Δήμητρα Ματσούκα: Καταδικάζω κάθε κακοποιητική συμπεριφορά, όμως δεν είναι δεδομένο ότι ο καταγγέλων λέει πάντα αλήθεια (Βίντεο)

Ματσούκα

Η Δήμητρα Ματσούκα μίλησε ανοιχτά για το κίνημα #MeToo, τις κακές συμπεριφορές που έχει αντιμετωπίσει η ίδια στον χώρο του θεάματος, καθώς και την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση Ρινόκερος.

Όπως δήλωσε αρχικά στην εκπομπή «Πρωινό», όπου και βρέθηκε καλεσμένη, η ίδια δεν θεωρεί σωστή την κίνησή του, όμως εφόσον είχε ξεκαθαρίσει εξ’ αρχής την θέση του, οφείλει να την σεβαστεί.

«Όταν ένας εργαζόμενος θέτει τους όρους του πριν κλείσει την όποια δουλειά, νομίζω ότι ο ίδιος είναι μια χαρά. Ο Άρης χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά -επειδή είμαστε μια μικρή χώρα, ξέρουμε ο ένας για τον άλλον-, απ’ ό,τι ξέρω είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Ένας χαμηλών τόνων άνθρωπος, ταλαντούχος, σοβαρό παιδί και έχει κάθε δικαίωμα. Προσωπικά, δεν συμφωνώ μαζί του, αλλά δε μου αρέσει και αυτό που συμβαίνει όλο αυτό το διάστημα, με τις θορυβώδεις απαντήσεις σε όποια απάντηση κάποιου. Δε μου αρέσει η φασαρία. Πιστεύω στο εμβόλιο και στην επιστήμη. Θα κάνω και την τρίτη δόση, όταν έρθει η σειρά μου, πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε», δήλωσε αρχικά η Δήμητρα Ματσούκα.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στο κίνημα #MeToo και αποκάλυψε αν και η ίδια έχει δεχτεί κακοποιητικές συμπεριφορές. «Καταδικάζω κάθε κακοποιητική συμπεριφορά. Δεν μπορει να ειπωθεί κάτι άλλο, η Δικαιοσύνη πρέπει να αποφασίσει. Δεν είναι δεδομένο ότι ο καταγγέλων λέει πάντα την αλήθεια. Χρειάζεται προσοχή από όλους και ειδικά από τους δημοσιογράφους. Αισθάνομαι λύπη για αυτό που έχουν προξενήσει, αν όντως αληθεύει και για τους ίδιους. Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, δεν ήμασταν εκεί», αναφέρει αρχικά.

Στην συνέχεια εξήγησε πως στην ίδια δεν έχει τύχει ποτέ να αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση, παρά μόνο δύσκολες συνεργασίες.

Τέλος, αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν με το 8χρονο κορίτσι, το οποίο έχασε την ζωή του, αφού εγκλωβίστηκε στην μεταλλική πόρτα ενός εργοστασίου στο Κερατσίνι.

«Για αυτό το 8χρονο κοριτσάκι που είδαμε όλοι σε βίντεο πώς αντιμετωπίστηκε από τους ανθρώπους που ήταν εκεί, μπορώ να μιλήσω. Αυτή η εικόνα είναι αποθαρρυντική, βίαιη και σε κάνει να θέλεις να κλάψεις. Είναι σοκαριστικό. Υπάρχει μια μεγάλη πληγή σε αυτή τη χώρα και λέγεται ρατσισμός», είπε κλείνοντας η ηθοποιός.