Ανθή Σαλαγκούδη: Με τη γνώση που έχω τώρα, θα έκανα κρυοσυντήρηση ωαρίων νωρίτερα (Βίντεο)

Σαλαγκούδη, Ανθή Σαλαγκούδη: Με τη γνώση που έχω τώρα, θα έκανα κρυοσυντήρηση ωαρίων νωρίτερα (Βίντεο)

Συναντήσαμε την Ανθή Σαλαγκούδη στην ιατρική μονάδα υποβοηθουμένης αναπαραγωγής «ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΗΣΗΣ», οπού αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι βρίσκεται στη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων. Όπως εξομολογήθηκε, «φλέρταρε» με την ιδέα ήδη πριν από το Survivor, αλλά χρειάστηκε χρόνος μέχρι να βρει τον κατάλληλο γιατρό. Η Ανθή αποκάλυψε ότι δέχεται κοινωνική πίεση να αποκτήσει παιδί, ωστόσο εκείνη ξέρει καλά τι θέλει.

«Η κρυοσυντήρηση ωαρίων σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια»

Παρότι δεν ανήκει στις γυναίκες που αυτή τη στιγμή θέλουν γάμο και παιδιά και παρόλο που αυτό το διάστημα δεν έχει σύντροφο, συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί κάνεις να πάει κόντρα στην επιστήμη και στη βιολογική ηλικία, γη αυτό και μπήκε στη διαδικασία να καταψύξει τα ωάρια της. Για να «της φύγει εάν βάρος» και να νιώσει ασφάλεια. Η Α τόνισε ότι η διαδικασία έχει υψηλό κόστος για τη μέση γυναικά και πως η ίδια έχει αυτή τη στιγμή εναλλαγές στη διάθεση της λόγω των ενέσεων, ωστόσο υπογράμμισε ότι αν ήταν πιο ενημερωμένη παλαιοτέρα, θα έκανε τη διαδικασία πολύ νωρίτερα.

Παράλληλα, ο γυναικολόγος- μαιευτήρας Μηνάς Μαστρομηνάς αναλύει την διαδικασία κρυοσυντήρησης ωαρίων, στην ιατρική μονάδα υποβοηθουμένης αναπαραγωγής «ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΗΣΗΣ», οπού είχαμε τη δυνατότητα να μπούμε μέσα στο εργαστήριο, οπού γίνεται η κατάψυξη ωαρίων. Ο γιατρός ανέλυσε την διαδικασία κρυοσυντήρησης, που όπως είπε, έχει αυξηθεί κατά 40% κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η κρυοσυντήρηση ενδείκνυται σε δυο περιπτώσεις: για ιατρικούς λογούς (π.χ. πριν από χημειοθεραπεία) και για κοινωνικούς λογούς (όταν μια γυναικά στα 30-40 δεν έχει στα άμεσα σχέδια της να αποκτήσει παιδί). Επειδή πρέπει να ληφθούν πολλά ωάρια χορηγούνται φάρμακα. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα του φυσικού κύκλου, οπού λαμβάνονται ωάρια κάθε μηνά. Βάσει νομοθεσίας, τα ωάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια 20 ετών, ενώ το κόστος ανέρχεται – μαζί με τα φάρμακα – στα 2500 ευρώ.

Πηγή: Megatv.com