Connect with us

Hi, what are you looking for?

slider

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πρώτη δημόσια εμφάνιση το 2022 – Κλείνει 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο (Βίντεο)

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου η βασίλισσα Ελισάβετ κλείνει και επίσημα 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο.

Παρόλο που οι εορτασμοί για την «Ημέρα Προσχώρησης» αφορούν όλη τη χώρα η βασίλισσα έχει επιλέξει την διακριτικότητα καθώς στις 6 Φεβρουαρίου πέθανε ο πατέρας της και για αυτό εκείνη πήρε στα χέρια την βασιλεία.

«Ενώ είναι μια στιγμή για εθνικούς εορτασμούς, θα είναι μια ημέρα ανάμεικτων συναισθημάτων για την Αυτού Μεγαλειότητα καθώς η ημέρα σηματοδοτεί επίσης 70 χρόνια από τον θάνατο του αγαπημένου της πατέρα Τζορτζ ΣΤ’», είπε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στο κοινοβούλιο την Τετάρτη, ευχαριστώντας την μονάρχη για την «ακούραστη υπηρεσία της».

Παραμονή της «Ημέρας Προσχώρησης» σήμερα και η βασίλισσα Ελισάβετ, πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της για αυτή τη χρονιά. Η μονάρχης διοργάνωσε δεξίωση για ομάδες τοπικής κοινότητας στο Sandringham House και ήταν καλοδιάθετη.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση του παλατιού, ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και η Άντζελα Γουντ, η οποία είχε βοηθήσει στη δημιουργία της πρωτότυπης συνταγής του Coronation Chicken, του πιάτου που σερβιρίστηκε στη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ πριν 70 χρόνια.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου