Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Εισβολή στην Ουκρανία: Κριτική δέχεται η Τζολί – Για ποιο λόγο

Γιατί την κατηγορούν

Η διάσημη ηθοποιός, σκηνοθέτης και ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί, απαίτησε τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που την κατηγορούν για υποκρισία.

Η μήνυση από τον Μπραντ Πιτ

Πριν μερικές εβδομάδες ο ηθοποιός και πρώην σύζυγός της, Μπραντ Πιτ, με τον οποίο είχαν αποκτήσει το κτήμα «Château Miraval», τη μήνυσε, για την πώληση του μεριδίου της στο γαλλικό οινοποιείο που είχε αγοράσει όταν ήταν μαζί, εν αγνοία του. Ο Πιτ ισχυρίζεται ότι είχε συμφωνήσει με την Αντζελίνα να μην πουλήσει κανείς καμία από τις μετοχές του Château, όπου και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το 2014, χωρίς συμφωνία και των δύο ως κύριων μετόχων.

Από το γαλλικό οινοποιείο, ο Αμερικανός ηθοποιός είχε πουλήσει χιλιάδες μπουκάλια ροζέ Μιραβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Αντζελίνα, από την πλευρά της, αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιό της σε πάμπλουτο Ρώσο χωρίς την έγκριση του πρώην συζύγου της.

Ο ρόλος ενός ολιγάρχη

Αγοραστής ήταν ο Ρώσος ολιγάρχης, Γιούρι Σέφλερ, ο οποίος κατέβαλε το ποσό των 28,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη ενός διεθνούς ομίλου εταιρειών που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την εταιρεία εμφιάλωσης της βότκας «Stolichnaya». Ο δισεκατομμυριούχος, που έφυγε από τον σοβιετικό στρατό σε ηλικία 19 ετών, είναι παντρεμένος με το μοντέλο της Victoria’s Secret, Τατιάνα Κοβυλίνα.

 

Πριν μερικές ημέρες, η Τζολί ταξίδεψε στην Υεμένη για να συμπαρασταθεί στους πρόσφυγες, υπενθυμίζοντας στον κόσμο τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου σε όλο τον κόσμο, προχωρώντας στην εξής δήλωση: «Προσγειώθηκα στο Άντεν προκειμένου να συναντήσω οικογένειες και πρόσφυγες για το UNHCR @refugees και να συμπαρασταθώ στους ανθρώπους της Υεμένης. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να επικοινωνήσω τα όσα θα διαδραματιστούν εδώ καθώς θα περνούν οι μέρες» και πρόσθεσε:

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τη φρίκη που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία και ζητούμε να τερματιστεί άμεσα η σύγκρουση και να ενισχυθεί η ανθρωπιστική βοήθεια».

Χθες το βράδυ μια πηγή, ανέφερε στη Sun: «Η Αντζελίνα τοποθετείται ως παγκόσμια ειρηνοποιός, αλλά στο τέλος έχει συνάψει συναλλαγές με κάποιον που δεν έχει ακριβώς το πιο καθαρό παρελθόν», συμπληρώνοντας: «Ο Μπραντ “βράζει” για το όλο θέμα και πιστεύει ότι διακυβεύονται ηθικά ζητήματα».

Που βρίσκεται το γαλλικό οινοποιείο

Το γαλλικό οινοποιείο Chateau Miraval βρίσκεται στο χωριό Kορέν της νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Εκεί βρίσκεται και μία έπαυλη 35 δωματίων που περιβάλλεται από πλούσιους κήπους, συντριβάνια, εκκλησία, και ένα αρχοντικό στο οποίο επίσης ο Πιτ έχει επενδύσει πάρα πολλά χρήματα. Τζολί και Πιτ αγόρασαν το Μιραβάλ το 2008 με στόχο να μεγαλώσουν εκεί τα παιδιά τους και να δημιουργήσουν ένα φημισμένο οινοποιείο.

Ο 58χρονος Πιτ κατάφερε να κάνει το Miraval ίσως το πιο γνωστό ροζέ κρασί στον κόσμο ενώ η Τζολί, μετά το διαζύγιο σταμάτησε να ασχολείται.

Το 2013, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η Αντζελίνα Τζολί σταμάτησε να συνεισφέρει οικονομικά για τις ανακαινίσεις του κτήματος. Για να δικαιολογήσει την πώληση του μεριδίου της, τόνισε ότι δεν άντεχε να έχει μία επιχείρηση η οποία «πουλάει αλκοόλ», γεγονός το όποιο όπως ισχυρίζεται «είναι αντίθετο με τις πεποιθήσεις της».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου