Connect with us

Hi, what are you looking for?

Radio

Η φωνή της Ελλάδας- «Αφύλαχτη διάβαση»: «Η σφαγή στο Δίστομο» «Η Ελένη Σφουντούρη θυμάται»

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, στις 13:00

Μ’ ένα ραδιοφωνικό ντοκουμέντο, με μία συγκλονιστική μαρτυρία που αποτυπώνει το εύρος της κτηνωδίας των ναζί στο Δίστομο, «H Φωνή της Ελλάδας» τιμά την επέτειο μνήμης από τη σφαγή που πραγματοποιήθηκε στη βοιωτική πόλη στις 10 Ιουνίου 1944.

Ο Θωμάς Σίδερης συνάντησε την Ελένη ή Νίτσα Σφουντούρη στο πατρικό σπίτι της στο Δίστομο κι εκείνη του αφηγήθηκε το χρονικό της σφαγής. Λίγες εβδομάδες μετά τη συνέντευξη, η Ελένη Σφουντούρη έφυγε από τη ζωή.

Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί από τη Φωνή της Ελλάδας και την εκπομπή  «Αφύλαχτη διάβαση» την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, παραμονή της θλιβερής επετείου μνήμης, από 13:00 έως 14:00, ώρα Ελλάδας.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

Μετάδοση: Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, 13:00-14:00 ώρα Ελλάδας

Ελένη Σφουντούρη
Τρόποι Ακρόασης της «Φωνής της Ελλάδας»
  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas
  • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
  • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
  • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTFLIX.
  • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
  • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
  • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
  • Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
  • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
  • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της «Φωνής της Ελλάδας»

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου