Connect with us

Hi, what are you looking for?

Radio

Το «Μυθιστόρημα» του Μίνου Μάτσα: Aποκλειστικά στο ERTεcho από σήμερα Πέμπτη 9 Νοεμβρίου

Κύκλος 2ος, επεισόδιο 3ο: Μίνως Μάτσας – Podcast στο Δεύτερο

Το όνομά του είναι -κυριολεκτικά- το μεγαλύτερο brand name της ελληνικής δισκογραφίας. Μεγάλωσε ανάμεσα σε κονσόλες και μπομπίνες, γοητεύτηκε από τον θαυμαστό μικρόκοσμο των στούντιο και τις τεράστιες αίθουσες του εργοστασίου παραγωγής δίσκων βινυλίου, αλλά από πολύ νωρίς διεκδίκησε το δικαίωμα να παρεκκλίνει από τον δρόμο της οικογενειακής του παράδοσης και να υπηρετήσει τη μουσική ως δημιουργός, όχι ως παραγωγός ή τεχνοκράτης.

Έκτοτε, ο Μίνως Μάτσας αφήνει το προσωπικό του αποτύπωμα στην ελληνική δισκογραφία. Οι τρυφερές του μελωδίες γίνονται τραγούδια, ντύνουν σειρές και ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, συνοδεύουν προσωπικές και συλλογικές στιγμές.

Στο «Μυθιστόρημά» του αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια είναι η μουσική, αλλά μέσα από τις σελίδες του ξεπηδούν δεκάδες απίθανοι χαρακτήρες: μυθικές μορφές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού οι οποίοι ενίοτε τυγχάνει να είναι και οικογενειακοί φίλοι, τιτάνες και γίγαντες που παρευρίσκονται ως καλεσμένοι στο κυριακάτικο τραπέζι στο πατρικό, δάσκαλοι μουσικής που κόβουν στις εξετάσεις τους τον Φίλιπ Γκλας, δημοσιογράφοι που βιάζονται να κρίνουν, πολιτικοί που ξέρουν ότι θα κριθούν. Ο Μίνως Μάτσας αφηγείται τις περιπέτειές τους με χιούμορ και ευστροφία αλλά και με ενσυναίσθηση και με την αθωότητα που έχει επιλέξει ως πυρήνα της σκέψης, της δημιουργίας και του έργου του.

«Μυθιστόρημα», με τον Αντώνη Τζαβάρα από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς και δημιουργοί απ’ όλο το φάσμα των τεχνών και της έμπνευσης, εξιστορούν στον Αντώνη Τζαβάρα και σε όλους εμάς το μυθιστόρημα της ζωής τους. Αφηγούνται ιστορίες, θυμούνται προσωπικές στιγμές που τους καθόρισαν και μοιράζονται τις σκέψεις τους σε πρώτο πρόσωπο και με δικά τους λόγια.

Ακούστε τα προηγούμενα επεισόδια εδώ

_______________________________

Info

«Μυθιστόρημα» με τον Αντώνη Τζαβάρα

Κύκλος 2ος επεισόδιο 3ο «Το μυθιστόρημα του Μίνου Μάτσα»

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, αποκλειστικά στο ERTεchο

Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

#defteroprogramma  #Podcast #ERTecho #PodcastDeftero

Live Streaming:  https://www.ertecho.gr/radio/deftero/
Facebook:
 www.facebook.com/defteroprogramma.fm
Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://www.ertecho.gr/radio/deftero/program/ 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου