Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Μάνος Τσιλιμίδης: «Με γεμίζει αυτό που συμβαίνει τις νύχτες»

Το ραδιόφωνο και η νύχτα είναι η δεύτερη φύση του, γι’ αυτό άλλωστε κάνει µε µεγάλη επιτυχία τις εκποµπές του. Ο Μάνος Τσιλιµίδης από ∆ευτέρα έως Παρασκευή, από τις 00.00 έως τις 05.00 στα Παραπολιτικά 90,1 µε τη «Ραδιοβάρκα ο Άγρυπνος» παρασύρει τους ακροατές σε ένα µαγικό ταξίδι µουσικής και… ψιθύρων!

Νέα σεζόν, µε τον «Αγρυπνο» να µας ταξιδεύει µέχρι το ξηµέρωµα της επόµενης ηµέρας. Πώς ξεκινά η νέα σεζόν για εσάς στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1;

Για µένα η κάθε νύχτα είναι σαν ένα νέο ξεκίνηµα. Από τα µεσάνυχτα µέχρι τις 5 το πρωί ταξιδεύω µε τη «Ραδιοβάρκα» µου και συναντώ ανθρώπους. Ακούω τη φωνή και τη σκέψη τους. Και κάθε φορά µαθαίνω και κάτι καινούργιο. Ευγνωµονώ τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 που µου διαθέτουν τα ραδιοκύµατά τους. Είναι ωραία να δουλεύεις εδώ.

∆ιάλογοι, µονόλογοι, εξοµολογήσεις, ψίθυροι και σιωπές από τις 12 τα µεσάνυχτα µέχρι τις 5 τα ξηµερώµατα. Πώς είναι για πέντε ώρες να είστε πίσω από ένα µικρόφωνο;

Πιστέψτε µε, εννιά στις δέκα φορές ούτε που καταλαβαίνω πώς περνάει η ώρα. Με γεµίζει όλο αυτό που συµβαίνει τις νύχτες. Μου έχει γίνει δεύτερη φύση – λογικό, εάν σκεφτείτε ότι η πρώτη νυχτερινή εκποµπή µου µεταδόθηκε το 1997, δηλαδή τον… περασµένο αιώνα.

Ποια κριτήρια εξετάζετε για να πείτε το «ναι» σε µια συνεργασία;

Την ποιότητα του κάθε σταθµού. Τη σοβαρότητά του. Τη συνέπεια. Ήµουν έως τώρα τυχερός. Οι σταθµοί µε τους οποίους συνεργάστηκα κατά καιρούς είχαν όλοι τους τα «προσόντα» που προανέφερα.

Το ραδιόφωνο σήµερα έχει περισσότερη δύναµη ή λιγότερη από ό,τι στο παρελθόν;

Το ραδιόφωνο είναι πάντα εκεί, όποτε το χρειαστείς. Το ραδιόφωνο είναι µια ήρεµη δύναµη. ∆εν σε ακινητοποιεί σε µια πολυθρόνα. Ερχεται µαζί σου. Σε ακολουθεί όπου κι αν πας. Είναι σύντροφός σου.

Γνωρίζουµε πως είστε αυστηρός µε τους ακροατές. Ποια είναι η σχέση σας;

Οι σχέσεις µου µε το ακροατήριο είναι άριστες. Και, όχι, δεν είµαι αυστηρός µε την έννοια που νιώθω ότι αποδίδετε σε αυτόν τον όρο. Αυστηροί είναι οι καθηγητές των Μαθηµατικών. Είµαι απλώς αποφασισµένος να προφυλάγω τους κανόνες αυτού του ραδιοφωνικού παιχνιδιού της επικοινωνίας. Εάν παίζαµε τάβλι, θα είχαµε έως και εξάρες. Οποιος θα ήθελε να φέρει επτάρες θα αποβαλλόταν αυτοµάτως από το παιχνίδι. Ε, αυτό κάνω κι εγώ. Αποβάλλω από την παρέα όποιον νοµίζει ότι θα γίνουν δεκτές οι επτάρες του.

Εσείς ακούτε ραδιόφωνο;

Ξέρω τις ώρες που µεταδίδονται οι εκποµπές που αγαπώ και φροντίζω να µπορώ να τις ακούω. Ξέρω, για παράδειγµα, ότι η «Ελληνοφρένεια» µεταδίδεται από τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 στη 1 το µεσηµέρι.

Συγγραφέας, στιχουργός, παρουσιαστής του ραδιοφώνου. Τι σας γεµίζει πιο πολύ και δεν θα θέλατε να «αποχωριστείτε;».

Ολα µού είναι απαραίτητα, όσο και ο αέρας. Μπορείς να αποχωριστείς τον αέρα; Θα σκάσεις.

 

*Δημοσιεύτηκε στο Secret των Παραπολιτικών στις 22/10/2022

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου