Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Η Εμινέ έστειλε στον Πετρετζίκη τη συνταγή του χαλβά που έφαγαν Μητσοτάκης – Ερντογάν

«Σύμβολο ο χαλβάς» γράφει στον τίτλο του το πρωτοσέλιδο της τουρκικής Hurriyet έχοντας φωτογραφίες της Εμινέ Ερντογάν και του σεφ Άκη Πετρετζίκη.

Συνεχίζεται η «διπλωματία του χαλβά», μετά το γεύμα Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή.

Η αρχή έγινε με τη δημοσίευση της συνταγής του χαλβά με στραγάλια από την τουρκική εφημερίδα Hurriyet και τα σχόλια που έγιναν στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα, ο Άρης Πορτοσάλτε βρήκε την ευκαιρία να κάνει μία παραγγελία στον γνωστό σεφ, Άκη Πετρετζίκη.

«Άρη έχεις χαιρετίσματα από τον Άκη Πετρετζίκη», είπε η παρουσιάστρια της εκπομπής Μαρία Αναστασοπούλου λαμβάνοντας ένα sms από τον σεφ κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

«Πες στον Άκη να μας φτιάξει αυτόν τον χαλβά τον στραγαλάτο», συνέχισε ο Δημήτρης Οικονόμου.

Λίγο αργότερα, η Μαρία Αναστασοπούλου δέχτηκε νέο μήνυμα από τον γνωστό σεφ, ο οποίος όχι απλώς δέχτηκε την πρόκληση να φτιάξει τον χαλβά της πρώτης κυρίας της Τουρκίας, αλλά πήγε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι θα φτιάξει και το γαλακτομπούρεκο της Μαρίκας Μητσοτάκη για να συγκρίνει τα δύο γλυκά.

Μάλιστα μετά την πρόκληση που δέχθηκε ο γνωστός σεφ από τη Μαρία Αναστασοπούλου και το Δημήτρη Οικονόμου να φτιάξει τα δύο γλυκά για να τα συγκρίνει, υπήρξε «παρέμβαση» εκ μέρους της τουρκικής Προεδρίας για να βγει ο σωστός χαλβάς. Και αυτό γιατί από τη συνταγή που δημοσίευσε χθες η τουρκική εφημερίδα έλειπε κάποιο σημαντικό υλικό.  

Έτσι χθες έστειλαν από την Τουρκική Προεδρία βίντεο με την Εμινέ Ερντογάν να φτιάχνει το συγκεκριμένο χαλβά το οποίο εστάλη στην ομάδα του Άκη Πετρετζίκη ώστε να φτιάξει σωστά τη συνταγή.

Σήμερα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet κυκλοφορεί με αναφορά στο πρωτοσέλιδό της στο θέμα και γράφει «σύμβολο ο χαλβάς». Το δημοσίευμα έχει μια φωτογραφία της Εμινέ Ερντογάν και του Άκη Πετρετζίκη.

 

petretzikis

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας γίνεται επίσης αναφορά και στη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη χθες στον ΣΚΑΪ, ότι όταν η Εμινέ Ερντογαν της έστειλε το βιβλίο μαγειρικής της, εκείνη αντίστοιχα της έστειλε το βιβλίο «Συνταγές με ιστορία» της μητέρας της, Μαρίκας Μητσοτάκη.

 

hurriyet1

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου