Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Γεώργιος Παπανδρέου – Κυβέλη: Μια επική, ερωτική ιστορία (Βίντεο)

Ένας άντρας, ένας φιλόδοξος πολίτικος. Ένας πρωθυπουργός και μια γυναίκα.

Γοητευτική, φλογερή, χαρισματική. Η δόξα του ελληνικού θεάτρου. Ο Γεώργιος Παπανδρέου και η Κυβέλη Αδριανού πρωταγωνίστησαν σε μια επική ερωτική ιστορία η οποία περιγράφεται στο βιβλίο «Φλόγα και Άνεμος».

Ο Στέφανος Δάνδολος, συγγραφέας του βιβλίου, βρέθηκε στην «Ελένη» και μίλησε για το βιβλίο και την απόφαση της ΕΡΤ να το μεταφέρει στη μικρή οθόνη.

Όπως είπε, η σχέση ανάμεσα στον Γεώργιο Παπανδρέου και τη Κυβέλη ήταν θυελλώδης, ένας έρωτας άσβεστος.

«Αν και όταν χώρισαν ποτέ δεν πήραν διαζύγιο».

Ο συγγραφέας του βιβλίου, που έχει παρακολουθήσει ολόκληρη την ιστορία και έχει συμπεριλάβει ερωτικές επιστολές και άγνωστες πτυχές του ζευγαριού, είπε ότι η Κυβέλη ήταν μια γυναίκα που πήγαινε κόντρα στην εποχή.

«Πήγε κόντρα στην εποχή σε έναν κόσμο στημένο από άντρες για άντρες. Μετά τη δεκαετία του ’20 άρχισε η θεατρίνα να θεωρείται μια σοβαρή ερμηνεύτρια».

«Ξεκινά μια τρικυμιώδης σχέση που είναι παράνομη για πολλά χρόνια και κάνει κακό στην εικόνα τους».

Όπως λέει ο συγγραφέας, η Κυβέλη είχε να αντιμετωπίσει κακές γλώσσες και πίεζε τον Παπανδρέου να την παντρευτεί. Η πρωταγωνίστρια του θεάτρου είχε πάρει διαζύγιο από τον τότε άνδρα της και ιδιοκτήτη του θεάτρου όπου έπαιζε, με τον δεύτερο να κοιμάται στο καμαρίνι της για αρκετό καιρό.

Η σειρά της ΕΡΤ, που θα μεταφέρει το βιβλίο στην τηλεόραση, θα αποτελείται από 12 επεισόδια, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ρόλο της Κυβέλης και τον Άρη Λεμπεσόπουλο στον ρόλο του Γεώργιου Παπανδρέου.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00