Πέτρος Λαγούτης: Ενηλικιώθηκα όταν απεξαρτήθηκα από τον τζόγο

Λαγούτης

Μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στο «MEGA Καλημέρα» την Παραμονή των Χρισττουγέννων, 24 Δεκεμβρίου, ο Πέτρος Λαγούτης.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης μίλησε για άγνωστες πτυχές της ζωής του.

«Θα ήθελα πολύ να κάνω μεγάλη καριέρα στο ποδόσφαιρο. Είχα πρόταση στα 17 μου. Μέχρι τα 22 μου είχα πάει πέντε φορές στο θέατρο. Ένας μάγειρας, απόφοιτος του θεάτρου τέχνης, μου είπε πως πρέπει να γίνω ηθοποιός».

Εν συνεχεία, σημείωσε για την οικογένειά του και τα δύο πολυαγαπημένα του παιδιά: «Παντρεύτηκα και στα 27 μου έγινα μπαμπάς. Ο μεγάλος μας γιος είναι ήδη στην σχολή του θεάτρου τέχνης και ο μικρός ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Βλέπω συμπεριφορές δικές μου και της Μυρτούς στον γάμο και λέω ήμασταν μικρά παιδιά. Στον γάμο πρέπει να αφήνεις το εγώ σου. Τα πρώτα ένα – δύο χρόνια του χωρισμού ήταν δύσκολα, με θυμό, αλλά όσο ο καθένας δούλευε τον εαυτό του, οι πορείες συγκλείνανε».

«Ενηλικιώθηκα μετά την εξάρτηση με τον τζόγο. Ενηλικίωση σημαίνει ότι αναλαμβάνεις την ευθύνη του εαυτού σου και τα όριά σου. Στον εθισμό δεν έχει “είσαι 70% εθισμένος”. Είσαι εθισμένος, τέλος. Ο εθισμός καταστρέφει τον εθισμένο και λερώνει ό,τι υπάρχει γύρω του. Το μόνο που έσωσα ήταν η σχέση με τα παιδιά μου. Στον “παλιό Πέτρο” θα έλεγα πήγαινε φάε τα μούτρα σου και γίνε αυτό που είσαι σήμερα» εξομολογήθηκε για την εξάρτηση που είχε με τον τζόγο.

Όσο για το τι θα του άρεσε να κάνει στην τηλεόραση, υποστήριξε: «Θα έκανα ένα τηλεπαιχνίδι. Τον “Εκατομμυριούχο” θα ήθελα να κάνω».

Τέλος, για το #Metoo και τον σάλο με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος διέρρσευσε ροζ βίντεο με πρώην σύντροφό του, χωρίς τη συγκατάθεσή της, ο ταλαντούχος ηθοποιός, τόνισε: «Για το #Metoo τι σημαίνει το “γιατί τώρα;”. Η Σοφία Παυλίδου το είχε πει και δεν την άκουσε κανείς. Και χυδαίο και άνανδρο και φθηνό είναι αυτό που έκανε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Με ενδιαφέρει και τι αρρώστια κουβαλάει ο κάθε άνθρωπος».