας στην δεκάχρονη ιστορία της Netflix, ενώ οι εκτιμήσεις για το ερχόμενο τρίμηνο είναι ακόμα πιο δυσοίωνες, με την εταιρεία να εκτιμά πως στο διάστημα Απριλίου – Ιουνίου θα χαθούν ακόμα 2 εκατ. συνδρομητές.

«Ο κορωνοϊός θόλωσε την εικόνα, αυξάνοντας σημαντικά την ανάπτυξή μας το 2020, οδηγώντας μας να πιστέψουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος από την επιβράδυνση της ανάπτυξής μας το 2021 οφειλόταν στο ότι η πανδημία συγκέντρωσε την ανάπτυξη νωρίτερα. Τώρα, πιστεύουμε ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί αλληλοσυνδεόμενοι παράγοντες που επιδρούν», ανέφερε η εταιρεία.

Σημειώνεται πως οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της StreetAccount εκτιμούσαν πως οι νέοι συνδρομητές της πλατφόρμας θα ανέρχονταν σε 2,73 εκατ., ενώ η ίδια η εταιρεία ανέμενε 2,5 εκατ. επιπλέον συνδρομητές.

Ωστόσο, διευκρινίζεται πως η αναστολή των υπηρεσιών της Netflix στη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία, κόστισε στην πλατφόρμα περίπου 700.000 συνδρομητές από την ευρωπαϊκή χώρα. Η απόφαση της εταιρείας στις αρχές του Μαρτίου να αναστείλει τις υπηρεσίες της στη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία οδήγησε στην απώλειες περίπου 700,000 μελών.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου