Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Στον δρόμο για τα Όσκαρ η Δέσποινα Μοίρου με την ταινία «Tango Shalom» (Βίντεο)

«Είναι η μεγαλύτερη τιμή για μια ταινία και έναν καλλιτέχνη. Είναι ό,τι πιο κοντά έχω φτάσει, στο να είμαι υποψήφια, οπότε πλέω σε πελάγη ευτυχίας», δηλώνει η ηθοποιός

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η Δέσποινα Μοίρου καθώς η ταινία της «Tango Shalom» επελέγη από την Ακαδημία των Όσκαρ για να συμμετέχει στις 200 ταινίες που θα διαγωνιστούν για τις φετινές υποψηφιότητες.

Το 2022 ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη διεθνή ηθοποιό που με το ταλέντο, την εργασιομανία και το μεσογειακό ταπεραμέντο της δείχνει να έχει κατακτήσει τη Μέκκα του κινηματογράφου, το Hollywood.

Και μοιάζει μοιραία η παρουσία της στις υποψηφιότητες αν θυμηθούμε τον προφητικό τίτλο που είχε το περιοδικό Hollywood Magic Image στο εξώφυλλο της στα περσινά Όσκαρ: Despina Moirou- On the road to her Oscar”, δηλαδή «στο δρόμο για το Όσκαρ της»!

H Δέσποινα Μοίρου έχει παραβρεθεί πολλές φορές στην παραμυθένια Τελετής Απονομής των βραβείων Oscars, καθώς και στα διάσημα πάρτυ του Vanity Fair, και του Elton John, που εμφανίζονται όλοι οι μεγάλοι σταρς και οι βραβευμένοι νικητές. Ωστόσο, φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που θα πατήσει το κόκκινο χαλί ως υποψήφια.

«Είναι συναρπαστικό! δηλώνει η ηθοποιός ενθουσιασμένη. «Είναι η μεγαλύτερη τιμή για μια ταινία και έναν καλλιτέχνη. Είναι ό,τι πιο κοντά έχω φτάσει, στο να είμαι υποψήφια, οπότε πλέω σε πελάγη ευτυχίας! Βέβαια, από την πρώτη στιγμή αυτή η ταινία έγινε η αγαπημένη των φεστιβάλ και έχει ήδη τιμηθεί με 25 βραβεία σε Καναδά, Ισπανία, Ινδία, Τουρκία, Μαρόκο, και σε Αμερική στο Jewish film Festival στο Μπρούκλιν στο Long Island film festival, και στο Artisan film festival στο Μαϊάμι. Επίσης από τη στιγμή που επιλέχτηκε η ταινία, έγινα μέλος της Ακαδημίας των Όσκαρ, όποτε απέκτησε και δικαίωμα ψήφου. Είμαι όμως ιδιαίτερα συγκινημένη και για ένα ακόμη γεγονός. Ότι έστω και σαν υποψηφιότητα θα υπάρξει και πάλι μια Ελληνίδα ηθοποιός στο κόκκινο χαλί των Oscar, 60 χρόνια μετά την παρουσία μιας γυναίκας μύθους- της Μελίνας Μερκούρη όταν διεκδίκησε το Όσκαρ με το « Ποτέ την Κυριακή».

Να θυμίσουμε ότι ο δημιουργός της ταινίας Joel Zwick είναι ο παραγωγός της πολύ αγαπημένης ταινίας στην Ελλάδα “Γάμος αλα Ελληνικά́” όπως και η Lainie Kazan που έγινε διάσημη στη χώρα μας ως μαμά της Νία Βαρντάλος. Στο καστ και η Renee Taylor που έχει αφήσει ιστορία ως μαμά της Fran Drescher στην Αμερικανική σειρά “Η Νταντά”. «Πέρασα απίθανα στα γυρίσματα, θυμάται η Δέσποινα, και παράλληλα βλέποντάς αυτές τις γυναίκες-θρύλους να ερμηνεύουν τους ρόλους τους με τόση μαεστρία έμαθα πολλά μυστικά για την κωμωδία. Ακόμη πρέπει να τονίσουμε ότι το σενάριο που έγραψε ο Joseph Bologna έχει υπέροχα μηνύματα ειρήνης και σεβασμού μεταξύ των θρησκειών αλλά και πως η αγάπη υπερισχύει όλων των εμποδίων, των φυλών και των θρησκειών. Γι’ αυτό το λόγο έχει ήδη τιμηθεί με ένα βραβείο Ειρήνης».

Η ταινία παρακολουθεί τις περιπέτειες του ήρωα της ιστορίας Moshe Yehuda που ενώ ανήκει σε μια πολύ αυστηρή εβραϊκή κοινότητα αποφασίζει να μάθει τανγκό και να διαγωνιστεί στο μεγαλύτερο Αμερικανικό Tv show, το “Dancing with the stras”.
Η σκηνοθεσία είναι του Gabriel Bologna οι χορογραφίες του Jordi Caballero και Music supervisor η Zizi Βologna.

H ταινία διανέμεται από την Vision Films.

https://youtu.be/CFdy4W4z-_c

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00