Connect with us

Hi, what are you looking for?

Radio

Ο Γιάννης Κορομβόκης και ο Φώτης Σαγώνας στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα»

Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023, στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Κορομβόκης και ο συγγραφέας Φώτης Σαγώνας είναι καλεσμένοι στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα», που επιμελείται και παρουσιάζει η Ελένη Καραλή, την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023, στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Ο βραβευμένος δημοσιογράφος Γιάννης Κορομβόκης επιμελείται και παρουσιάζει την εβδομαδιαία εκπομπή «Διαδρομές Ζωής» στον ραδιοφωνικό σταθμό 2ΜΜ στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, από το 2017. Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών τον περασμένο Δεκέμβριο για την προσφορά του στους Έλληνες Ομογενείς μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής, στην οποία προβάλλει ανθρώπους του πολιτισμού, των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών και χτίζει γέφυρες με την Ελλάδα. Έχει λάβει τιμητική διάκριση και από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθαν. Β. Μπότση. Φιλοδοξεί να συνδράμει το επιμελητήριο Λακωνίας στην ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής Ελαιοκομίας, στον τόπο καταγωγής του, τη Σπάρτη.

Ο Φώτης Σαγώνας παρότι δεν είναι κατ’ επάγγελμα συγγραφέας, έχει γράψει μία σειρά ιστορικών μυθιστορημάτων για την Ελληνική Επανάσταση και σχεδιάζει μία διεθνή έκδοση ενήλικου παιχνιδιού ρόλων (Role Playing Game) εστιασμένη στην Αμερικανική και Ελληνική Επανάσταση. Αυτό θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας χρηματοδότησης KickStarter, με λανσάρισμα στις 4 Ιουλίου του 2023. Φιλοδοξία και στόχος, μέσα από αυτό το παιχνίδι ρόλων, είναι η ανάδειξη της Ελληνικής Επανάστασης ως ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της εποχής.

 

Επιμέλεια-παρουσίαση: Ελένη Καραλή

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023, 16:00-17:00 ώρα Ελλάδας και σε επανάληψη Πέμπτη 20 Απριλίου 2023, 3:00-4:00 ώρα Ελλάδας.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου