Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Twitter: Μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας είναι πλέον ο Έλον Μασκ

Η εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες αφότου το αφεντικό της Tesla και της SpaceΧ δήλωσε ότι σκέφτεται να δημιουργήσει δική του κοινωνική πλατφόρμα.

O εκκεντρικός μεγιστάνας της ηλεκτροκίνησης και του διαστήματος Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές που αντιστοιχούν στο 9,2% του Twitter, μεταδίδει την Δευτέρα το Bloomberg επικαλούμενο έγγραφο που υποβλήθηκε στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα δε με τους Financial Times, ο Μασκ είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της Twitter Inc.

Η συνολική αξία του ποσοστού ανέρχεται σε 2,89 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση την τιμή κλεισίματος του Twitter την Παρασκευή.

Η αναπάντεχη εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες αφότου το αφεντικό της Tesla και της SpaceΧ δήλωσε ότι σκέφτεται να δημιουργήσει δική του κοινωνική πλατφόρμα.

Νωρίτερα είχε κάνει  «δημοσκόπηση» μεταξύ των 80 εκατομμυρίων ακολούθων του στο Twitter ρωτώντας τους αν η εφαρμογή «σέβεται την ελευθερία του λόγου», η οποία «είναι αναγκαία για μια λειτουργική δημοκρατία».

Το 70% των απαντήσεων ήταν αρνητικό, οπότε ο Μασκ διερωτήθηκε αν θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί νέα πλατφόρμα και δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά μια τέτοια κίνηση.

 

Η μετοχή της Twitter σημείωσε άνοδο κατά 26% στις προσυνεδριακές διαπραγματεύσεις μετά την αποκάλυψη της είδησης.

Το μερίδιο του Μασκ στην Twitter είναι πάνω από τέσσερις φορές μεγαλύτερο σε σχέση με το 2,25% που κατέχει ο ιδρυτής της εταιρείας Τζακ Ντόρσεϊ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια ενδεχόμενη εξαγορά της εταιρείας.

«Ο Μασκ θα μπορούσε να προσπαθήσει να κρατήσει μια πιο επιθετική στάση εδώ στο Twitter», δήλωσε ο αναλυτής του Wedbush Νταν Άιβς τη Δευτέρα στο « Squawk Box » του CNBC . «Αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε κάποιου είδους εξαγορά».

Στις 7 Αυγούστου 2018, ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι είχε «εξασφαλιστεί χρηματοδότηση» για να κάνει ιδιωτική την Tesla στα 420 δολάρια ανά μετοχή. Οι 12 μήνες που ακολούθησαν αυτό το tweet ήταν ένα τρενάκι για τους μετόχους του Musk και της Tesla. Εκείνη την περίοδο, η εταιρεία σημείωσε ρεκόρ απόδοσης, αλλά έπρεπε επίσης να αντιμετωπίσει δικαστικές διαφορές, κυβερνητικές έρευνες και απολύσεις. Ο Μασκ κατέληξε επίσης σε συμφωνία με την SEC που τον απομάκρυνε από τον ρόλο του προέδρου στην Tesla.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00