Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ο επιρρεπής στα παραμύθια Τσίπρας, οι προτάσεις σε Kontra και Action24 από τους Μπάκο – Καϋμενάκη και το τσακίρ κέφι του Πέτσα

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ, το ψέμα και ο Τσίπρας

-Εντελώς τυχαία χθες το απόγευμα συνομιλούσα με ένα παλιό συμμαθητή του προέδρου Τσίπρα, ο οποίος μεταξύ των άλλων μου σχολίαζε την πρόσφατη αναφορά του τέως πρωθυπουργού σχετικά με την αύξηση που είχαν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ στις δύο κατοικίες που διαμένει. Ο συμμαθητής μου επισήμανε ότι από μικρός ο Αλέξης ήταν κάπως υπερβολικός όταν μιλούσε για λογαριασμούς. Συγκεκριμένα, φούσκωνε λιγάκι (πάντα) τα νούμερα προφανώς για να δημιουργήσει κλίμα. Επειδή από μικρός έλεγε ψεματάκια, ο συμμαθητής του ήταν σχεδόν σίγουρος ότι και η πρόσφατη αναφορά του, ενδεχομένως να περιείχε ένα σχετικό… φούσκωμα. Με απλά λόγια, να είπε ψέματα μόνο και μόνο για να ταυτιστεί με τον μέσο πολίτη, που όντως βιώνει τις υπέρογκες ανατιμήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού.

-Ωστόσο προσωπικά δεν θέλω να πιστεύω ότι για ένα αυτονόητο θέμα, ο πρόεδρος Τσίπρας προσέφυγε σε υπερβολή και ψέματα. Γι’ αυτό και για να μην υπάρχουν σκιές και υποψίες, θεωρώ ότι θα ήταν σκόπιμο να δώσει στη δημοσιότητα τους λογαριασμούς του. Αυτά που πλήρωνε πριν από τις ανατιμήσεις και αυτά που καλείται να πληρώσει τώρα. Όχι τίποτα άλλο, θα ήταν άδικο να κυκλοφορεί στην πιάτσα η υποψία, που τον εμφανίζει να έχει πει ψέματα. Βλέπετε, αν κάτι έχει «κολλήσει» (και είναι δύσκολο να ξεκολλήσει) στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η επιρρέπεια στα παραμύθια (γενικώς). Προκειμένου να αποστομώσει τα διάφορα νεοδημοκρατικά τρολ, που διαδίδουν ότι λέει ψέματα, το πιο εύκολο (και συνάμα πρακτικό) που έχει να κάνει, είναι να μας τρίψει στα μούτρα τους λογαριασμούς. Παλιούς και φρέσκους.

Προπαγάνδα με παραμύθια από την «Αυγή»

«Νέο ηλεκτροσόκ από τη ΔΕΗ καθώς προχωρά στα κρυφά σε αύξηση 36% στα σταθερά τιμολόγιά της. Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες, χωρίς μάλιστα να έχει γίνει κάποια σχετική ανακοίνωση από την εταιρεία. Η αύξηση τίθεται σε ισχύ από σήμερα και αφορά τους νέους πελάτες στα προγράμματα myHomeOnline και myHomeEnter. Υπενθυμίζεται ότι τα σταθερά προγράμματα δεν έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής και αποτελούν «οχυρό» 500.000 καταναλωτών της ΔΕΗ ενάντια στο τεράστιο κόστος ενέργειας». Αυτά γράφει η κομματική εφημερίδα «Αυγή», στην προσπάθεια της, να δημιουργήσει κλίμα και να καβαλήσει μαζί με τον πρόεδρο Αλέξη στο γενικότερο κύμα της «ακριβολογίας». Και το αναφέρω αυτό γιατί η αλήθεια είναι ότι ουσιαστικά κανένας πελάτης που κλείδωσε μέχρι και χθες σταθερό τιμολόγιο δεν έχει καμία αύξηση. Όποιος επιλέξει από εδώ και πέρα θα έχει νέο τιμολόγιο. Και πάλι, αφού το «κλείσει» δεν θα έχει αύξηση. Θα το έχει «κλειδώσει». Αλλά όχι για τους υπάρχοντες πελάτες. Αν δεν θες, δεν το επιλέγεις. Σκοπίμως μπερδεύουν τον κόσμο και τον τρομοκρατούν. Και επειδή στην προπαγάνδα έχουν κάνει καριέρα, εκείνο που επιδιώκουν οι δημοσιογραφικοί «κληρονόμοι» του Καρτερού στην «Αυγή» είναι όταν διαβάζουν οι αναγνώστες τα κείμενα τους να νομίζουν ότι τους έρχεται αύξηση 36%. Επί τη ευκαιρία και μιας και αναφέρθηκα στην κομματική εφημερίδα της Κουμουνδούρου, θυμήθηκα ότι όλοι αυτοί που δίνουν συμβουλές στη διοίκηση της ΔΕΗ, σήμερα οργανώνουν πορεία (ναι καλά διαβάσατε), αντιδρώντας στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Ο Μητσοτάκης στα προσυνέδρια της ΝΔ

-Εντύπωση έχει προκαλέσει η παρουσία του προέδρου Μητσοτάκη σε όλα τα προσυνέδρια της ΝΔ. Λογικό, αφού κανείς (ούτε οι πιο φανατικοί του κόμματος) δεν περίμεναν σε αυτή τη χρονική συγκυρία, να δουν τον πρωθυπουργό να συμμετέχει σε όλες τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις. Μετά τη Θεσσαλονίκη, χθες έδωσε το «παρών» στο προσυνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Χαλάνδρι, ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, που όπως μαθαίνω ο γραμματέας Μαρινάκης, προετοιμάζει μια πολύ μεγάλη εκδήλωση. Βλέπετε, η ΝΔ ρίχνει μεγάλος βάρος στη λεβεντογέννα, αφού με δεδομένη τη διάσπαση της κεντροαριστερής ψήφους λόγω Ανδρουλάκη, για πρώτη φορά υπάρχουν οι προϋποθέσεις να κερδίσει τους δύο από τους τέσσερις νομούς. Στα της εκδήλωσης τώρα, πληροφορούμαι, ότι το προσυνέδριο θα «ανοίξει» με ομιλία της πρώην υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία «επιστρατεύεται» με έναν ευρύτερο ρόλο στη «Μάχη της Κρήτης». Τέλος, οφείλω να επισημάνω ότι εσχάτως, «πιάνω» ένα πολύ καλό κλίμα από τα ψηλά σκαλοπάτια της κυβέρνησης για τον γαλάζιο γραμματέα Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (και αυτό το βλέπει ο Μητσοτάκης) «ανέστησε» στην κυριολεξία τον κομματικό μηχανισμό, ανοίγοντας για τα καλά την όρεξη και στον πρωθυπουργό.

Πρόταση σε Kontra και Action24 από τους Μπακοκαϋμενάκηδες

-Σας έγραφα ότι οι Μπακοκαϋμενάκηδες έχουν αποφασίσει εκτός από την Ελλάκτωρ, κάτι ενεργειακά και το ποδόσφαιρο, να επενδύσουν και στα media. Σήμερα σας έχω φρέσκο (ολόφρεσκο) ρεπορτάζ. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Οι άνθρωποι που «τρέχουν» το project media για τους δύο εφοπλιστές Μπάκο και Καϋμενάκη, δεν είναι άλλοι από τα παλικάρια της V+O. Τον Βαρβιτσιώτη και τον Ολύμπιο. Συγκεκριμένα, όπως πληροφορούμαι από (σχετικά) αξιόπιστη πηγή, οι δύο επικοινωνιολόγοι εκτός από το Open του Ιβάν Σαββίδη, ήταν εκείνοι που προσέγγισαν τόσο τον Ανδρέα Κουρή για το Kontra Channel, όσο και τον Διονύση Παναγιωτάκη για το Action24. Και αφού έκαναν τις πρώτες διερευνητικές επαφές, μετά ήρθαν οι Μπακοκαϋμενάκηδες για να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση. Αυτό σημαίνει ότι η V+O, υποθέτω ατύπως, ξεκίνησε να προσφέρει τις πολύτιμες (σε κάθε περίπτωση και περίσταση) υπηρεσίες της, στο εφοπλιστικό δίδυμο. Με δεδομένο ότι οι Βαρβιτσιώτης – Ολύμπιος, διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις τόσο με τον Κουρή (Kontra), όσο και με τον Παναγιωτάκη (Action24), είναι οι ιδανικοί προξενητές για να φέρουν κοντά τους καναλάρχες με τους καραβοκύρηδες. Επί της ουσίας τώρα, πληροφορούμαι ότι οι συζητήσεις για την απόκτηση των δύο καναλιών, που εκπέμπουν στην Αττική, βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, σε αντίθεση με τις άλλες (συζητήσεις) που έχουν με τους ανθρώπους του Ιβάν, οι οποίες κάθε μέρα και δυσκολεύουν περισσότερο. Πάντως από την όλη ιστορία ένα είναι εκείνο που μένει. Το ζωηρό ενδιαφέρον των Μπακοκαϋμενάκηδων να επενδύσουν (και) στα media.

Στήριξη από Μαξίμου σε Άδωνι

-Σας έγραφα χθες ότι το πρωί του Σαββάτου, υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή δημοσίευμα που ήθελε το Μαξίμου, να είναι ενοχλημένο με τον υπουργό Ανάπτυξης. Μάλιστα, χθες, στο σχετικό σχόλιο, επισήμανα ότι εκτός από τον πρόεδρο Μητσοτάκη, το Σάββατο υπήρξε και καθησυχαστικό τηλεφώνημα από τον διευθυντή του Κυριάκου, Γρηγόρη Δημητριάδη προς τον Άδωνι. Και οι δύο του Μαξίμου κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος, διαβεβαιώνοντας τον υπουργό, ότι δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα. Όλα αυτά ειπώθηκαν σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες, γεγονός που άφηνε ανοικτή την ύπαρξη θέματος. Γι’ αυτό κρίθηκε σκόπιμο να έρθει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να «κλείσει» οριστικά το θέμα τόσο για τον Γεωργιάδη, όσο και για τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Στις «Μέλισσες» ο Πέτσας

-Πάντως αν κρίνω από το γεγονός ότι το βράδυ του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, επέλεξε να βρεθεί στα μπουζούκια, αντιλαμβάνομαι ότι δεν τον επηρέασαν και πολύ τα όσα γράφονται και λέγονται για την αφεντιά του. Απεναντίας θα έλεγα, ο υπουργός βρίσκονταν σε μεγάλα κέφια, αν δεχθώ τη μαρτυρία έτερου θαμώνα, που βρέθηκε στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδούν οι «Μέλισσες». Ο συγκεκριμένος (θαμώνας) μου περιέγραφε ένα Πέτσα, μέσα στο τσακίρ κέφι, ο οποίος εκτός του ότι σιγοτραγουδούσε, καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, έπαιζε και με το κινητό του, αποστέλλοντας σε φίλους και γνωστούς στιγμιότυπα από την υπέροχη (πραγματικά) βραδιά.

! Το συνέδριο της Capital Link ολοκληρώθηκε με επίσημο δείπνο που πραγματοποιήθηκε στις 9 – 10 το βράδυ (4 – 5 ξημερώματα ώρα Ελλάδος) στο The Union League Club στη Νέα Υόρκη, με τιμώμενο πρόσωπο τον Άλεξ Φωτακίδη του CVC Capital Partners.

Μπερδεμένοι στη συγκυβέρνηση στο ΚΙΝΑΛ

-Η απόφαση του προέδρου Μητσοτάκη να μιλήσει για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας στην περίπτωση που αυτό επιλέξουν οι πολίτες όταν προσέλθουν στις κάλπες, δημιούργησε τις πρώτες ρωγμές στο Κίνημα Αλλαγής. Προς απόδειξη των σχετικών ισχυρισμών αποτελούν τα όσα εκτυλίχθηκαν στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ανάμεσα στον Κώστα Σκανδαλίδη και στη Νάντια Γιαννακοπούλου. Όλα ξεκίνησαν, όταν ο συντονιστής της συζήτησης και δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος ρώτησε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, τι έχει να πει για τις συνεργασίες, αφού δεν προκύπτει κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος. «Τι λέτε, πώς δεν γίνεται. Γίνεται» απάντησε ο Κώστας Σκανδαλίδης, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία του απάντησε πως αυτό που λέει δεν αποτελεί επίσημη θέση του Κινήματος Αλλαγής.

-Ο Κώστας Σκανδαλίδης άφησε να εννοηθεί ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις, ωστόσο η εξήγηση που έδωσε δεν κάλυψε την Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο ανέφερε «πως το θέμα των συνεργασιών είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, για αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και εμείς». Υποστήριξε δε, πως με βάση τους αριθμούς δεν μπορεί στην απλή αναλογική να σχηματιστεί κυβέρνηση πλειοψηφίας, χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος. «Πώς θα βγει αλλιώς;» διερωτήθηκε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής. «Το ΚΚΕ έχει αρνηθεί ήδη. Με την Ελληνική Λύση δεν θέλει κανένα κόμμα σύμπραξη. Με το ΜέΡΑ25 δεν φτάνουν τα κουκιά. Άρα μιλάμε για συνταγματική και πολιτική ανωμαλία», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «δεν μπορούμε να λέμε πράγματα που δεν στέκουν και δεν ανήκουν στη γραμμή του κόμματος».

Νευρική κρίση στις αγορές

-Εβδομάδα ιδιαίτερης νευρικότητας για τις αγορές θα είναι αυτή που διανύουμε. Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και η «μάχη» του πληθωρισμού σε ΗΠΑ και Ευρώπη, κάθε άλλο παρά για χαλάρωση ενόψει Πάσχα προδιαθέτουν. Σήμερα και αύριο αναμένουμε κρίσιμους δείκτες για τον πληθωρισμό από την FED και την Πέμπτη συνεδριάζει η ΕΚΤ για το πώς θα αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις του πολέμου στην Ουκρανία για την Ευρωζώνη, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει να λάβει νέα μέτρα κατά της Ρωσίας. Ο εκνευρισμός των αγορών αποτυπώθηκε χθες στην πτώση των χρηματιστηρίων, αλλά και στην άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, με τα δεκαετή κρατικά ομόλογα Γερμανίας και Γαλλίας να φτάνουν κοντά στα υψηλά των τελευταίων επτά ετών.

Οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

-Παρά την κρίση, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλες τις κρίσεις, το χρήμα δεν κοιμάται και οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες. Το μήνυμα ότι η Ελλάδα προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες έστειλε χθες για μία ακόμη φορά στους επενδυτές ο πρόεδρος Μητσοτάκης, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο 23ο συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη. «Η όρεξή μας για μεταρρυθμίσεις παραμένει αμείωτη», τόνισε ο πρωθυπουργός, γνωρίζοντας ότι η μεταρρυθμιστική συνέπεια και συνέχεια αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της επενδυτικής εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

-Μεγάλες πολυεθνικές πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις σε διάφορους τομείς, από τον τουρισμό μέχρι τα data centers και από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι την τεχνολογία ημιαγωγών. Οι ελληνικές επιχειρήσεις γίνονται πιο ανταγωνιστικές, δυναμικές και εξωστρεφείς και η χώρα μας μετατρέπεται σε σημαντικό τεχνολογικό κόμβο, με ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσονται ραγδαία και χτίζουν συνεργασίες με εταιρείες που έχουν ηγετική θέση παγκοσμίως στα αντίστοιχα πεδία. Αυτά τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι πλέον, πολλοί Έλληνες που έφυγαν από τη χώρα κατά τη διάρκεια της κρίσης σκέφτονται να επιστρέψουν ή έχουν ήδη επιστρέψει στην Ελλάδα.

Οι νέες χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ

-Με τον πρωθυπουργό και με αρκετούς υπουργούς της κυβέρνησης, θα συναντηθεί σήμερα και αύριο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Werner Hoyer, που θα βρίσκεται στην Αθήνα. Το 2021, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων πρόσφεραν 4,85 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για στήριξη ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων υψηλού αντίκτυπου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στήριξη στα 59 χρόνια δραστηριότητας της ΕΤΕπ στη χώρα μας. Επιπλέον, η χρηματοδότηση του Ομίλου ΕΤΕπ στην Ελλάδα αντιπροσώπευσε πέρυσι το 2,7% του ΑΕΠ, που συνιστά τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο. Μετά τις πρωτοποριακές νέες επενδύσεις για τη βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας και τον μετασχηματισμό της Πολιτικής Προστασίας σε εθνικό επίπεδο που στήριξε πρόσφατα, τώρα η ΕΤΕπ αξιολογεί νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ψηφιοποίησης και φοιτητικής στέγασης στην Ελλάδα, καθώς επίσης και στοχευμένα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων.

Η παιδεία και ο αγώνας για την ελευθερία

-Παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα η τελετή των εγκαινίων της περιοδικής έκθεσης του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας (ΜΙΕΤ) με τίτλο «Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση» (1453-1821). Στο ιστορικό ανακαινισμένο κτίριο του Παλαιού Χρηματιστηρίου στην οδό Πεσμαζόγλου 1, από τις 13 Απριλίου ως τις 30 Ιουνίου 2022, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν για πρώτη φορά τους θησαυρούς του Ιστορικού Παλαιογραφικού Αρχείου του ΜΙΕΤ αλλά και σπάνια βιβλία από τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες της Ελλάδας. Να μάθουν τι ήταν τα «μαθηματάρια» και το «κρυφό σχολειό» και να διαπιστώσουν μέσα από την επιστημονική οδό και τα ιστορικά ντοκουμέντα, πως η παιδεία έθρεψε την ιδέα του αγώνα για την ελευθερία.

 

Από την στήλη Big Mouth του Powergame.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00