Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ο Τσίπρας χτίζει γέφυρες με τους καναλάρχες, ο Ανδρουλάκης αδειάζει Βενιζέλο – Λοβέρδο και μία τραπεζική απάτη στη Λάρισα

Διαφημίζει τον ΣΚΑΪ, ένα από τα σοβαρά μέσα της χώρας, που όμως ο Πολάκης το χαρακτήριζε βοθροκάναλο…

Η παρουσία Βορίδη το Σάββατο στο Μαξίμου…

Ένα… μάτι απ’ αυτά που συχνάζουν πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου, εντόπισε πρωί του Σαββάτου τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, να εισέρχεται από την πλαϊνή πόρτα του πρωθυπουργικού κτιρίου. Μάλιστα, έφτασε πεζός, κρατώντας ανά χείρας ένα φάκελο, που περιείχε τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε (προφανώς) με τον πρόεδρο Κυριάκο. Και επισημαίνω το προφανώς, γιατί λίγη ώρα νωρίτερα είχε περάσει το κατώφλι του Μαξίμου ο επικεφαλής της κυβέρνησης. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να υπήρξε συνάντηση των Μητσοτάκη – Βορίδη, αν και το πρωθυπουργικό γραφείο (όπως είναι γνωστό στους παροικούντες την κυβερνητική Ιερουσαλήμ) λειτουργεί κανονικά και τα Σάββατα. Για παράδειγμα ο Δημητριάδης, είναι σχεδόν όλα τα Σάββατα στο γραφείο του.

… και το «όχι» Μητσοτάκη στην αλλαγή του εκλογικού νόμου

-Δεν ξέρω τι συζήτησαν οι δύο άνδρες, ωστόσο εκείνο που γνωρίζω και μάλιστα από πρώτο χέρι, είναι ότι ο Μητσοτάκης απορρίπτει και μάλιστα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ιδέα για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Συγκεκριμένα, ούτε που το σκέφτεται, αφού θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε πολύ περισσότερα προβλήματα, απ΄ όσα θα έλυνε. Το δεύτερο που έχει αρχίσει να μην συζητά (τουλάχιστον) για την άνοιξη, είναι το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού. Γενικώς ο πρόεδρος Κυριάκος δείχνει να πιστεύει αυτό που λέει και δημοσίως, περί της εξαντλήσεως της θητείας της κυβέρνησής του. Γι΄ αυτό εκείνο που προτάσσει από δω και πέρα είναι ο καλύτερος συντονισμός της κυβέρνησης και η αποτελεσματικότερη διαχείριση στην παραγωγή του κυβερνητικού έργου.

Στην Ανατολική Αττική (υποψήφια) η Ζαχαράκη

-Ο κύβος ερρίφθη μετά και από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Κυριάκο. Αναφέρομαι στην υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, στην οποία όπως πληροφορούμαι δόθηκε το πράσινο φως για να είναι υποψήφια στην Ανατολή Αττική. Στην εκλογική περιφέρεια του Βορίδη, της Μαρτίνου, του Βλάχου και του Οικονόμου. Εκεί που έχει αποφασίσει να είναι υποψήφιος και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Με δεδομένη τη στενή φιλική σχέση που έχει η Ζαχαράκη με τον Βορίδη, ήδη έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν κάτι σενάρια, περί της συγκροτήσεως διδύμου στις επόμενες εκλογές. Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο, απεναντίας γνωρίζω ότι η όμορφη υφυπουργός, έσπευσε να ενημερώσει τον υπουργό Εσωτερικών για την εξέλιξη που την αφορούσε.

Μετά τη Γαλλία θετικός στον κορωνοϊό

Μετά από ένα ταξίδι προκειμένου να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας που πραγματοποιήθηκε στη Grenoble της Γαλλίας ο υπουργός Πλεύρης, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Το πρόγραμμα ήταν ιδιαιτέρως βεβαρυμμένο με συναντήσεις, γεύματα και δείπνα. Επιστρέφοντας από τη Γαλλία ο υπουργός Υγείας προληπτικά (και χωρίς να έχει συμπτώματα) υποβλήθηκε σε self test, το οποίο ανίχνευσε τον ιό. Ακολούθως έκανε rapit test, που επίσης ήταν θετικό. Κάπως έτσι τις επόμενες ημέρες υποχρεωτικά θα κάνει δουλειά από το σπίτι όπως προβλέπει για όλους το πρωτόκολλο.

Σαρώνει ο Πιερρακάκης στην Α’ Αθήνας

-Σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκύπτει ότι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση αλλά και τη ψήφο των γαλάζιων ψηφοφόρων της Α Αθήνας. Ομολογουμένως δεν ήταν εύκολο, αν αναλογιστεί κανείς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η συγκεκριμένη περιφέρεια. Ωστόσο ο Πιερρακάκης που εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει το κυνήγι του σταυρού, κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος έναντι των συνυποψήφιων του. Μάλιστα αποφεύγει κάθε καυγά και κλείνει (όπως μαθαίνω) τα αυτιά του σε ότι κι αν του λένε. Άλλωστε όπως λέει δεν υπάρχει χρόνος για καυγάδες!!!

Περί Καραμανλή και άλλων

-Δέχθηκα διάφορα τηλεφωνήματα τις τελευταίες μέρες, που ήταν εστιασμένα στην κριτική που ασκώ στον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη. Επίσης, διαπίστωσα ότι έχω κάνει σχετικά μεγάλο καλό στον μικρό Καρ, αφού κατάφερα να συσπειρώσω, όσους καθημερινά ξεροσταλιάζουν στο γραφείο του, διεκδικώντας από διαφημίσεις για τα… λαθραία τους, μέχρι κάτι πιο σοβαρούς που παλεύουν για την εύνοια του υφυπουργού. Και μέσα σ΄ όλα αυτά, κάποιοι πίστεψαν ότι έχω κάποιου είδους βεντέτα με τον υπουργό Καραμανλή και έσπευσαν να του συμπαρασταθούν. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και για να μην ξοδεύουν χρόνο και ενίοτε και χρήμα, σπεύδω να ομολογήσω ότι ο μεγάλος Καρ, είναι ότι καλύτερο διαθέτει η κυβέρνηση του προέδρου Κυριάκου. Εκτός από σοβαρός, είναι ένας άνθρωπος που αν και Καραμανλής, μπορείς να συνεννοηθείς σε χρόνο dt. Πέραν τούτου είναι από τους χορτασμένους της παρέας με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Αυτά για να μη μπερδευόμαστε.

Σε Gibson και Παντελιά το προσχέδιο της συμφωνίας

-Η νύφη (HSBC) και ο γαμπρός (Παγκρήτια) τα συμφώνησαν και εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Άγιο Βαλεντίνο (μεγάλη η χάρη του σήμερα) να πει το ναι ο πεθερός Γιάννης Στουρνάρας. Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής Gibson και Παντελιάς από την ΤτΕ πήραν από την HSBC διευκρινίσεις σε ερωτήματα για τη δομή της συμφωνίας και πλέον οι αποφάσεις θα κριθούν σε επίπεδο κορυφής. Οι… μελλόνυμφοι αναμένουν τις απαντήσεις πολύ σύντομα, καθώς μετά θα μπουν σε μια δίμηνης διάρκειας διαδικασία για την ενημέρωση και τις διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα των εργαζομένων τους. Εν αναμονή του χρησμού του φίλου μου Γιάννη, πάντως, εκείνο που με έχει εντυπωσιάσει αρνητικά είναι τα τερτίπια της HSBC. Δεν σχολιάζω το ότι απορώ με την απόφασή της να φύγει τώρα από την Ελλάδα, τη στιγμή που θα μπορούσε να «εξαργυρώσει» την υπομονή και την επένδυσή της στη χώρα τα χρόνια της κρίσης… Αναφέρομαι στον… ψιλικατζίδικο τρόπο με τον οποίο επιδιώκει την «ηρωική» της έξοδο. Απ΄ ό,τι έχω καταλάβει από τις διαπραγματεύσεις με Eurobank, Εθνική, Πειραιώς μέχρι τη συμφωνία με την Παγκρήτια, όλος ο καημός της HSBC ήταν ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό της εθελούσιας εξόδου περίπου δέκα υψηλόβαθμων στελεχών. Πρόκειται για ένα ποσό αρκετά χαμηλότερο των 10 εκατ. ευρώ, καθώς και ο πιο υψηλά αμειβόμενος στην HSBC δεν παίρνει 1 εκατ. ευρώ. Για μία κυρία παγκόσμιου βεληνεκούς και πάνω απ΄ όλα βρετανικής ανατροφής, το βρίσκω εντελώς ανάρμοστο. Άλλωστε, όπως γνωρίζω, σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα από την οποία αποχώρησε, η HSBC δεν διαπραγματεύθηκε το ζήτημα. Δεν θέλω να πιστέψω ότι νομίζει πως διαπραγματεύεται με χώρα της υποσαχάριας Αφρικής ή ότι στο βάθος του deal που σκέφτεται υπάρχει η υπόνοια το κόστος της εθελουσίας να φορτωθεί στο ελληνικό δημόσιο χρέος…

Στον ΣΚΑΙ (σήμερα) ο Τσίπρας

-Όσοι παρακολουθούν τον πρόεδρο Αλέξη στα social media, προφανώς και έχουν διαπιστώσει τη γιγαντιαία κωλοτούμπα που έχει κάνει σε σχέση με την στρατηγική που ακολουθούσε έναντι των παραδοσιακών παικτών των media. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η διαφήμιση που έκανε από χθες το πρωί στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Στο κανάλι που παρέα με τον Παππά και τον Κρέτσο (αυτός έχει αν δεν κάνω λάθος μια σοβαρή εκκρεμοδικία) ήθελαν να «κλείσουν» την περίοδο που ήθελαν να φτιάξουν κανάλι με τον Καλογρίτσα και τον Δημήτρη τον Μάρη. Διαφημίζει τον ΣΚΑΙ, ένα από τα σοβαρά μέσα της χώρας, που όμως ο Πολάκης το χαρακτήριζε βοθροκάναλο. Είναι προφανές ότι ο Τσίπρας, έχει καταλάβει και μάλιστα με τον πλέον δυσάρεστο για τον ίδιο τρόπο, ότι με τον Βαξεβάνη, τον Καρτερό και τη «Δημοκρατία» του Φιλιππάκη, δεν μπορεί να καταφέρει απολύτως τίποτα. Έτσι αποφάσισε να ρίξει γέφυρες σε όλους τους μιντιάρχες. Έριξε τα μούτρα του μήπως και καταφέρει να αναχαιτίσει τη δυναμική του συντρόφου Ανδρουλάκη, που είναι αλήθεια ότι απολαμβάνει σκανδαλώδους εύνοιας από τα media. Ο πρόεδρος Τσίπρας, εκτός από τον Αλαφούζο, τον Κυριακού και τον Βαρδινογιάννη (αν και στεναχωρήθηκε με την δημοσκόπηση του Alpha) μαθαίνω ότι έχει κάνει άνοιγμα μέχρι και στον Μαρινάκη, τώρα που βλέπει και σαρώνει το Mega. Αν συνεχίσει η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ και η απειλή της δεύτερης θέσης, δεν αποκλείω να βγει ενόψει και των καρναβαλιών, να καταγγείλει τον άλλον Τσίπρα, που από βήμα της Βουλής, αράδιαζε κάτι ανεκδιήγητες βλακείες, για τον πανίσχυρο εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της Alter Ego (Mega, Βήμα, Νέα). Άλλωστε τι σχέση μπορεί να έχει αυτός ο Τσίπρας, μ΄ αυτόν που παλεύει με τον Ανδρουλάκη για την δεύτερη θέση στις εκλογές.

! Το χειρότερο για τον Πολάκη που δημοσίως βγαίνει και κατακεραυνώνει τη διαπλοκή, είναι ότι την ίδια στιγμή ο πρόεδρος Αλέξης, προσπαθεί να χτίσει γέφυρες μαζί της. Όχι δημοσίως γιατί ντρέπεται, αλλά παρασκηνιακά και στα μουλωχτά. Είπαμε ο Τσίπρας ποτέ δεν αφήνει σε άλλον την καχυποψία, την εμπάθεια και στο τέλος την εκδικητικότητα. Ότι δηλαδή συγκροτεί ένα σύγχρονο πολιτικό άνδρα.

Έρχεται νόμος για το ΤΧΣ

-Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον νέο νόμο του ΤΧΣ που επιδιώκεται να ψηφιστεί τέλος του μήνα με αρχές του επόμενου. Μαθαίνω ότι ανοιχτό παραμένει το θέμα της σύνθεσης των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών, αν και φαινομενικά θα ήταν απλό να συμφωνηθεί η διεύρυνσή τους, όχι βεβαίως αριθμητικά, αλλά ποιοτικά, με στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της αγοράς. Οι ξένοι, ακούω, φοβούνται επιστροφή προσώπων από το παρελθόν που έχουν ταυτιστεί με την κρίση. Εγώ κρατάω μόνο το μήνυμα του Ενρία (SSM) την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να δουν το θέμα της σύνθεσης των ΔΣ τους. Το θέμα απασχολεί όλη την Ευρώπη και απ΄ όσο μαθαίνω, το κρίσιμο είναι τα μη εκτελεστικά μέλη των ΔΣ, καθώς αυτά δίνουν τις κατευθυντήριες ιδέες στρατηγικής και πλέον θα πρέπει να είναι πρόσωπα εξπέρ στα σύγχρονα ζητήματα όπως της πράσινης μετάβασης και της ψηφιοποίησης.

Το άδειασμα Ανδρουλάκη σε Βενιζέλο – Λοβέρδο

-Έχουν περάσει κάμποσες μέρες από τον ενταφιασμό της υπόθεσης Novartis και ακόμη δεν έχουμε ακούσει, ούτε μια λέξη από τον σύντροφο Ανδρουλάκη, υποστηρικτική για τους Βενιζέλο – Λοβέρδο. Αντ΄ αυτού διαβάζω δεξιά κι αριστερά ότι ετοιμάζεται να μεταγράψει τον υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ. Τον Κοντονή, που ήταν αναπόσπαστο μέλος της κυβέρνησης που έστησε τη σκευωρία κατά των δέκα πολιτικών της αντιπάλων. Ναι, τον υπουργό που μαζί τον Μίμη Παπαγγελόπουλο, άγρια μεσάνυχτα είχαν επισκεφτεί τον Τσίπρα, για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Μάλιστα αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο Κοντονής, δεν προκύπτει από κάπου ότι διαφώνησε με τα όσα έλεγε ο Παπαγγελόπουλος, ούτε φυσικά με το όλο «στήσιμο» της ιστορίας. Ο Ανδρουλάκης, προφανώς και δεν έχει αντιληφθεί τη ζημιά που μπορεί να κάνει στο ΠΑΣΟΚ, η έλευση του εμπαθούς Ζακυνθινού πολιτικού. Ούτε θεωρεί απρέπεια έναντι του Βενιζέλου και το Λοβέρδου, μόνο και μόνο ότι συνομιλεί με τον άνθρωπο που συμμετείχε ως υπουργός και δη επί της Δικαιοσύνης, σε μια κυβέρνηση που ήθελε να τους πάει φυλακή. Περί ορέξεως, είπαμε, κολοκυθόπιτα!!!

Οι προσφορές για τα δάνεια της PQH

-Στις 28 Φεβρουαρίου αναμένονται οι μη δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο Αριάδνη, ύψους 5,2 δισ. ευρώ, της PQH. Το deal είναι μεγάλο και πολυδιάστατο, εξ ου και η καθυστέρηση στην υποβολή των μη δεσμευτικών προσφορών που ήταν προγραμματισμένες αρχικά για τις 18 Ιανουαρίου. Περιμένω συμπράξεις επί συμπράξεων funds και διαχειριστών (ακούω π.χ. για κοινοπραξία Fortress, Bain και Davidson Kempner με Cepal και doValue) και στο τέλος αναμένω η εξαγορά να γίνει από SPV. Η δυσκολία του χαρτοφυλακίου ακούγεται ότι θα ρίξει τις μη δεσμευτικές προσφορές στην περιοχή των 650 – 700 εκατ. ευρώ.

Τραπεζική απάτη στη Λάρισα

-Νέα διαδικτυακή απάτη αναμένεται να βγει στη δημοσιότητα. Απατεώνες του διαδικτύου έκλεψαν πάνω από 25.500 ευρώ από 18 Λαρισαίους, από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι πρόσφατα, μέσω της μεθόδου του phishing. Όπως μου είπε φίλος Λαρισαίος, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας έχει σχηματισθεί δικογραφία που θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας και θα αποκαλύπτει την απάτη σε βάρος των ανυποψίαστων πολιτών. Αυτοί απαντούσαν σε e-mail και SMS που τους παρέπεμπαν σε links τα οποία οδηγούσαν σε πολύ αληθοφανείς ιστοσελίδες τραπεζών και εκεί έδιναν τους προσωπικούς τους κωδικούς e-banking. Το «ψάρεμα» των Λαρισαίων είχε πλοκάμια χταποδιού, αφού τα κλεμμένα έκαναν τον γύρο της Ελλάδας με μεταφορές εξπρές.

 

Πηγή: powergame.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου