Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ρούμπερτ Μέρντοχ: Η συναρπαστική ιστορία του μεγιστάνα των ΜΜΕ και οι μέθοδοι επιρροής του στον κόσμο (Βίντεο)

Η εκπομπή «Ελένη» ξετυλίγει το κουβάρι της συναρπαστικής ιστορίας του μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ρούμπερτ Μέρντοχ, τις «μεθόδους» επιρροής του στον κόσμο, καθώς και της «μάχης» της διαδοχής.

Η ιστορία του Ρούμπερτ Μέρντοχ μπορεί να χαρακτηριστεί και μοναδική στα «μιντιακά» χρονικά. Η εκπομπή «Ελένη» κάνει μία βόλτα στην «αυτοκρατορία» του μεγιστάνα των media.

Ο Ρούμπερτ Μέρντοχ ξεκίνησε την μιντιακή του «αυτοκρατορία» από μια μικρή εφημερίδα της Αυστραλίας. Αν και στα 32 του ήταν απόλυτα επιτυχημένος, αυτό που ήθελε ο Μέρντοχ ήταν να «κατακτήσει» όλον τον πλανήτη με τα media του.

Ο Μέρντοχ επεκτάθηκε τόσο στην τηλεόραση όσο και στην ασιατική αγορά, εξαγοράζοντας πολλά media για την «αυτοκρατορία» του. Η σχέση του Μέρντοχ με πολιτικούς ηγέτες, ακόμη και τους πλανητάρχες, ήταν τόσο στενή που επηρέαζε πολίτικες αποφάσεις.

Για να εξασφαλίζει τα «αποκλειστικά» του, τα media του χάκαραν τηλέφωνα, δωροδοκούσαν την αστυνομία και εκβίαζαν.

Ο Μέρντοχ έχει 6 παιδιά από 3 γάμους και 13 εγγόνια. Το διαζύγιο από τη δεύτερη του σύζυγό του κόστισε 1,4 δις ευρώ.

Το 2016 ο Μέρντοχ ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με την Τζέρι Χολ και λίγο πριν τα γενέθλια των 85 του χρόνων, παντρευτήκαν.

Ο Μέρντοχ σιχαίνεται τη λέξη «κληρονομιά», και δεν έχει αφήσει συγκεκριμένο «διάδοχο» της «αυτοκρατορίας» του στα 91 του σχεδόν χρόνια.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου