Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ο επόμενος σταθμός του Κύρτσου, η μαύρη τρύπα της Nova, οι απολύσεις υγειονομικών, ο ΟΠΑΠ, η Wall Street και ο Μελισσανίδης

Τα επόμενα βήμα του Κύρτσου
– Παρά τα όσα κατά καιρούς έχουμε ακούσει σε επίπεδο διαψεύσεων, έχω σχεδόν τη βεβαιότητα ότι ο Κύρτσος, βρίσκεται ένα βήμα πριν την ένταξή του στο κόμμα του Βελόπουλου. Παρά ταύτα τις τελευταίες ώρες άρχισαν να κυκλοφορούν και κάτι άλλα σενάρια που θέλουν τον ανεξάρτητο (πλέον) ευρωβουλευτή να βρίσκεται σε συζητήσεις και με τον επίσης ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, διερευνώντας το ενδεχόμενο ίδρυσης (νέου) πολιτικού φορέα. Γενικώς στη δεξιά (όπως την είχε χαρακτηρίσει ο Καρατζαφέρης) πολυκατοικία, καταγράφεται μια σχετική κινητικότητα ενόψει και της απλής αναλογικής. Το θέμα είναι ότι όσοι συζητούν θέλουν να γίνουν και αρχηγοί, φιλοδοξία που δυσκολεύει εκ των πραγμάτων τη συνεννόηση. Επιστρέφοντας όμως στον Κύρτσο, πρέπει να σας πω ότι ένας από τους βασικούς λόγους που βγήκε στο αντάρτικο είχε να κάνει με την απόφαση του προέδρου Κυριάκου, να ανανεώσει ριζικά τη λίστα των ευρωβουλευτών. Σε επίπεδο τώρα δημοσιογραφίας, εκτός από τις παρεμβάσεις στο twitter αλά Αντώναρου, θα συνεχίσει όπως φαίνεται να δίνει συνεντεύξεις στο «Documento», ενώ δεν αποκλείεται (ως παλιός Αριστερός) να αναλάβει ρόλο και στην «Αυγή».

 

Μαύρη τρύπα στη Nova
– Με ταχύτητες φωτός μεγαλώνει η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία της Nova. Τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Νίκου Σταθόπουλου όχι μόνο δεν έχουν φέρει (μέχρι στιγμής) καινούργιο χρήμα στα ταμεία της εταιρείας, αλλά απεναντίας δημιουργούν ένα σκηνικό (σχετικής) διάλυσης στο μαγαζί. Άλλωστε εδώ που τα λέμε δεν είναι και δύσκολο ένα τέτοιο επιχειρηματικό ρημάδι να ξεχαρβαλώσει εντελώς. Όσοι λοιπόν έχουν πρόσβαση στα νούμερα, αντιλαμβάνονται ότι ίσως η συγκριμένη επένδυση, να μην εντάσσεται στις καλές στιγμές του Σταθόπουλου.

!Έχουν πλάκα όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι της δημοσιογραφίας, που σπεύδουν όταν δουν να κριτικάρω κάποιον, να του προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

 

Πράσινη υπεροχή για την Ελλάκτωρ
– Ψάχνοντας διάφορα την Παρασκευή αργά τη νύχτα, εντόπισα κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον που σχετίζεται με τον Όμιλο Ελλάκτωρ. Φέτος το μαγαζί του Ολλανδού είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία της λίστας Carbon Clean200, η οποία περιλαμβάνει τις 200 εταιρείες με τα μεγαλύτερα έσοδα από πράσινες δραστηριότητες, σε διεθνές επίπεδο. Η λίστα, η οποία δημοσιεύεται σε ετήσια βάση από την Corporate Knights, εταιρεία που εξειδικεύεται στην ανάλυση θεμάτων υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης, και την As You Sow, οργάνωση που παρεμβαίνει ως activist investor σε γενικές συνελεύσεις μετόχων για θέματα ESG, αποτελεί μια ξεχωριστής σημασίας διάκριση για την περιβαλλοντική και εταιρική υπευθυνότητα. Συγκεκριμένα ο Όμιλος καταλαμβάνει την 192η θέση, και είναι μία από τις 57 εταιρείες του βιομηχανικού κλάδου που διακρίθηκαν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάταξη στη λίστα γίνεται μετά από αξιολόγηση 8.480 εταιρειών παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση Μυλωνογιάννη – Μπουλούτα στον στρατηγικό της σχεδιασμό έχει κορυφαία προτεραιότητα τα θέματα του ESG. Βλέπετε είναι κάτι δείκτες που έχουν γίνει της μόδας!

! Σε πολύ μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο catering, «τοποθέτησε» όπως μαθαίνω χρήματα, fund που χειρίζεται πασίγνωστος Έλληνας επιχειρηματίας. Ο συγκεκριμένος έχει αναπτύξει δράση στον χώρο της εστίασης και προσφάτως πούλησε ένα από τα asset που διέθετε στον χώρο.

 

Απολύονται οι ανεμβολιάστοι υγειονομικοί
– Οριστική φαίνεται ότι είναι η απόφαση του υπουργού Πλεύρη για την απομάκρυνση από το Δημόσιο των υγειονομικών που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και δεν έχουν εμβολιαστεί . Επ΄ αυτού έχει γίνει εκτενής συζήτηση μεταξύ των συναρμοδίων υπουργών και απομένει το τελικό οκ του πρωθυπουργού προκειμένου να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία. Για παράδειγμα έχουν εξεταστεί όλα τα σενάρια της συνταγματικότητας και άλλα διάφορα. Ο υπουργός Υγείας, όχι μόνο δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει πίσω, στο βωμό του όποιου πολιτικού κόστους που εν προκειμένου δεν υφίσταται, αλλά απεναντίας θεωρεί ότι είναι υποχρέωσή του, έναντι των νομοταγών, να οδηγήσει εκτός ΕΣΥ τους απείθαρχους. Μάλιστα η σχετική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάρτη.

! Στο πλαίσιο των σχεδίων που κάνουν οι μεγαλομέτοχοι του ΟΠΑΠ για την είσοδο της επιχείρησης στο αμερικανικό Χρηματιστήριο, φαίνεται ότι εντάσσεται (μεταξύ των άλλων) και η εξαγορά των μετοχών που κατείχε μέχρι πρότινος στον ΟΠΑΠ ο Μελισσανίδης.

 

Τι σηματοδοτεί η έλευση Βρεττού στην Lamda
– Ο Οδυσσέας Αθανασίου επέλεξε την άμεση ενίσχυση της διοικητικής ομάδας της Lamdaμε την Ελένη Βρεττού, ένα στέλεχος με βαθιά γνώση της διεθνούς επενδυτικής αγοράς δίνοντας το μήνυμα για τις υψηλές βλέψεις που έχει η εταιρία. Η πρόοδος δε του Ελληνικού έχει δημιουργήσει ισχυρό ενδιαφέρον σε επενδυτές οι οποίοι θέλουν ρεαλιστικά σχέδια και ανθρώπους που μιλούν την ίδια γλώσσα. Έτσι συμπληρώνεται ένας σημαντικός κύκλος αλλαγών λίγες εβδομάδες πριν την εκκίνηση τριών σημαντικών έργων στην έκταση. Του έργου των υποδομών και της υπογειοποίησης της παραλιακής, αυτό του Marina Tower και του νέου καζίνο ανοίγοντας σταδιακά χιλιάδες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή τους.

 

Φοβού την Κεραμέως
– Εκεί στο Μαρούσι μαθαίνω ότι δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω. Τι κι αν μιλάμε για το ελάχιστο 0,8% των σχολείων που δεν έκανε αξιολόγηση; Ο νόμος είναι νόμος και θα εφαρμοστεί μόνο αν δεν υπάρξουν παραθυράκια. Έτσι φαίνεται να σκέφτηκε η υπουργός Παιδείας και έδωσε εντολή να εφαρμοστούν οι κυρώσεις στους ελάχιστους διευθυντές των σχολείων που σφύριζαν αδιάφορα, 114 τον αριθμό: τέρμα η μισθολογική, η υπηρεσιακή και κάθε άλλη τους εξέλιξη, από τη στιγμή που αποφάσισαν να μην εφαρμόσουν το νόμο. Αυτοί, βέβαια, αποτελούν το… δέντρο , γιατί το πραγματικό δάσος είναι το εντυπωσιακό 99,2% των 13.000 περίπου σχολείων που ανταποκρίθηκε στη διαδικασία αξιολόγησης, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στη νοοτροπία αυθαιρεσίας. Και είναι ακόμη πιο αστείο να σκεφτεί κανείς ότι όλες αυτές οι περιπέτειες, τα δικαστήρια επί δικαστηρίων, τα αλήστου μνήμης φασόν κείμενα, οι απεργίες, τα εξώδικα και η φασαρία, προκλήθηκαν από μία ισχνή μειοψηφία που μετά βίας φθάνει στο 1% , ενώ οι πραγματικοί παιδαγωγοί κατανοούν ότι βελτίωση χωρίς αξιολόγηση δεν υπάρχει. Κεραμέως προχώρα, την αξιολόγηση τη θέλει όλη η χώρα.

 

Η απάντηση της Imerys
– Με αφορμή σχόλιο της στήλης λάβαμε από την εταιρεία Imerys, μια απάντηση με την προτροπή να την δημοσιεύσουμε. Αν και έχω μπόλικο παρασκήνιο επί του θέματος, που θα αρχίσω να το φέρνω από βδομάδα στο φως, δεν έχω απολύτως κανένα λόγο να μην φιλοξενήσω και την προφανώς (οφειλόμενη) απάντηση της Imerys: «Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται πως η Imerys εμπλέκεται σε υπόθεση φοροδιαφυγής και για την αποκατάσταση της αλήθειας, η εταιρεία ενημερώνει ότι η υπόθεση που περιγράφεται στα άρθρα αφορά ιδιωτική διαμάχη μεταξύ πρώην μετόχων ενός σχήματος που κατείχε μετοχές στην ΕΛΜΙΝ SA, και δηλώνει ότι ουδέποτε η Imerys ή στελέχη της, ενεπλάκησαν σε υπόθεση φοροδιαφυγής. Η ιδιωτική διαμάχη χρονολογείται αρκετά χρόνια πριν η Imerys εξαγοράσει τον όμιλο KERNEOS το 2017 και, έμμεσα μέσω αυτής της εξαγοράς, τη δραστηριότητα βωξίτη στην Ελλάδα. Η Imerys εκπροσωπείται στη σχετική διαδικασία, αποκλειστικά ως διάδοχος στην μετοχική σύνθεση, έχοντας εμπιστοσύνη στο έργο των ελληνικών αρχών και του δικαστικού συστήματος».

 

*Από την στήλη «The Big Mouth» του Powergame.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου