Έλον Μασκ: Εξασφάλισε χρηματοδότηση για την εξαγορά του Twitter

Μασκ

Πριν από μια εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο του Twitter είχε εκδόσει «σχέδιο για τα δικαιώματα των μετόχων» για να μπλοκάρει την προτεινόμενη προσφορά εξαγοράς του Έλον Μασκ.

Εξασφάλισε την απαραίτητη χρηματοδότηση ύψους 46,5 δισ. δολαρίων ο Έλον Μασκ και προχωρά στην κατάθεση επίσημης πρότασης εξαγοράς του Twitter.

Όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ο Έλον Μασκ προχώρησε σε σχετική γνωστοποίηση στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Σύμφωνα με αυτή θα δανειστεί 13,5 δισ. δολάρια από την Morgan Stanley, 12,5 δισ. δολάρια από δάνειο τύπου margin ( με εγγύηση ελεύθερες μετοχές της Tesla) και ο ίδιος θα βάλει 21 δισ. δολάρια. Στην ίδια γνωστοποίηση δεν αναφέρει πότε και αν θα καταθέσει επίσημη πρόταση εξαγοράς.

Υπενθυμίζεται πως το διοικητικό συμβούλιο του Twitter υιοθέτησε σχέδιο περιορισμένης διάρκειας για τα δικαιώματα των μετόχων, προκειμένου οι επενδυτές και η επιχείρηση να προστατευθεί από την προσφορά ύψους 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Έλον Μασκ, ανακοίνωσε η ομώνυμη εταιρεία. Το συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την έγκριση του σχεδίου η διάρκεια του οποίου είναι μέχρι τις 14 Απριλίου του 2023.

 

Το διοικητικό συμβούλιο μπλοκάρει την επιθετική εξαγορά του Έλον Μασκ

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter είχε εκδόσει «σχέδιο για τα δικαιώματα των μετόχων» για να μπλοκάρει την προτεινόμενη προσφορά εξαγοράς του Έλον Μασκ.

Το σχέδιο εγκρίθηκε «μετά από μια αυτόκλητη, μη δεσμευτική πρόταση για την απόκτηση του Twitter», είχε σημειώσει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας σε δελτίο τύπου που ανακοινώνει την αλλαγή. Αυτός ο ελιγμός, γνωστός στον κόσμο των οικονομικών ως «δηλητηριώδες χάπι», μπλοκάρει τις εχθρικές εξαγορές δίνοντας σε ορισμένους μετόχους το δικαίωμα να αγοράσουν περισσότερες μετοχές, εάν κάποιος εξωτερικός επιχειρήσει να πάρει τον έλεγχο.

Το σχέδιο υποδηλώνει έντονα ότι το διοικητικό συμβούλιο του Twitter σκοπεύει να πολεμήσει την προσπάθεια του Μασκ να αναλάβει την ιδιοκτησία της εταιρείας, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, είχε πει στο παρελθόν στους υπαλλήλους ότι η εταιρεία εξακολουθούσε να αξιολογεί την προσφορά του Μασκ.

Ο Μασκ κατέχει επί του παρόντος μερίδιο 9,2% στο Twitter και επιδιώκει να κάνει «ιδιωτική» την εταιρεία σε μια αυτόκλητη προσφορά 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, πολύ πάνω από την τιμή κλεισίματος της Πέμπτης προκειμένου να καταστήσει τον εαυτό του απόλυτο κυρίαρχο.