Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ο έρωτας στα χρόνια του πολέμου: Η συγκλονιστική ιστορία της Yaryna και του Sviatoslav (Βίντεο)

Το ζευγάρι που παντρεύτηκε υπό τον ήχο των οβίδων και μετά πήρε τα όπλα μιλά αποκλειστικά στο «Πάμε Δανάη!».

Η 21χρονη Yaryna Arieva και ο 24χρονος σύντροφός της Sviatoslav Fursin έσπευσαν να παντρευτούν στη Μονή του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο την ώρα που στα αυτιά τους ηχούσαν σειρήνες πολέμου, όταν η Ρωσία ξεκίνησε την επίθεση στη χώρα τους.

Ο γάμος τους ήταν προγραμματισμένος για τις 6 Μαΐου, αλλά ο πόλεμος άλλαξε τα σχέδιά τους. Αμέσως μετά, δήλωσαν εθελοντές στο τοπικό Κέντρο Εδαφικής Άμυνας και προσφέρουν από κοινού τη βοήθειά τους στην υπεράσπιση της χώρας τους.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε τον Οκτώβριο του 2019 σε μια διαδήλωση στο κέντρο του Κιέβου και από τότε είναι αχώριστοι.

«Είχαμε σχέδια να παντρετούμε στις 6 Μαΐου, αλλά αποφασίσαμε να το κάνουμε την πρώτη μέρα του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου», είπε η Yaryna. «Ήταν δύσκολο για τον σύζυγό μου να καταφέρει να φτάσει στη μονή του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο. Βρισκόταν στο Ιρπίν και κάποιοι δρόμοι ήταν κλειστοί στο Κίεβο… Ήταν θαύμα που ήρθε».

Μία ημέρα μετά τον γάμο τους δήλωσαν εθελοντές στο τοπικό κέντρο εδαφικής άμυνας.

«Βρέθηκα σε δυο αποστολές. Έχω κάποια εμπειρία με όπλα, ξέρω πως να τα χρησιμοποιώ. Μετά το 2014 η κυβέρνησή μας αποφάσισε να προετοιμάσει τους μαθητές στο σχολείο», είπε ο Sviatoslav.

H Yaryna δεν έχει εμπειρία με όπλα και γι’ αυτό άρχισε να βοηθάει στην κουζίνα και την ιατρική βοήθεια.

«Το πιο σκληρό πράγμα για εμένα κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου ήταν όταν ο σύζυγός μου πήγε στην πρώτη του αποστολή και ήταν στην πρώτη γραμμή. Δεν ήξερα τι έκαναν, δεν ήξερα απολύτως τίποτα Απλά με φίλησε, έφυγε και αυτό ήταν όλο. Ήταν η πιο σκληρή νύχτα της ζωής μου. Το μόνο που έκανα ήταν να προσεύχομαι, να κλαίω και να καπνίζω. Ήλπιζα να γυρίσει πίσω σε μένα ζωντανός», είπε η Yaryna,

Για τον Sviatoslav η πιο δύσκολη στιγμή ήταν η πρώτη ημέρα του πολέμου, όταν κανείς δεν ήξερε τι να κάνει. «Ήταν μία κρύα και τρομακτική νύχτα», εξομολογήθηκε στο «Πάμε Δανάη!».

Η Yaryna δήλωσε πως θα ήθελε να γιορτάσει τη νίκη της Ουκρανίας: «Θα ήθελα να φορέσω το νυφικό που σχεδίαζα να βάλω στο γάμο μας, την ημέρα της νίκης μας», είπε.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου