Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Γιώργος Τράγκας: Στο «φως» η ιδιόχειρη διαθήκη του – Τι αφήνει στη Μαρία Καρρά, τα παιδιά, τον σωματοφύλακα και την οικιακή βοηθό

Στο «φως» έρχεται η ιδιόχειρη, κρυφή διαθήκη που συντάχθηκε ιδιοχείρως από τον Γιώργο Τράγκα στο πριγκιπάτο του Μονακό πριν από τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Διονύση Θανάσουλα στο Πρώτο Θέμα, ο δημοσιογράφος κληροδοτεί το 42% από την περιουσία του στον γιο του Γιάννη Τράγκα, το 35% στην τελευταία του σύζυγο Μαρία Καρρά, και στον γιο του Φρέντι το 23%.

Η διαθήκη έσκασε σαν «βόμβα» στα χέρια των εμπλεκόμενων μελών της οικογένειας Τράγκα, που έχουν χωριστεί σχεδόν από την αρχή της υπόθεσης σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Στο πρώτο από κοινού συμπλέουν ο Γιάννης Τράγκας και η Μαρία Καρρά, και στο άλλο ο Φρέντι, ο οποίος κληρονόμησε ένα ποσοστό που είναι σημαντικά πιο κάτω από τη νόμιμη μοίρα (33%) που δικαιούταν.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στη διαθήκη γίνεται λόγος και για μετρητά ύψους 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία επίσης μοιράζονται στους τρεις αναλογικά, όπως όρισε ο Γιώργος Τράγκας στην ιδιόχειρη διαθήκη του.

Η ύπαρξη της εν λόγω διαθήκης άλλαξε άρδην τα δεδομένα της υπόθεσης, αφού ορίζει ρητά τι έχει λαμβάνειν ο κάθε δικαιούχος από την τεράστια περιουσία με τα ακίνητα και μετρητά.

Σε κάποια από τις 15 σελίδες της διαθήκης, ο εκλιπών επισημαίνει ότι δεν θέλει να υπολογιστούν σε αυτήν περιουσιακά στοιχεία που είχε δωρίσει εν ζωή στον γιο του Γιάννη και την Τρίτη σύζυγό του, στα οποία δικαιωματικά ο Φρέντι θα μπορούσε να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο.

Μάλιστα, ο Γιώργος Τράγκας επέλεξε να δωρίσει κάποια από τα μετρητά του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και θεσμούς. Στην εκκλησία της Ελλάδος δώρισε 100.000 ευρώ, στον Σύλλογο «Ελπίδα» 50.000 ευρώ, στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία 30.000 ευρώ, ενώ 50.000 ευρώ πάνε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαρλίν στο Μονακό, όπου ο δημοσιογράφος φέρεται να διατηρούσε τέσσερα τουλάχιστον διαμερίσματα.

Στη διαθήκη του δεν ξέχασε κάποιους πολύ δικούς του ανθρώπους που ήταν δίπλα του επί δεκαετίες, όπως τον αστυνομικό που είχε επιφορτιστεί με τη φύλαξή του, ενώ ένα χρηματικό ποσό άφησε και στη γυναίκα που φρόντιζε το σπίτι του για πολλά χρόνια.

Το θέμα συζητήθηκε και στο Happy Day.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00