Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Πού «κόλλησε» το deal Ιβάν µε Μπακοκαϋµενάκηδες – Η δύσκολη άσκηση με την καταστατική μειοψηφία

H πλευρά Σαββίδη δείχνει να εμμένει στη στρατηγική επιλογή της αποχώρησης

Κανονικά και με τον νόμο συνεχίζονται οι συζητήσεις ανάμεσα στους ανθρώπους του Ιβάν Σαββίδη και τους εφοπλιστές Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη, σε σχέση με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρείας που ελέγχει τον τηλεοπτικό σταθμό Open και τα sites ethnos.gr και imerisia.gr.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές όχι μόνο δεν έχουν σταματήσει, αλλά απεναντίας βρίσκονται σε ιδιαίτερα προχωρημένο επίπεδο, εξέλιξη που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δούμε να βγαίνει λευκός καπνός, και μάλιστα άμεσα. Άλλωστε, η πλευρά Σαββίδη δείχνει να εμμένει στη στρατηγική επιλογή της αποχώρησης, για την οποία έχει ενημερώσει σχετικώς όποιον κρίνει σκόπιμο ότι πρέπει να ενημερωθεί.

Επιστρέφοντας τώρα στις πληροφορίες επί των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον Ιβάν και τους Μπακοκαϋμενάκηδες, αυτό που έφτασε ως πληροφορία, και μάλιστα από αξιόπιστη πηγή, στη στήλη είναι ότι το deal έχει «κολλήσει» σε ένα και μόνο (επί της ουσίας) σημείο. Στην απαίτηση της σημερινής ιδιοκτησίας να διατηρήσει σε κάθε περίπτωση την καταστατική μειοψηφία, αίτημα που προφανώς δεν βρίσκει σύμφωνη την πλευρά των εφοπλιστών.

Το δεύτερο θέμα που φαίνεται να έχει προκύψει έχει να κάνει με διάφορα υπερδιογκωμένα έξοδα, τα οποία έχουν γίνει στο κανάλι επί των ημερών της διοικήσεως Σαββίδη. Σε μια τέτοια οικονομική συναλλαγή είναι απολύτως θεμιτό ο πωλητής να «φουσκώνει» λίγο τα νούμερα, ευελπιστώντας ότι στο τέλος των διαπραγματεύσεων κάτι παραπάνω θα κερδίσει.

Η όλη συζήτηση για την πώληση του Openόπως είναι λογικό, έχει προκαλέσει γενικότερη αναταραχή στο κανάλι, με τα διευθυντικά στελέχη και τους δημοσιογράφους να προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς τους περιμένει. Στο πλαίσιο αυτό, έχει διαρρεύσει και μια φήμη που θέλει τον διευθυντή Ειδήσεων, Χρήστο Παναγιωτόπουλο, να έχει δεχτεί (ήδη) πρόταση από ανταγωνιστικό (προφανώς του Open) τηλεοπτικό σταθμό. Όμως, η σχετική πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά, γιατί πολύ απλά δεν υφίσταται.

Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 16/4

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00