Connect with us

Hi, what are you looking for?

Σειρές

Άλλη μία έκπληξη απο την ΕΡΤ: Πρεμιέρα για την δραματική σειρά «Μια νύχτα του Αυγούστου» της Βικτόρια Χίσλοπ

Σε νέα εποχή φαίνεται να περνά η ΕΡΤ, καθώς το πρόγραμμά της για τη νέα τηλεοπτική σεζόν δείχνει όχι μόνο να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιοτική ψυχαγωγία και στην αξιόπιστη ενημέρωση, αλλά και να επενδύει ξανά στην ελληνική μυθοπλασία.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε διάστημα, μόλις 36 μηνών, οργανώθηκαν και προβάλλονται 19 νέες σειρές ελληνικής μυθοπλασίας, 39 νέες σειρές ντοκιμαντέρ και εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου και 23 ολοκαίνουργιες εκπομπές ψυχαγωγίας. Κάτι που σημαίνει ότι η ΕΡΤ όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά μάλλον εκείνα που… παρακολουθούν έκπληκτα και αμήχανα την στρατηγική της κρατικής τηλεόρασης και για τη νέα σεζόν.

Στις ξεχωριστές σειρές που έχουν ξεκινήσει έρχεται να προστεθεί από την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 22:00 στην ΕΡΤ1 μία συγκλονιστική δραματική σειρά, με κάστ εκλεκτών ηθοποιών, που θα καθηλώσει και αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης σειράς «Το νησί».

_673

Η νέα πολυαναμενόμενη «Μια νύχτα του Αυγούστου», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της βραβευμένης συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ, σε σκηνοθεσία Ζωής Σγουρού και σενάριο Παναγιώτη Χριστόπουλου, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη ΣτάνκογλουΓιούλικα ΣκαφιδάΓιώργο ΚαραμίχοΜαρία Καβογιάννη, και πολλούς καταξιωμένους ηθοποιούς και συντελεστές, διηγείται τον τραγικό απόηχο μιας γυναικοκτονίας την δεκαετία του ’50.

Τις αμέτρητες ζωές που ρημάχτηκαν ως συνέπειά της. Τις φυλακές κάθε είδους που χτίζει ο άνθρωπος γύρω του. Αλλά και την ανάγκη για λύτρωση, ελπίδα, αγάπη, που αναπόφευκτα γεννιέται πάντα μέσα από τα χαλάσματα.

Διηγείται τον τραγικό απόηχο μιας γυναικοκτονίας την δεκαετία του ’50

Η δράση από την Κρήτη και την περιοχή της Ελούντας, μεταφέρεται σε διάφορα σημεία του Πειραιά και της Αθήνας, ανάμεσα σε αυτά το λιμάνι, η Τρούμπα, το Μεταξουργείο, η Σαλαμίνα, τα οποία αναδίδουν μοναδικά την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’50, όπου μας μεταφέρει η ιστορία.

_361_2

Στο επίκεντρο των 14 επεισοδίων βρίσκεται η δολοφονία μιας γυναίκας από τον σύζυγό της, όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι είχε εραστή της τον καλύτερό του φίλο.

_748
_608

Κι ενώ η μοίρα του ενός είναι ήδη προδιαγεγραμμένη από το δικαστήριο, η μοίρα του άλλου ίσως τελικά να έχει μια τελευταία ελπίδα να αλλάξει. Λίγο πριν την τελειωτική αυτοκαταστροφή, θα βρούν έστω και αργά την ευκαιρία να λυτρωθούν;

 

Πρεμιέρα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 22:00 στην ΕΡΤ1

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου