Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Η συνήθης τακτική του Ιβάν για το τίμημα του Open, οι διαρροές Καϋμενάκη, και το φλερτ Αντώναρου με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ανασχηματισμός στο ΕΚΑΠΥ

Μια από τις νευραλγικές υπηρεσίες του υπουργείου που εποπτεύει ο υπουργός Πλεύρης είναι η Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ). Εδώ και καιρό ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Υγείας, έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγές στα πρόσωπα που ηγούνται της Αρχής. Χθες λοιπόν έμαθα ότι έπεσε η υπογραφή από τον Θάνο Πλεύρη, πράγμα που σημαίνει ότι τη Δευτέρα θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η στελέχωση της ΕΚΑΠΥ, που όπως μαθαίνω έγινε προσωπικά από τον υπουργό. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για επιλογές προσώπων που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του Πλεύρη.

Ο Καϋμενάκης λέει ότι χάλασε το deal με τον Ιβάν

-Εδώ και μέρες κυκλοφορεί στην πιάτσα μια πληροφορία που θέλει το εφοπλιστικό δίδυμο των Μπάκου – Καϋμενάκη, να έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στον Ιβάν Σαββίδη για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Open και των sites imerisia.gr και ethnos.gr. Μάλιστα όσοι γνωρίζουν λεπτομέρειες του σχετικού παρασκηνίου, υποστηρίζουν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας. Ο λόγος που καθυστερεί η ολοκλήρωση του deal έχει να κάνει με την αλλαγή στάσης του Ιβάν (συμπεριφορά που τη συνηθίζει) σε σχέση με το ύψος των οικονομικών απαιτήσεων. Και ενώ οι περισσότεροι προεξοφλούσαν αίσιο τέλος στην εξέλιξη της όλης ιστορίας, χθες αργά το απόγευμα, έφτασε στ΄ αυτιά μου μια πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ο Καϋμενάκης, σε συζητήσεις που είχε με ανθρώπους που εμπιστεύεται, έλεγε ότι υπάρχει σοβαρό κόλλημα στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. Αυτό όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι, μιλάμε για οριστικό ναυάγιο. Απεναντίας, όσοι γνωρίζουν πως λειτουργεί ο Ιβάν, λένε ότι πρόκειται για συνήθη τακτική που ακολουθεί σε όλα τα deal που έχει πρωταγωνιστήσει.

Φήμες για ενδιαφέρον Μυτιληναίου για τα ΕΛΠΕ

-Ομολογώ ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν την τιμητική τους κάτι φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά, οι οποίες θέλουν γνωστούς επιχειρηματίες να φλερτάρουν με την ιδέα να επενδύσουν στα ΕΛΠΕ. Η αρχή έγινε με κάτι δημοσιεύματα που αφορούσαν τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη. Μάλιστα αυτά (τα δημοσιεύματα) συνέπεσαν χρονικά με την πώληση του ποσοστού που κατείχε το αφεντικό της Aegean στον ΟΠΑΠ, πώληση που του έδωσε τη δυνατότητα μεγάλης ρευστότητας. Η όλη συζήτηση εξαντλήθηκε σε δύο – τρία δημοσιεύματα, αφού είναι δύσκολο (ακόμη και να ισχύει) να επιβεβαιώσει κανείς μια τέτοια πληροφορία. Χθες έμαθα ότι εκτός από τον Μελισσανίδη, για τα ΕΛΠΕ παίζει και το όνομα του Βαγγέλη του Μυτιληναίου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα, κάνει διάφορες κινήσεις στην επιχειρηματική σκακιέρα. Δεν ξέρω κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η σχετική πληροφορία, γι΄ αυτό και την αφήνω εδώ όπως την άκουσα, χωρίς περαιτέρω ανάλυση.

! Με δεδομένη την πολύ καλή επικοινωνία που έχει ο Γρηγόρης Δημητριάδης του Μαξίμου, τόσο με τον διευθύνοντα το ΤΑΙΠΕΔ  Δημήτρη Πολίτη, όσο και με τον εντεταλμένο σύμβουλο Παναγιώτη Σταμπουλίδη, είναι πολλοί εκείνοι που εισηγούνται στον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού να ρίξει την ιδέα στον Μητσοτάκη για την απορρόφηση της ΕΤΑΔ (του Βλαστού) από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Αντώναρος φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ

-Είναι γνωστό και έχει γραφτεί κατά καιρούς πως ο πάλαι ποτέ εκπρόσωπος του Καραμανλή έχει ανοιχτούς διαύλους με τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με την ομάδα Βεξεβάνη. Τώρα όμως επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ και εκ δεξιών και εξ αριστερών. Αλλά το ομολογεί και ο ίδιος ο Αντώναρος! Τι ομολογεί; Ότι παρακαλάει να τον φέρει ο Τσίπρας μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει Συνεδρίου. Τώρα αποκαλύπτεται ο υπόγειος ρόλος του πρώτου και πιο σκληρού επικριτή του προέδρου Κυριάκου (μαζί με τον Γιώργο Κύρτσο), που λειτουργούσε επί της ουσίας ως 5η φάλαγγα στις κινήσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Μέχρι και αυτοί οι «τοξικοί παλαιοδεξιοί», όπως τους ονομάζει τον πήραν χαμπάρι με τη συνήθη τους καθυστέρηση…


-Επίσης ο Αντώναρος απέτυχε να προσελκύσει τον Άρη (όχι τον πλανήτη, αλλά τον Σπηλιωτόπουλο) που τραβά προς ΚΙΝΑΛ και έχει ανοίξει διαύλους με τον πρόεδρο Ανδρουλάκη… Όπως μαθαίνω αρχικά σκεφτόντουσαν να πάνε ως ομάδα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τότε δεν θα χωρούσε το ροζ Επικρατείας και τους δυο. Με αυτά και με κάτι άλλα, έγιναν μαλλιά κουβάρια. Εκτέθηκαν. Άσε που θα έδιναν πάτημα και στην «Ομπρέλα» και τον Σκουρλέτη να τους καταγγείλει ως εισοδιστές. Οι σκληροί του ΣΥΡΙΖΑ φοβήθηκαν πως θα γινόντουσαν κάτι σαν τους Σημιτικούς της ΝΔ, αφού θα ήθελαν να έχουν λόγο και στην επικοινωνία.

Τα τραπεζώματα των Δελφών

-Η ταβέρνα «Το πατρικό μας» στους Δελφούς έγινε δημοφιλές σημείο συνάντησης κατά τη διάρκεια των εργασιών του ομώνυμου Φόρουμ. Εκτός των άλλων, ο λόγος ήταν προφανής: Ήταν το πρώτο μαγαζί στο οποίο κατέληγαν δύο βασανιστικοί δρόμοι-με ανηφόρες, κατηφόρες και τα συναφή-, από τα συνεδριακά κέντρα. Εκεί έστρωσαν τραπέζι για τους συνεργάτες τους, προχθές, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος-σε χωριστά τραπέζια, εννοείται. Το παράδειγμά τους ακολούθησαν ουκ ολίγα κατάκοπα στελέχη επιχειρήσεων και τραπεζών. Για την ιστορία, η διεύθυνση της ταβέρνας-που την εντόπισε ένας αποκαμωμένος διευθύνων μεγάλης επιχείρησης-, είναι Βασιλέως Παύλου και Φρειδερίκης γωνία, αριθμός 69…

Τα ΕΛΠΕ και το «πράσινο υδρογόνο»

-Μια από τις ειδήσεις που προέκυψαν στο Φόρουμ των Δελφών προήλθε από τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ Ανδρέα Σιάμισιη, ο οποίος είπε ότι σε ένα χρόνο από τώρα μπαίνει μπροστά ερευνητικό πρόγραμμα για το «πράσινο υδρογόνο» . Απ’ ότι κατάλαβα, τα ΕΛΠΕ έχουν σταθερή επιλογή τα προσεχή χρόνια την έρευνα εναλλακτικών, καθαρών μορφών ενέργειας, γιατί όπως είπε, αν μείνουμε σε αυτά που υπάρχουν σήμερα, η εταιρεία δεν θα έχει μέλλον. Όσο για τις τιμές, αποκάλυψε ότι η επιβάρυνση της εταιρείας από τις αυξήσεις αγγίζει τα 200-250 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρσι. Από αυτήν, δεν έχει περάσει ούτε ένα ευρώ στην προώθηση των προϊόντων στην αγορά.

Αγώνας για την ειρήνη απόψε στο Καραϊσκάκη

-Με σύνθημα «Ποδόσφαιρο για την ειρήνη, να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία», Ολυμπιακός και Σαχτάρ Ντόνετσκ θα τεθούν αντιμέτωποι σε φιλικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 20:00 στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ομολογώ ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία από την πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που έρχεται σε μια περίοδο που είναι αναγκαία και η διπλωματία του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έχοντας οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια, εξαιρετικά καλές σχέσεις με όλα σχεδόν τα μεγάλα σωματεία της Ευρώπης, όταν το απαιτούν οι στιγμές, κάνει αυτό που επιβάλλουν οι περιστάσεις. Αυτό συμβαίνει και απόψε στον Πειραιά, όπου η ομάδα, μιας πόλης που βομβαρδίζεται από τους Ρώσους επί 1,5 μήνα, θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό, στέλνοντας μήνυμα ειρήνης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Πηγή: powergame.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου