Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Άγριο κράξιμο στον Σπίλμπεργκ μετά τις δηλώσεις για τους ηθοποιούς του Squid Game

Άγνωστοι άνθρωποι μπορούν να πρωταγωνιστούν σε ολόκληρες μίνι σειρές, μπορούν να παίζουν σε ταινίες

Ο θρυλικός σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ επιχείρησε να κάνει θετικά σχόλια για την κορεατική δραματική σειρά του Netflix, «Squid Game», ωστόσο επικρίθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Deadline, ο Σπίλμπεργκ τόνισε ότι η σειρά ανέτρεψε τα δεδομένα. «Πριν από πολύ καιρό, οι εγχώριοι αστέρες ήταν αυτοί που έφερναν το κοινό στις ταινίες. Σήμερα, είναι ενδιαφέρον, άγνωστοι άνθρωποι μπορούν να πρωταγωνιστούν σε ολόκληρες μίνι σειρές, μπορούν να παίζουν σε ταινίες» είπε ο Σπίλμπεργκ.

 

Τα σχόλιά του έγιναν μετά από συζήτηση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της απονομής των βραβείων του Αμερικανικού Σωματείου Παραγωγών, κατά την οποία ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επαίνεσε την υπηρεσία streaming, που δίνει σε «άγνωστους ηθοποιούς» την ευκαιρία να πρωταγωνιστούν σε σειρές.

Εξέφρασε επίσης τη θέση ότι έχει παρέλθει η εποχή, που η συμμετοχή σταρ σε μια ταινία οδηγούσε σε επιτυχημένα νούμερα και ότι ο κόσμος του streaming έχει ανοίξει μια εντελώς νέα φόρμουλα που επιτρέπει σε άγνωστους ηθοποιούς να πρωταγωνιστούν σε σειρές.

Ο Σπίλμπεργκ επικρίθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετούς να σημειώνουν ότι οι πρωταγωνιστές της σειράς βρίσκονται στη βιομηχανία ψυχαγωγίας της Νότιας Κορέας για αρκετό καιρό.

Όπως έσπευσε να επισημάνει το Twitter, ο πρωταγωνιστής της σειράς, Lee Jung-jae, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές εμβληματικές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, όπως το θρίλερ «The Housemaid» και ο Park Hae-soo είναι γνωστός από τους ρόλους του σε πολλές δραματικές τηλεοπτικές σειρές.

«Οι Αμερικανοί πάντα πιστεύουν ότι ο κόσμος δεν υπάρχει εκτός Αμερικής. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, πολιτικοί, επιστήμονες, γιατροί, δικηγόροι, διευθύνοντες σύμβουλοι όλοι υπάρχουν σε άλλες χώρες. Σταματήστε να είστε τόσο αδαείς», έγραψε χρήστης στο Twitter.

«Αυτό που δείχνουν σειρές όπως το Squid Game είναι ακριβώς το αντίθετο: ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι ικανοποιημένοι με περιεχόμενο διαφορετικό από την αγγλική/λευκή/αμερικανική ψυχαγωγία», σημείωσε άλλος χρήστης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου