Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Έλον Μασκ: Έκλεισε τα γραφεία του Twitter μετά το τελεσίγραφο στους εργαζόμενους

«Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να γίνετε μέλος του νέου Twitter, κάντε κλικ στο “Ναι” στον παρακάτω σύνδεσμο», έγραφε το τελεσίγραφο

Τελεσίγραφο απέστειλε την περασμένη Τετάρτη ο Έλον Μασκ σε όλους τους εργαζόμενους του Twitter σχετικά με τις νέες «απαιτήσεις» της δουλειάς, τονίζοντας πως όσοι διαφωνούν θα δουν την πόρτα της εξόδου.

Παράλληλα, το απόγευμα της Πέμπτης ο ίδιος έκλεισε αιφνιδιαστικά τα γραφεία της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλον Μασκ κάλεσε τους εργαζόμενους του Twitter να δεσμευτούν ότι θα εργάζονται για «πολλές ώρες σε υψηλή ένταση», είτε να αποχωρήσουν.

Ωστόσο, πολλοί υπάλληλοι δεν είδαν με καλό μάτι την κίνηση αυτή και ετοιμάζονται να αποχωρήσουν.

Το τελεσίγραφο ανέφερε: «Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να γίνετε μέλος του νέου Twitter, κάντε κλικ στο “Ναι” στον παρακάτω σύνδεσμο».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όποιος «δεν πατήσει το κουμπί» θα αποχωρήσει με τρεις μισθούς ως αποζημίωση απόλυσης.

Οι εργαζόμενοι έπρεπε να απαντήσουν στο τελεσίγραφο μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία προχώρησε σε μια ανεξήγητη κίνηση, η οποία έκλεισε τα γραφεία της μέχρι τη Δευτέρα. Οι υπηρεσίες ασφαλείας της εταιρείας άρχισαν να διώχνουν υπαλλήλους από τα γραφεία το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με μία πηγή του Reuters.

Την ίδια ώρα, ο Μασκ έλαβε τις πρώτες απαντήσεις του τελεσιγράφου και δεν είναι ικανοποιημένος.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε να επιτρέψει σε ορισμένους εργαζόμενους να συνεχίσουν να εργάζονται με το καθεστώς της τηλεργασίας, εάν οι διευθυντές μπορούν να αποδείξουν ότι είχαν «μια εξαιρετική συμβολή» στην εταιρεία.

Σύμφωνα με την «Guardian», αυτό δεν θα ανακόψει το κύμα των μαζικών απολύσεων και οικειοθελών αποχωρήσεων, κυρίως μηχανικών που είναι υπεύθυνοι για την επιδιόρθωση σφαλμάτων και την ασφάλεια του Twitter, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη σταθερότητα της πλατφόρμας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλον Μασκ συνάντησε και σημαντικά στελέχη, προσπαθώντας να τους πείσει να παραμείνουν στην εταιρεία, αν και ο ίδιος με ανάρτησή του έκανε γνωστό ότι δεν ανησυχεί, καθώς «οι καλύτεροι άνθρωποι μένουν».

Συνέχισε λέγοντας πως η πλατφόρμα έφτασε σε επίπεδα-ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Χρήστες του Τwitter ήδη εκφράζουν την αντίθεσή τους για τις κινήσεις του Μασκ με τα hashtags #RIPTwitter, #TwitterDown κ.ά.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου