Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

«O οίκος των Μάξγουελ»: Σεξ, χρήμα και σκάνδαλα (Βίντεο)

Η εκπομπή «Ελένη» παρουσιάζει ένα νέο ντοκιμαντερ που αφορά στην άνοδο και πτώση του μεγιστάνα των media, Ρόμπερτ Μάξγουελ.

Ο «οίκος των Μάξγουελ», ένα νέο ντοκιμαντέρ, τριών επεισοδίων του BBC, καταγραφεί την άνοδο και την πτώση του Ρόμπερτ Μάξγουελ, του άλλοτε, πανίσχυρου μεγιστάνα των βρετανικών media.

Εξερευνά την παράξενη σχέση του με την κόρη του, Γκιλέιν, και τη δική της με τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν, έναν από τους πιο διαβόητους παιδόφιλους στον κόσμο.

Πρόκειται για μία ιστορία πλούτου, διαφθοράς, εξουσίας και απληστίας. Η ιστορία μίας αυτοκρατορίας που σωριάστηκε σε συντρίμμια. Ένα σκανδαλώδες οικογενειακό έπος που θυμίζει αρχαιοελληνική τραγωδία.

Η 60χρονη Γκιλέιν, υπήρξε αγαπημένο παιδί των κοσμικών κύκλων σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, βρίσκεται στη φυλακή. Τα περασμένα Χριστούγεννα βρέθηκε ένοχη για 5 από τις 6 κατηγορίες για στρατολόγηση, αποπλάνηση και σωματεμπορία ανηλίκων. Η ποινή της δεν έχει οριστεί ακόμα.

Ο Ρόμπερτ Μάξγουελ ήταν εβραϊκής καταγωγής και είχε γεννηθεί στην Τσεχοσλοβακία. Ήταν ιδιαίτερα ικανός και εξελίχθηκε ταχύτατα στον τομέα των εκδόσεων. Ο Μάξγουελ βρισκόταν σε πόλεμο με τον άλλο μεγιστάνα του τύπου, Ρούπερτ Μέρντοχ.

Το ντοκιμαντέρ του BBC υπαινίσσεται ότι ο Μάξγουελ μπορεί και να ήταν μυστικός πράκτορας. Ήταν σκληρός επιχειρηματίας και ακόμη πιο σκληρός πατέρας για τα 7 παιδιά του, που κακοποιούσε σωματικά και λεκτικά.

Ο Μάξγουελ βρέθηκε νεκρός κοντά στο σκάφος του και η αστυνομία έκανε λόγο για αυτοκτονία ή ατύχημα. Μετά τον θάνατο του μεγιστάνα, έγινε γνωστό πως είχε «λεηλατήσει» τα συνταξιοδοτικά ταμεία των υπαλλήλων του για να στηρίξει τις επιχειρήσεις του.

Η Γκιλέιν είχε στην αρχή ερωτική σχέση με τον Τζέφρι Έπσταϊν, αλλά στην πορεία κατέληξε να στρατολογεί ανήλικες για το κρεβάτι του.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου