Connect with us

Hi, what are you looking for?

Radio

Αφιερωμένη στον Μίμη Παπαϊωάννου η εκπομπή «Η δική μας πόλη» με τον Θέμη Ροδαμίτη

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, στις 12:00 ώρα Ελλάδας

Αφιερωμένη στον Μίμη Παπαϊωάννου θα είναι η εκπομπή «Η δική μας πόλη», που θα μεταδοθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, στις 12:00 ώρα Ελλάδας, και σε επανάληψη την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, στις 01:00 ώρα Ελλάδας.

Η εκπομπή θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα ποδοσφαιριστή, συνομιλεί με ανθρώπους από διαφορετικούς κοινωνικούς χώρους που συνδέθηκαν με τον σπουδαίο αθλητή.

Για τον Μίμη Παπαϊωάννου θα μιλήσουν οι πρώην ποδοσφαιριστές Λάκης Νικολάου (συμπαίχτης στην ΑΕΚ), ο Γιώργος Κούδας (συμπαίχτης στην Εθνική), και ο Νίκος Μάλλιαρης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα «Επίσκυρον», που πραγματοποιεί πολιτιστικές δράσεις γύρω από το ποδόσφαιρο.

Επίσης, οι ποιητές Γιώργος Μαρκόπουλος, που έχει «ποιητικά συνδέσει» το ποδόσφαιρο με τη λογοτεχνία και Σωτήρης Κακίσης, ο οποίος έχει καταγράψει κι εκδώσει σημαντικές συνομιλίες του με τον αθλητή, ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας, ο τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός, ο σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόνης, ο αθλητικογράφος Γιάννης Φιλέρης, ο Νίκος Οικονομίδης (ο επίσημος και βραβευμένος ζωγράφος της ΑΕΚ), ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Αγγελίδης. Κοινό χαρακτηριστικό όλων, ο θαυμασμός για τον μοναδικό αυτόν αθλητή.

Η εκπομπή καταγράφει ιδιαίτερα στοιχεία του Μίμη Παπαϊωάννου: σημαντικές ποδοσφαιρικές στιγμές του, χαρακτηριστικές εκφράσεις του, τη σχέση με το κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι, στοιχεία της προσωπικότητας, του χαρακτήρα του που τον έκαναν μοναδικό στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά αναδεικνύεται και ο ιδεαλισμός του, η λαϊκή του σοφία, η μετριοφροσύνη, η ευγένειά του, το ομαδικό του πνεύμα και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

Στην εκπομπή ακούγονται τραγούδια που του άρεσαν, ενώ κάποια από αυτά ερμηνεύει κι ο ίδιος.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ
  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
  • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
  • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
  • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
  • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
  • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
  • Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
  • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
  • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου