Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Σύνδρομο Μινχάουζεν: Η ιστορία της Τάνια Ρέιντ που έστειλε το παιδί της στο νοσοκομείο 18 φορές

Μία σπάνια περίπτωση συνδρόμου «Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου» ήταν αυτή της Τάνια Ρέιντ στις ΗΠΑ, η οποία έστειλε 18 φορές το γιο της στο νοσοκομείο μέσα σε δύο χρόνια.

Αιτία ήταν οι εγκεφαλικές κρίσεις και τα αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το παιδί. Προβλήματα που αποδείχθηκε ότι προκαλούσε η ίδια η μητέρα, η οποία ήταν και ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας στις κρίσεις του παιδιού.

Τον Φεβρουάριο του 1988, κατά τη 18η νοσηλεία του παιδιού, μια νοσοκόμα εντόπισε γρατζουνιές στο μάγουλο του παιδιού και στη συνέχεια είδε την μητέρα να ζητάει βοήθεια γιατί το δάχτυλό της αιμορραγούσε. Ήταν η στιγμή που οι γιατροί του νοσοκομείου άρχισαν να υποψιάζονται τη μητέρα.

Αυτό έφερε στην επιφάνεια και το θάνατο της μεγαλύτερης αδελφής του αγοριού, σε ηλικία 9 μηνών, η οποία πριν πεθάνει από καρδιακή ανακοπή είχε νοσηλευτεί 20 φορές.

Τον Αύγουστο του 1988 η ψύχραιμη, μεθοδική και με σπουδές νοσηλευτικής Τάνια Ρέιντ συνελήφθη για τη δολοφονία της 9 μηνών κόρης της και την κακοποίηση του γιου της. Η Τάνια Ρέιντ καταδικάστηκε σε 62 χρόνια, όμως ακόμα, αρνείται κάθε ενοχή.

Αυτό είναι ένα ακόμα γνώρισμα των ανθρώπων με σύνδρομο «Μινχάουζεν δι΄ αντιπροσώπου», καθώς αρνούνται μέχρι τέλους ότι έχουν την οποιαδήποτε εμπλοκή με τα εγκλήματα σε βάρος των παιδιών του ή άλλων ευπαθών ατόμων.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου