Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

CNN: Η κρυφή σχέση που «έριξε» τον πρόεδρο του δικτύου από τη θέση του

Ο Τζεφ Ζάκερ παραιτήθηκε χθες από τη θέση του προέδρου του CNN, εγκαταλείποντας μια από τις πιο ισχυρές θέσεις στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μετά την παραδοχή ότι απέκρυψε τη σχέση που διατηρούσε με ανώτερο στέλεχος του δικτύου

Ο μέχρι χθες πρόεδρος του CNN Worldwide, Τζεφ Ζάκερ θεωρείτο ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη ειδήσεων που αναμόρφωσε το εμβληματικό τηλεοπτικό δίκτυο. Ο ίδιος ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης την παραίτησή του, αναγνωρίζοντας ότι απέκρυψε συναινετική σχέση με ανώτερο στέλεχος του αμερικανικού δικτύου.

Το σοκ για το CNN και για ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κλάδο ήταν μεγάλο, ειδικά όταν έγινε γνωστό πως το όνομα του Ζάκερ προστέθηκε στη μακρά λίστα των ανδρών που εν μία νυκτί η καριέρα τους τελείωσε. Ο Ζάκερ μίλησε με μερικά από τα κορυφαία στελέχη του CNN το πρωί της Τετάρτης, λίγο πριν ανακοινώσει την αποχώρησή του.

Τι και αν ήταν ο ίδιος που δύο μήνες νωρίτερα «έδειχνε» την πόρτα στο δημοσιογράφο Κρις Κουόμο. Ο δημοφιλής παρουσιαστής κατηγορήθηκε ότι βοήθησε τον αδελφό του, τον πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο οποίος αντιμετώπισε καταγγελίες για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά. Η εσωτερική έρευνα με επίκεντρο τον Κουόμο ήταν αυτή που οδήγησε στην αποκάλυψη της συναινετικής, αλλά κρυφής σχέσης του Ζάκερ με μία συνάδελφο.

Σε υπόμνημα προς το προσωπικό τού δικτύου, ανέφερε ότι «στο πλαίσιο της έρευνας για τη θητεία του Κρις Κουόμο στο CNN, ρωτήθηκα για μια συναινετική σχέση με τη στενότερη συνεργάτιδά μου, με την οποία συνεργάζομαι για περισσότερα από 20 χρόνια. Ήμουν υποχρεωμένος να το αποκαλύψω όταν ξεκίνησε, αλλά δεν το έκανα», παραδέχθηκε.

 

Σύμφωνα με τους New York Times, το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται ο Ζάκερ είναι η εκτελεστική αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ του CNN, Άλισον Γκόλαστ.

Σε δήλωσή της, σημείωσε ότι ήταν στενοί φίλοι και συνεργάτες με τον Ζάκερ για περισσότερα από 20 χρόνια, με τη σχέση τους να αλλάζει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Λυπάμαι που δεν το αποκαλύψαμε την κατάλληλη στιγμή. Είμαι υπερήφανη για τη θητεία μου στο CNN και ανυπομονώ να συνεχίσω την εξαιρετική δουλειά που κάνουμε καθημερινά» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι θα παραμείνει στη θέση της. Τόσο ο Ζάκερ όσο και η Γκόλαστ είναι διαζευγμένοι.

Το ζευγάρι ξεκίνησε την ίδια περίοδο την καριέρα του στο NBC το 1998.

Ανέβαιναν την ιεραρχία παράλληλα, ο καθένας στον τομέα του. Όταν ο Ζάκερ προσελήφθη από το CNN, ζήτησε να έχει μαζί του και τους στενότερους συνεργάτες του. Μία από αυτούς ήταν η Γκολαστ, η οποία τον ακολούθησε στο νέο του εγχείρημα.

Σύμφωνα με το CNN, o Ζάκερ και η Γκολαστ χώρισαν και οι δύο από τους συντρόφους τους πριν από χρόνια. Οι φήμες ότι η στενή εργασιακή τους σχέση είχε μετατραπεί σε ερωτική ήταν εδώ και καιρό αντικείμενο σε στήλες κουτσομπολιού. Η δημοσιογράφος Katie Couric, η οποία κάποτε συνεργαζόταν στενά με τον Ζάκερ αλλά αργότερα είχε μια διαμάχη μαζί του, το άφησε να εννοηθεί στα απομνημονεύματά της που κυκλοφόρησαν πέρυσι.

«Μετά την παραίτηση του αφεντικού του CNN, δεν είναι σαφές ποιος θα πάρει τη θέση του. Ένα πράγμα ωστόσο είναι σαφές: Υπάρχει μεγάλο χάος που πρέπει να καθαριστεί στο δίκτυο ειδήσεων. Το CNN μαστίζεται από μία σειρά πρόσφατων σκανδάλων υψηλού προφίλ και μία απότομη πτώση της τηλεθέασης» γράφει η New York Post

Η απόφαση για τη θέση στην κορυφή του δικτύου πιθανότατα δεν θα ληφθεί έως ότου ολοκληρωθεί η συμφωνία για την απόσχιση της μητρικής εταιρείας του CNN, WarnerMedia και η απόκτησή της απο την Discovery. Αυτή η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέχρι την άνοιξη.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00