Δημήτρης Πιατάς: Έκανα την τρίτη δόση του εμβολίου πρίν ανακοινωθούν τα πρόστιμα

Πιατάς

Ο Δημήτρης Πιατάςσυγκαταλέγεται στην κατηγορία των κορυφαίων ηθοποιών όχι μόνο για το ταλέντο του αλλά και το ήθος του.

Ο δημοφιλής ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο» στο Θέατρο Βεάκη και μίλησε στη Σάσα Σταμάτη και τα parapolitika.gr.

Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης.

Οικογενειακά δράματα και πολιτικά παιχνίδια, μυστικά και ψέματα, αντιπαλότητες και χωρισμοί, έρωτες και φιλοδοξίες, γέλια και δάκρυα, στο φόντο μιας από τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας  που, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, οφείλουμε να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε.

Πιατάς, Δημήτρης Πιατάς: Έκανα την τρίτη δόση του εμβολίου πρίν ανακοινωθούν τα πρόστιμα
Πιατάς, Δημήτρης Πιατάς: Έκανα την τρίτη δόση του εμβολίου πρίν ανακοινωθούν τα πρόστιμα

«Κάποτε στο Βόσπορο», μια μουσικοθεατρική παράσταση για τις ανοιχτές πληγές εκείνης της Πόλης και των ανθρώπων της. Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία υπογράφει η Σοφία Σπυράτου, η οποία ετοιμάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση, όπου τα περίφημα γλέντια της Πόλης, εναλλάσσονται με την ποίηση και το δράμα του τόπου και του χρόνου.

Πιατάς, Δημήτρης Πιατάς: Έκανα την τρίτη δόση του εμβολίου πρίν ανακοινωθούν τα πρόστιμα

Ο σπουδαίος ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς μιλάει αποκλειστικά στα parapolitika.gr για τον ρόλο του Τούρκου που υποδύεται, την 3η δόση εμβολίου, τον Σερβετάλη, και το νέο του τηλεοπτικό επαγγελματικό βήμα.

Μίλησέ μας για την παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο» που πρωταγωνιστείς στο θέατρο Βεάκη;

Το «Κάποτε στο Βόσπορο είναι αναφορά στα γενονότα του 1955 στην Κωνσταντινούπολη όταν εκδιώχθηκε το υπόλοιπο του ελληνισμού του έμενε στη πόλη. Θεωρώ ότι ήταν μια «πρόβα» της Τουρκίας για τα γεγονότα που ακολούθησαν στην Κύπρο.

Εσύ υποδύεσαι έναν Τούρκο τον Ορχάν Γιαμαλίκ. Μίλησέ μας για τον ρόλο σου;

Για μένα αυτός ο ρόλος ήταν πρόκληση να παίξω έναν αρνητικό ήρωα και ταυτόχρονα να είναι και συμπαθής. Νομίζω ότι τι πέτυχα.

Πιατάς, Δημήτρης Πιατάς: Έκανα την τρίτη δόση του εμβολίου πρίν ανακοινωθούν τα πρόστιμα

Έχεις κάνει το εμβόλιο;

Εννοείται και μάλιστα έκανα και πρόσφατα την τρίτη δόση πρώτου ανακοινωθούν τα πρόστιμα.

Έχασες κάποιο δικό σου πρόσωπο από τον κορονοιό;

Ναι. Κάποιους φίλους ανάμεσά τους ο Μιχάλης Αδάμ ο σπουδαίος θεατρικός παραγωγός που ίδρυσε το Badminton και ο σκηνοθέτης θεάτρου Βασίλης Νικολαίδης. Είναι μεγάλη η θλίψη γιατί ο χαμός τους και η πανδημία δεν μου επέστρεψε να είμαι παρών στον αποχαιρετισμό.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Άρη Σερβετάλη;

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του από την ώρα που είσαι ενήλικας.

Γιατί δεν έχεις social media;

Δεν τα χρειάζομαι. Προτιμώ να έχω προσωπική επαφή με τους ανθρώπους.

Γιατί τα τελευταία χρόνια δεν σε βλέπουμε στην τηλεόραση;

Θα με δείτε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα τηλεοπτική δουλειά η οποία θα παρουσιαστεί στην Cosmote με τίτλο «οι Αόρατοι». Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Χάρη Μαζαράκη και παίζουν ο Μάκης Παπαδημητρίου, ο Νίκος Πουρσανίδης, η Βασιλική Τρουφάκου και η Γιούλικα Σκαφιδά και ο Γιώργος Χρανιώτης.