Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Γκλέτσος κατά Τατσόπουλου: Παλιό το κόλπο και βαρετό

Γκλέτσος

Ο Απόστολος Γκλέτσος, προστίθεται στη λίστα όσων έχουν αντιδράσει για τις απόψεις που έχει εκφράσει ο Πέτρος Τατσόπουλος σχετικά με τη σειρά του MEGA «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον ουρανό».

Ο διάσημος ηθοποιός, σε ανάρτησή του στα social media, αναφέρει “κάποιος που κατά τα λεγόμενα του, έχει έρθει σε ερωτική επαφή με τη μισή Αθήνα, ειρωνεύεται μια τηλεοπτική σειρά, που λατρεύει το κοινό…..παλιό το κόλπο…..και βαρετό….”.

Πέτρος Τατσόπουλος: «Θρησκευτικό παραμύθι» η σειρά «Άγιος Παΐσιος» – «Δεν θα επανέλθει ο Μεσαίωνας στη Ελλάδα»

Το πρόβλημα που έχει με τη σειρά του MEGA “Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό” εξήγησε ο Πέτρος Τατσόπουλος, επιμένοντας για το “πρότζεκτ αποβλάκωσης” της ελληνικής κοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το σχόλιό του για τη νέα σειρά του MEGA, προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων από ιεράρχες, ενώ εναντίον του κατατέθηκε και αγωγή από το site “ekklisiaonline”,το οποίο του ζητά 200.000 ευρώ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status FM, ο γνωστός συγγραφέας τόνισε ότι η σειρά είναι ένα «θρησκευτικό παραμύθι» και ότι «θα τρίζουν τα κόκκαλα των ιστορικών μας».

«Η τηλεοπτική παραγωγή της σειράς για τον Άγιο Παΐσιο είναι παραγωγή της Μονής Βατοπεδίου. Παρόλο που δεν το λέει δημόσια η Μονή Βατοπεδίου, αυτό είναι φανερό, διότι η Μονή Βατοπεδίου είναι πίσω από το “Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός”. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Κανένα πρόβλημα που το MEGA πήρε τη σειρά. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η σειρά, για πρώτη φορά -και αυτό έχει να κάνει με τη λέξη απενοχοποίηση που χρησιμοποιώ στην ανάρτησή μου, για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, ενώ έχουν γίνει πάρα πολλές αντίστοιχες ταινίες, τηλεοπτικές παραγωγές… υπήρχε μια μεγάλη παράδοση. Ποτέ όμως μέχρι τώρα αυτό το προϊόν δεν προσφέρθηκε στο τηλεοπτικό κοινό ως ιστορική σειρά», δήλωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«Από εδώ ξεκινάει και η ρίζα της λέξης αποβλάκωση. Είναι μια καθαρά θρησκευτική σειρά, ένα θρησκευτικό παραμύθι, θρύλοι και παραδόσεις του ελληνικού λαού, όχι ιστορική σειρά. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των ιστορικών μας, των ανθρώπων που αναλώνουν όλη τους τη ζωή στην ιστορική έρευνα με το να παρουσιάζουμε τον βίο ενός ανθρώπου και να μιλάμε για τα θαύματά του λες και είναι αποδεκτά από την ιστορική έρευνα. Η σειρά “Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό” είναι ένα θρησκευτικό παραμύθι. Τα θαύματα του Παΐσιου μπορούμε να τα εξηγήσουμε (σ.σ. οι ιστορικοί) με όποιον τρόπο θέλετε: από οράματα μέχρι ψυχωτικά επεισόδια, μέχρι οτιδήποτε. Από ιστορικό να έχουμε κάποιο τεκμήριο ότι αυτά τα θαύματα…», σημείωσε ακόμη.

«Το πρόβλημα είναι ότι η σειρά δεν παρουσιάστηκε ως ένα ιστορικό παραμύθι, αλλά ως μια ιστορική σειρά. Ένα μεγάλο κανάλι σε μία κοσμική δυτική δημοκρατία, να παρουσιάζει τη σειρά ως ιστορική, για μένα είναι απαράδεκτο. Για μένα. Έκανα μία ανάρτηση 30 λέξεων, η οποία απαντήθηκε με μία αγωγή 200.000 ευρώ. Από ένα site που έχει το ανείπωτο θράσος να δημοσιεύει αναρτήσεις όπως “Η Θεία Κοινωνία ακόμη και να ανακατευτεί με δηλητήριο δεν προκαλεί τίποτα στον πιστό”. Αυτά πρέπει να τα συζητάει ο εισαγγελέας» συνέχισε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«Αν βγούμε αύριο και πούμε στα παιδιά ότι η “Χιονάτη” και η “Κοκκινοσκουφίτσα” δεν είναι παραμύθια αλλά πραγματικές ιστορίες, καταλαβαίνετε πως οδηγούμε τον κόσμο στην αποβλάκωση; Η σειρά θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως ένα θρησκευτικό παραμύθι και να μην υπάρξει κανέναν απολύτως πρόβλημα. Εγώ δεν προσβάλλω τίποτα. Προσβάλλουν την κοινή λογική και τον ορθό λόγο όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι οι οποίοι χρησιμοποιώντας παραμύθια έχουν το θράσος, για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, να τα παρουσιάσουν ως ιστορικά γεγονότα» πρόσθεσε.

«Δεν θα επανέλθει ο Μεσαίωνας στην ελληνική κοινωνία επειδή το θέλει η Μονή Βατοπεδίου» τόνισε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00