Connect with us

Hi, what are you looking for?

Video

Blonde: «Η Μονρόε πέρασε πολύ χειρότερα απ’ ό,τι βλέπουμε στο φιλμ» είπε η συγγραφέας του βιβλίου

Η συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου με τίτλο «Blonde», Τζόις Κάρολ Όουτς, στο οποίο βασίστηκε η ταινία με πρωταγωνίστρια την Άνα Ντε Άρμας, σχολίασε τη μεταφορά του έργου της στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία του Netflix, που αναφέρεται στη ζωή της απόλυτης ξανθιάς του Χόλιγουντ, με την πρώτη προβολή της δημιούργησε αμφίθυμα συναισθήματα στους κριτικούς κινηματογράφου, οι οποίοι σχολίασαν στην πληθώρα των σκηνών σεξ της ταινίας. Η συγγραφέας με τη σειρά της σχολίασε το εγχείρημα του σκηνοθέτη, Άντριου Ντόμινικ, αλλά και το γεγονός πως το φιλμ κρίθηκε ακατάλληλο για ανηλίκους.

Πιο συγκεκριμένα πολλοί ήταν εκείνοι που βρήκαν την ταινία ιδιαίτερα «σκοτεινή» και υπερβολική, με τη συγγραφέα, να υπογραμμίζει πως αυτά που πέρασε η Μέριλιν Μονρόε, ήταν πολύ χειρότερα από αυτά που βλέπουμε στην ταινία.

Το πρόβλημα των περισσότερων κριτικών, ήταν πως η αφήγηση δεν πρόβαλλε κάτι καινούριο, αλλά απεικόνιζε την κακοποίηση που η ξανθιά σταρ, είχε δεχθεί από τους ανθρώπους στη ζωή της.

«Δεν είναι μία ταινία που θα σε κάνει να νιώσεις καλά. Πολλές ταινίες για τη Μονρόε είναι πιο ευχάριστες και έχουν περισσότερη μουσική και τραγούδι. Είναι πολύ όμορφη και γλυκιά. Αυτή η ταινία είναι πιο κοντά σε αυτό που πράγματι βίωσε. Οι τελευταίες ημέρες της ζωής της ήταν βάναυσες» είπε χαρακτηριστικά η Τζόις Κάρολ Όουτς στο The New Yorker.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την ταινία και προς απάντηση όλων εκείνων που την έκριναν αρνητικά, η συγγραφέας δήλωσε πως πρόκειται για ένα αριστούργημα: «Πιστεύω πως το όραμα του Ντόμινικ είναι παράλληλο με το δικό μου ή ακριβώς ίδιο με το δικό μου. Όμως έφτιαξε μία ταινία που είναι μοναδική».

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας :

Η βιογραφική ταινία της Μέριλιν Μονρόε κρίθηκε από το Netflix ως ακατάλληλη για ανηλίκους

Το φιλμ «Blonde» έλαβε το σπάνιο σήμα καταλληλότητας «NC-17», το οποίο δίνεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις ταινιών, που προβάλλουν έντονο σεξουαλικό περιεχόμενο και είναι η πρώτη ταινία στο Netflix «ακατάλληλη για ανηλίκους».

Πρόκειται για μία σήμανση, η οποία δίνεται από την Ένωση Εταιρειών Κινηματογράφου της Αμερικής (MPAA) μόνο σε ακραίες περιπτώσεις ταινιών, με έντονο σεξουαλικό περιεχόμενο.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο σκηνοθέτης ανέφερε: «Ήταν μία πολύ απαιτητική ταινία. Εάν δεν αρέσει στο κοινό, είναι πρόβλημά του, κανείς μας δεν τρέχει για να βγει Πρόεδρος εδώ. Είναι μία ταινία με την Μέριλιν Μονρόε, ακατάλληλη για ανηλίκους. Αυτό ήταν πάνω-κάτω που θέλατε άλλωστε, σωστά; Εγώ θα ήθελα να δω την άκρως ακατάλληλη εκδοχή της ιστορίας της Μέριλιν».

blonde-2121_2

Διαθέσιμη η ταινία στο Netflix

Το Netflix κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα τη νέα ταινία «Blonde» (Η Ξανθιά). Βασισμένη στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Τζόις Κάρολ Όουτς, το φιλμ επαναπροσδιορίζει με τόλμη τη ζωή ενός από τα μεγαλύτερα είδωλα του Χόλιγουντ, της Μέριλιν Μονρόε.

Από την ασταθή παιδική της ηλικία ως Νόρμα Τζιν, την καθιέρωσή της ως διασημότητας και τις αισθηματικές της περιπέτειες, η “Ξανθιά” θολώνει τις γραμμές μεταξύ γεγονότων και φαντασίας για να εξερευνήσει τη συνεχώς αυξανόμενη διάσταση μεταξύ της δημόσιας εικόνας και του πραγματικού εαυτού της.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Άντριου Ντόμινικ, στην ταινία πρωταγωνιστεί η Άνα ντε Άρμας και συμμετέχουν οι Μπόμπι Καναβάλε, Έιντριεν Μπρόντι, Τζούλιαν Νίκολσον, Ζάβιερ Σάμιουελ και Έβαν Γουίλιαμς.

H ταινία διαρκεί 2 ώρες και 47 λεπτά.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00