Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internet

H Google μονοπωλεί τα searches: Πώς θα επιβιώσετε στη no-click οικονομία;

Αίσθηση έχει προκαλέσει το πολύ πρόσφατο δημοσίευμα του SparkToro που δείχνει ότι η Google μονοπωλεί τις online αναζητήσεις, κυρίως σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και το πώς αυτό επηρεάζει το CTR των οργανικών αποτελεσμάτων για χάρη του no-click περιεχομένου. Εμείς, όμως, έχουμε τη λύση για να μην επηρεαστείτε!

Το ότι η Google έχει το μονοπώλιο στις online αναζητήσεις είναι κάτι αναμενόμενο. Σύμφωνα μάλιστα με τα data της Jumpshot, τα οποία αφορούν το διάστημα Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2018, απ’ ότι φαίνεται η Google είναι πιο ισχυρή στην Ευρώπη με τις Ηνωμένες Πολιτείες να έρχονται δεύτερες:

search market share eu vs us 2018

Τι μας διδάσκει η Google;

Το ποσοστό των αναζητήσεων που οδηγούν σε property της Google στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέρχεται στο 93.4% και στο 96.1% στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό δείχνει ότι είναι αδύνατο κανείς να ανταγωνιστεί τη Google!

Η επιτυχία της οφείλεται ξεκάθαρα στο γεγονός ότι η ποιότητα των αναζητήσεων εξαρτάται τόσο από την ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών όσο και από τη βελτίωση των αποτελεσμάτων με βάση τις αναζητήσεις.

Τώρα σε σχέση με τo Click Through Rate (CTR) στα οργανικά αποτελέσματα η τάση συνεχίζει να είναι πτωτική, τόσο σε desktop όσο και σε mobile. Στην Ευρώπη τα μη οργανικά αποτελέσματα έχουν τονωθεί, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες παρατηρείται άνοδος στα no-click searches.

Google desktop click-through rates

 

Google mobile click-through rates

Η μείωση του CTR αποτελεί ήδη πρόκληση για τους marketers που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τον τρόπο να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτήν την νέα πραγματικότητα σχετικά με τις online αναζητήσεις!

Πώς θα επιβιώσετε στη no-click οικονομία;

Εάν θέλετε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό και να ισοφαρίσετε τα χαμένα οργανικά CTRs κάνοντας την εμφάνισή σας στα no-click αποτελέσματα της Google διατηρώντας την αξιοπιστία και τα επίπεδα του awareness υψηλά να τι πρέπει να κάνετε:

  1. Επενδύστε στο ποιοτικό περιεχόμενο: Το καλό περιεχόμενο δεν είναι αρκετό! Εάν θέλετε να παραμείνετε ανταγωνιστικοί θα πρέπει να γίνετε μια αξιόπιστη πηγή περιεχομένου για το κοινό σας.
  2. Επενδύστε στο SEO. Το περιεχόμενο που δημιουργείτε θα έχει αξία για το κοινό σας εάν ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις του. Θυμηθείτε, η Google κάνει συνεχώς βελτιστοποιήσεις με βάση τις αναζητήσεις των χρηστών. Σας συμβουλεύουμε να κάνετε και εσείς το ίδιο!
  3. Χτίστε ένα πιστό δίκτυο και αλληλεπιδραστε με το κοινό σας: Η δημιουργία ενός loyal δικτύου θα σας βοηθήσει όταν η Google σταματήσει να σας βοηθά. Μην ξεχνάτε επίσης ότι το κοινό σας μπορεί να σας παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για την επιχείρησή σας και να σας υποδείξει πράγματα που σας έχουν ξεφύγει. Μιλήστε μαζί τους και παρακινήστε τους να σας πουν τι αγαπούν και τι όχι για το περιεχόμενό σας.
  4. Προσελκύστε επισκεψιμότητα από διαφορετικά κανάλια: Εκτός από την Google, τα social media και το email είναι δύο εξίσου σημαντικά κανάλια που θα σας βοηθήσουν να διανέμετε το ποιοτικό περιεχόμενό σας και να μεταδώσετε το μήνυμά σας. Υπάρχουν και άλλα κανάλια επικοινωνίας που μπορεί να είναι αποτελεσματικά για την επιχείρησή σας.
  5. Επενδύστε σε μια αξιόπιστη πλατφόρμα: H διακαναλική διανομή περιεχομένου την σωστή στιγμή, ανάλογα με τις απαιτήσεις του μέσου, σε συνδυασμό με τη συλλογή και διαχείριση των επικοινωνιών με τους πελάτες και τους εν δυνάμει πελάτες αποκαλούν τη μεγαλύτερη πρόκληση. Όχι πια! Με μια αξιόπιστη πλατφόρμα marketing automation, όπως αυτή της HubSpot, θα έχετε στα χέρια σας πληθώρα εργαλείων προκειμένου να εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία τόσο σε επίπεδο searches όσο και στα υπόλοιπα digital properties. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι το 2018 η Google λάνσαρε κάποιες τροποποιήσεις στον αλγόριθμό της, οι οποίες μπορεί να αφορούν και την αξιοπιστία της πλατφόρμας μέσω της οποίας γίνεται η διανομή του περιεχομένου.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00