Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Σάλος με tweet του Μασκ: Δημοσίευσε φωτογραφία ενός στρατιώτη των Ναζί

Η εικόνα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων 

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε tweet του Ίλον Μασκ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και του Twitter δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός στρατιώτη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με ένα κλουβί και τρία ταχυδρομικά περιστέρια στην πλάτη του και τη λεζάντα «τρία αδιάβαστα μηνύματα».

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σχολίασε στη συνέχεια «πώς άλλαξαν οι καιροί», πριν προσθέσει: «Την εποχή που τα πουλιά ήταν αληθινά. Αλλά αν το Twitter είναι πουλί, αυτό σημαίνει…».

Συνέκρινε τα περιστέρια της εικόνας με το μπλε πουλί του Twitter και τους 115 εκατομμύρια οπαδούς του, με την εικόνα του στρατιώτη να προκαλεί οργή.

Οι χρήστες παρατήρησαν ότι επρόκειτο για στρατιώτη της Βέρμαχτ από τη Ναζιστική Γερμανία, αλλά δεν έφερε εμφανή διακριτικά. 

Ένας χρήστης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν «απόγονος ενός επιζώντος του Ολοκαυτώματος» χαρακτήρισε τη δημοσίευση «απαράδεκτη».

Άλλοι σχολίασαν: «Πραγματικά με αρρωσταίνει… Πρέπει να υπάρχουν συνέπειες για τη χρήση τέτοιων εικόνων. Οι διαφημιστές θα πρέπει να αποσύρουν τις δαπάνες τους στο Twitter.»

Στην φωτογραφία είναι ένας Γερμανός στρατιώτης της Βέρμαχτ, μέλος των ενωμένων ναζιστικών ενόπλων δυνάμεων, που κουβαλά αγγελιοφόρους περιστέρια στο δυτικό μέτωπο κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής στη Γαλλία, γνωστή ως Μάχη της Γαλλίας, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, περίπου τον Μάιο του 1940.

Ο δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Arsen Ostrovsky επεσήμανε ότι πρόκειται για στρατιώτη Ναζί, ρωτώντας τον Musk εάν ήταν «σκόπιμο».

Ο Μασκ, ο οποίος έχει αυτοχαρακτηριστεί ως «Twitter Complaint Hotline Operator» έχει διατηρήσει τη θέση του παρά τις αντιδράσεις.

Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει κερδίσει χρήστες από τότε που ο Μασκ ανέλαβε τον ιστότοπο μετά την εξαγορά του ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00