Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Διαβάστε στα Παραπολιτικά – Στην τελική ευθεία το project: Γεωτρύπανα στην Ελλάδα για αέριο στην Ευρώπη

Αύριο, Σάββατο 2 Απριλίου, η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία και πολλές αποκλειστικότητες. Αποκαλυπτικά θέματα, ρεπορτάζ και μεγάλες προσφορές για όλους τους αναγνώστες μας!

Διαβάστε:

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ PROJECT

Γεωτρύπανα στην Ελλάδα για αέριο στην Ευρώπη

• Τι πρόκειται να ανακοινώσει ο Μητσοτάκης την ερχόμενη εβδομάδα για Κρήτη και Ιόνιο
• Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τις γεωτρήσεις σε τρεις μήνες

Συνέντευξη
Γ. Γεραπετρίτης
«Επιτάχυνση διαδικασιών για κοιτάσματα φυσικού αερίου|

Ερευνα GPO – GULLUP
Πόσο φιλορώσοι είναι οι Ελληνες
Και πόσο φιλοαμερικανοί, τελικά;
Μια πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση δίνει απάντηση και για τη χώρα μας

Διαβάστε επίσης

Η κρίσιμη 9η Μαΐου για τον πόλεμο στην Ουκρανία και το plan C των Ρώσων

Ο διαμεσολαβητής Αμπράμοβιτς, το φαβορί Μακρόν και η βαλκανική περιπέτεια που έρχεται

Εγκλημα στην Πάτρα

Μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Στο στόχαστρο μπαίνουν τώρα οι συνεργοί

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για συγκυβέρνηση

Αναμένεται η εισαγγελική πρόταση για την τύχη του Νίκου Παππά

Διπλό «Οχι» από Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη σε Κώστα Καραμανλή

Εξελίξεις
Ο Μητσοτάκης, οι συνεργασίες και οι εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει μεγάλη ανανέωση στα ψηφοδέλτια

Το ΚΙΝ.ΑΛ. θα πολιτευτεί με το μοντέλο ΚΟΣΤΑ

Κορονοϊός
Προς 4η δόση οι πενηντάρηδες στην Ελλάδα

Ειρήνη Αγαπηδάκη, γ.γ. υπουργείου Υγείας
«Δωρεάν μαστογραφίες σε ιδιωτικά διαγνωστικά»

Σε ποιες περιπτώσεις
Στο τραπέζι έως και η διαγραφή της επιστρεπτέας

Πράκτωρ
Οι γκρίνιες για Πέτσα και ο ρόλος του Σαμαρά στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σημάδια ρήξης
Η χήρα του θείου προσέλαβε δικηγόρο από το Παρίσι

Πρωτοσελιδο
SECRET__24_

 

Η Απελευθέρωση ενός Έθνους: Το Σάββατο ο νέος τόμος της μνημειώδους σειράς ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μη χάσετε αυτό το Σάββατο 02.04 με τα Παραπολιτικά τον νέο τόμο της μνημειώδους ιστορικής σειράς «Η απελευθέρωση ενός έθνους», με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας- Η προσωπικότητα και η διακυβέρνησή του» μέρος Α’, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον πρώτο κυβερνήτη της ανεξάρτητης Ελλάδας. Πρόκειται για ένα όνομα-σύμβολο για όλους τους Έλληνες.

Ο Καποδίστριας, ο «Άγιος της Πολιτικής», όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται, ήταν ένας ένθερμος πατριώτης αφοσιωμένος από πολύ νωρίς στην ιδέα της ελεύθερης Ελλάδας. Ήταν ένας Έλληνας αριστοκρατικής καταγωγής, ένας νεαρός γιατρός που προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες σε όποιον τις είχε ανάγκη, ένας διπλωμάτης καριέρας, που έφτασε έως και την υψηλότατη θέση του υπουργού Εξωτερικών του τσάρου της Ρωσίας.

Μα πάνω από όλα ήταν ένας ένθερμος πατριώτης, ο οποίος δεν δίστασε να εγκαταλείψει την επιτυχημένη του σταδιοδρομία στα διπλωματικά σαλόνια της Ευρώπης και να την αντικαταστήσει με μια αποστολή, σχεδόν σταυροφορική, για την αίσια έκβασης της ελληνικής υπόθεσης. O δρόμος του δεν ήταν εύκολος, ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα. Γνώρισε πολύ σθεναρή αντίδραση από τους ανθρώπους της εποχής του – από την κοινωνία με τις απαρχαιωμένες νοοτροπίες που αντιστεκόταν σε καθετί που ήταν νεόφερτο και άρα άγνωστο και στα μάτια τους απειλητικό, αλλά και από την «ελίτ» της προεπαναστατικής περιόδου, με τα παλιά συμφέροντα που ανήκαν στις συνθήκες και τις δομές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτές οι πολιτικές και κοινωνικές «πρακτικές» αιώνων καθώς και η απροθυμία για αλλαγές δυσχέραναν το έργο του και οδήγησαν στη δολοφονία του Στο πρώτο μέρος του τόμου ξετυλίγονται τα πρώτα χρόνια της ζωής και της δράσης του Κερκυραίου πολιτικού μέχρι τη στιγμή που έρχεται στην Ελλάδα και παρουσιάζεται ο τρόπος που οργανώνει το ελληνικό κράτος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Μια ιστορία συναρπαστική σαν μυθιστόρημα και αιωνίως διδακτική για το τι σημαίνει πραγματική αγάπη για την πατρίδα και αληθινό όραμα για την κοινωνία.

Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ σάς πάνε θέατρο και σας κάνουν ΔΩΡΟ 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός, για την παιδική θεατρική παράσταση «Δον Κιχώτης»

«Δον Κιχώτης»! Τo αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες παρουσιάζεται από τις 7 Νοεμβρίου στην Παιδική σκηνή του Μικρού Χόρν, από τις Μαγικές Σβούρες, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Αυτή είναι η στιγμή που το θέατρο θα υπερασπιστεί το όνειρο γιατί ο Δον Κιχώτης, ο αγαπημένος ονειροπόλος ήρωας όλων μας, έρχεται για να μας δείξει ένα δρόμο καινούργιο, πιο φωτεινό και πιο αισιόδοξο!

Με το άλογό του καλπάζει στη φαντασία του, κάνει το ανέφικτο εφικτό, πολεμάει τα σκοτάδια και προτάσσει την αγάπη στην κακία! Η παράσταση, γεμάτη ευαισθησία και απίστευτο χιούμορ, υμνεί στο πρόσωπο του πανέξυπνου Σάντσο, του πιστού συντρόφου του Δον Κιχώτη, τη φιλία και τη συντροφικότητα, την αφοσίωση στους ανθρώπους και τη δύναμη που αποκτούμε, όταν ελπίζουμε όλοι μαζί. Tα παιδιά μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη και όλων των συντελεστών της παράστασης ζουν τα κατορθώματα ενός ήρωα που αγαπά την περιπέτεια της ζωής και τολμά να τη ζήσει παρά τα εμπόδια. Οι Ανεμόμυλοι είναι πάντα εδώ και μεις οι Δον Κιχώτες με πανοπλία το όνειρο.

Η εντυπωσιακή παράσταση δίνει στους μικρούς θεατές την ευκαιρία να «συναντηθούν» με στοιχεία του Ισπανικού Πολιτισμού. Τα κοστούμια της παράστασης είναι εμπνευσμένα από πίνακες ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή έζησαν στην Ισπανία όπως ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο), ο Βελάσκεθ, ο Γκόγια και ο Σαλβατόρ Νταλί. Τα σκηνικά έχουν αναφορές σε πίνακες ζωγράφων και δημιουργούν μια υποβλητική ατμόσφαιρα. Η εξαιρετική μουσική, πηγάζει εξ όλοκλήρου από τη μεγάλη παράδοση των Ισπανών συνθετών. Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά ισπανικά τραγούδια, ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00