Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Η εξομολόγηση του Μάκη Δελαπόρτα για την Αλίκη Βουγιουκλάκη που θα προκαλέσει αίσθηση (Βίντεο)

Καλεσμένος στην παρέα της «Ελένης» ήταν ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος μας ταξίδεψε στη μαγεία του παλιού ελληνικού σινεμά.

Ο Μάκης Δελαπόρτας εξομολογήθηκε στην Ελένη Μενεγάκη πόσο τυχερός ήταν που γνώρισε την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν πήγε να δει την θρυλική παράσταση «Καμπαρέ». Τότε η Εθνική Σταρ έψαχνε ένα νεαρό για να αντικαταστήσει έναν από τους ηθοποιούς για την επόμενη θεατρική σεζόν της παράστασης. Τότε τον πλησίασε και του είπε: «Ξέρω ότι εσύ θες να γίνεις ηθοποιός». Ο Μάκης Δελαπόρτας την επόμενη χρονιά μπήκε στη δραματική σχολή και αποτελούσε μέρος του cast του «Καμπαρέ».

«Απ’ ότι είχε πει, είχε δει σε μένα τη φλόγα στα μάτια μου. Της είπα «κυρία Βουγιουκλάκη, ο πατέρας μου δεν με αφήνει να έρθω στο θέατρο». Μου είπε: «Μην σε νοιάζει, θα πάρω εγώ τον πατέρα σου». Πήρε, λοιπόν, και είπε «κύριε Δελαπόρτα, εδώ Αλίκη Βουγιουκλάκη» και της είπε «εδώ Δημήτρης Παπαμιχαήλ». Του είπε ότι θα με πηγαίνει κάθε βράδυ ο οδηγός της στο σπίτι, γιατί ήμουν ανήλικος. Έτσι ξεκίνησα…».

Ο ίδιος χαρακτήρισε την Αλίκη Βουγιουκλάκη ως μία πανέξυπνη γυναίκα και αποκάλυψε τι είδε η μεγάλη ηθοποιός σε εκείνον: «Η Αλίκη είδε σε εμένα αυτό που δεν είδε κανένας άλλος. Μετά έγινα από τα αγαπημένα παιδιά του Δαλιανίδη. Η Αλίκη είχε δει πίσω απ’ όλα αυτά ότι ήμουν ανήσυχο πνεύμα, μου άρεσε να διαβάζω, να ακούω μουσική, να γράφω. Όταν ξεκίνησα την πρωτοβουλία να βγουν τα τραγούδια του σινεμά σε δίσκους ήταν δίπλα μου».

Ο Μάκης Δελαπόρτας ανέφερε ότι γεννήθηκε δίπλα σε θερινό σινεμά και η τρέλα του ήταν να πηγαίνει στις πρώτες θέσεις του σινεμά, δίπλα στο ηχείο, για να ηχογραφεί τα τραγούδια και τις μουσικές που έντυναν τις ταινίες.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει 300 δίσκους και 50 βιβλία. Ο δρόμος του όμως δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα από την αρχή, καθώς αρχικά του είχαν πει ότι το εγχείρημά του δεν είχε ενδιαφέρον. Ωστόσο, ο πρώτος του δίσκος με μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού σινεμά έγινε τεράστια επιτυχία.

«Ήμουν παιδί του θεάτρου. Ταυτόχρονα όταν ήμουν στα καμαρίνια έλεγα στον Φωτόπουλο, τον Ηλιόπουλο, την Βλαχοπούλου γιατί δεν έβγαλαν ποτέ τα τραγούδια… Έλεγε η Βλαχοπούλου «ποιος ενδιαφέρεται γι’ αυτά;». Όταν άρχισαν να παίζονται σε κλαμπ και να γίνονται σουξέ τότε ανακάλυψαν έναν υλικό και είπαν πως αυτός ο άνθρωπος, πέρα από τη φλόγα που είχε, ήταν και αποτελεσματικός».

Τα αστρονομικά κασέ

Γιατί όμως τα τραγούδια αυτά αγαπιούνται μέχρι και σήμερα; Ο Μάκης Δελαπόρτας εξήγησε στην «Ελένη»:

«Τα τραγούδια μας θυμίζουν μία εποχή που δεν υπάρχει, που έχει φύγει για πάντα. Θα ήθελα να ήμουν 20 χρονών το ’60 και να ζήσω έντονα αυτή την εποχή».

«Κακά τα ψέματα, οι ταινίες αυτές γίνονταν για το μεροκάματο. Τα λεφτά δεν ήταν σπουδαία. Τα πολλά λεφτά τα έπαιρναν 2 – 3 άνθρωποι… Η Αλίκη ήταν η μόνη που είχε ποσοστά από τις ταινίες της. Ο Κώστας Βουτσάς μετά ήταν το μεγάλο ανδρικό όνομα που είχε πάρει πολλά λεφτά από το σινεμά και ο Νίκος Κούρκουλος. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ξεπερνούσε κάθε άστρο!», είπε.

Η Κυρία Επιθεώρηση

Στις 25 Μαρτίου κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Βέμπο η παράσταση «Η Κυρία Επιθεώρηση» και είναι ήδη sold out. Ο Μάκης Δελαπόρτας σκηνοθετεί την παράσταση και έχει τον ρόλο του κομπέρ. Πρόκειται για μία παράσταση – αναδρομή στην ελληνική επιθεώρηση, με παλιά κείμενα που τα προσάρμοσαν στο σήμερα.

«Ο κόσμος περίμενε πολύ να ξαναδεί αυτή την παράσταση, γιατί ξεκίνησε εν μέσω πανδημίας. Όποιος έρθει θα φύγει με μία ανάταση», είπε.

Για τον Μάκη Δελαπόρτα η καραντίνα ήταν δημιουργική, καθώς ρίχτηκε μανιωδώς στη συγγραφή βιογραφιών σπουδαίων Ελλήνων ηθοποιών, ανάμεσά τους η Έλλη Λαμπέτη, ο Δημήτρης Χορν, η Μαρίκα Κοτοπούλη, η Κυβέλη, ο Μάνος Κατράκης, η Μαίρη Αρώνη.

Όταν σβήνουν τα φώτα

Ο ίδιος κρατάει επαφή με τους ηθοποιούς εκείνων των φιλμ και που βρίσκονται εν ζωή, όπως η Μαίρη Χρονοπούλου: «Ξαναστήθηκε στα πόδια της, περπατάει, έρχεται στο θέατρο, βγαίνουμε τα βράδια… Είναι ένα τρανό παράδειγμα για ελπίδα, ζωντάνια, αισιοδοξία».

Ο Μάκης Δελαπόρτας αποκάλυψε στην  Ελένη Μενεγάκη πως οι ηθοποιοί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου συγκινούνται όταν βλέπουν τις ταινίες τους να παίζουν μέχρι και σήμερα.

«Συγκινούνται οι περισσότεροι. Τους λείπει αυτή η εποχή. Ήταν η ζωή τους, η ψυχή τους, η ύπαρξή τους. Όλοι όταν έφευγαν από τα φώτα, φύγανε σε πλήρη μοναξιά. Όχι γιατί δεν είχαν ανθρώπους γύρω τους… Εκείνοι με τον εαυτό τους αισθάνονταν πολλή μοναξιά πολλές στιγμές, γιατί είχαν σβήσει τα φώτα».

«Τελευταία φορά που βγήκε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ από το σπίτι είχαμε πάει με το ζόρι να τον πάρουμε. «Δημήτρη, πρέπει να βγεις απόψε, μας έχει καλέσει ένας φίλος να πάμε σε μία ταβέρνα να διασκεδάσουμε». Με το ζόρι τον πήραμε με την Νάντια Μουρούζη. Είχε κάνει τότε μία επέμβαση στο πόδι του. Βρέθηκε μία τσιγγάνα και του είπε: «Α, ρε Δημήτρη λεβεντόπαιδο, πως κατάντησες έτσι». Αυτό ήταν… Δεν ξαναβγήκε από το σπίτι. Δύο τρεις μήνες μετά έφυγε», είπε.

«Είσαι Αλικάρα!»

Ο Μάκης Δελαπόρτας αποκάλυψε ένα περιστατικό με έναν θαυμαστή της Αλίκης Βουγιουκλάκη που τον έκανε να… καρδιοχτυπά από αγωνία. Όλα ξεκίνησαν όταν ήθελε να του κάνει έκπληξη, πηγαίνοντάς τον στο στούντιο που έκανε γύρισμα η ηθοποιός. «Δεν έχεις δει άνθρωπο να αλλάζει χρώματα! Έπαθε σοκ, δεν το πίστευε!», είπε ξεσπώντας σε γέλια.

«Τελειώνει η βραδιά και την πάω σπίτι με το αυτοκίνητο. Η Αλίκη δίπλα μου, αυτός από πίσω και βλέπω το χέρι του να πάει να την χαϊδέψει! «Κυρία Αλίκη», λέει αυτός, «να σας πω κάτι;». Λέω «όχι, όχι, δεν χρειάζεται, τι να πεις;». Δεν είπε τίποτα φοβερό, αλλά εγώ καρδιοχτύπησα. «Άσε το παιδί να πει», είπε η Αλίκη. «Δεν χρειάζεται, θα σου πει ότι σ’ αγαπάει πολύ», της απάντησα. Τι θα τη ρωτήσει; Για την ηλικία της, για κάτι περίεργο; Τελικά της είπε «όχι, απλά θέλω να σου πω ότι είσαι Αλικάρα!» και ηρέμησα», είπε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου