Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Λευτέρης Κοκογιαννάκης: Ελπίζω να ανοίξουν οι πόρτες του χώρου και σε άλλα παιδιά ΑμεΑ

Κοκογιαννάκης

Άν και δεν είναι επαγγελματίας ηθοποιός, έμελλε να κλέψει την παράσταση στο μεταφυσικό νέο-γουέστερν φαντασίας του Θοδωρή Παπαδουλάκη «Κομάντα και Δράκοι».

Αυτό το παλικάρι από τα Χανιά, αν και δεν είναι επαγγελματίας ηθοποιός, έμελλε να κλέψει την παράσταση στο μεταφυσικό νέο-γουέστερν φαντασίας του Θοδωρή Παπαδουλάκη «Κομάντα και Δράκοι».

Έτσι, ο Λευτέρης, Κοκογιαννάκης ο οποίος αγαπήθηκε από το κοινό μέσα από τον ρόλο του «Ντόντου», έστειλε το καλύτερο μήνυμα για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Έκανε πολλούς να αλλάξουν την οπτική τους στα πράγματα, ενώ, όντας ο πρώτος ηθοποιός ΑμεΑ που πρωταγωνιστεί στην ελληνική τηλεόραση, άνοιξε νέους ορίζοντες, όσον αφορά τη συμμετοχή ατόμων με ειδικές ανάγκες σε σειρές, παραστάσεις και σε κάθε καλλιτεχνική και όχι μόνο παραγωγή.

Σε συνέντευξη του στο allyou.gr και τον Μπάμπη Παπαφιλιππάκη μιλά για τη ζωή, τον ρατσισμό και τον επάγγελμα του ηθοποιού.

 

 

*Πραγματικά ήταν μεγάλη η χαρά και η έκπληξη όταν με αναγνώριζαν στο δρόμο. Συνήθως μoυ έδιναν συγχαρητήρια για την συμμετοχή μου στην σειρά, ζητούσαν φωτογραφίες και με επικροτούσαν για το ήθος και τα μηνύματα που προέβαλα, μέσω του ρόλου μου, του Ντόντου.

 

 

*Η αλήθεια είναι πως δεν είχα φανταστεί τον εαυτό μου στη θέση του ηθοποιού, ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα από τις εμπειρίες που αποκόμισα και από την επίδοσή μου παρά την απειρία μου, συνεπώς θα ήμουν ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση στον συγκεκριμένο τομέα, αν προφανώς επρόκειτο για κάποιον ταιριαστό ρόλο. Επιπλέον, ένας από τους μελλοντικούς μου σκοπούς είναι η ενασχόληση μου με την πολιτική, καθώς πρόκειται για έναν τομέα που με εξιτάρει και με ενδιαφέρει σημαντικά. Τέλος, σε προσωπικό επίπεδο θέλω να αφοσιωθώ στην οικογένεια και τους φίλους μου, που με στηρίζουν ανιδιοτελώς.

 

 

*Από μικρός οι γονείς μου με έκαναν να συνειδητοποιήσω και να αποδεχτώ τη διαφορετικότητά μου, πράγμα που με βοήθησε να μη με επηρεάζουν τα όποια αρνητικά σχόλια.

 

 

*Πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, το να συμμετέχει ένα άτομο με ειδικές ανάγκες σε τηλεοπτική σειρά και προφανώς είμαι περήφανος που είμαι ο πρώτος που το έκανε. Ελπίζω αυτό να ανοίξει τις πόρτες του καλλιτεχνικού χώρου και σε άλλα παιδιά με αντίστοιχες ή ίδιες ιδιαιτερότητες. Γιατί όλοι έχουν ευκαιρία στο όνειρο.

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου