Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Τα Rafale, ο εξαφανισμένος Μητρόπουλος, το τεράστιο deal στα media, τα άδεια ράφια και η ενημέρωση Τσίπρα

Τεράστιο deal στα media – Ατραξιόν ο Πολάκης – Ο Παπαδόπουλος και η επιτυχία της Mytilineos

Τα Rafale και ο εξαφανισμένος Μητρόπουλος

-Τον Μάρτιο του 2020 όταν ο πρόεδρος Κυριάκος αποφάσισε να καρατομήσει τον τότε σύμβουλό του Δημήτρη Μητρόπουλο, θυμάμαι ότι είχε εκδοθεί μια ανακοίνωση που αφού γνωστοποιούσε την αποπομπή, ανέφερε ότι ο εν λόγω παραμένει ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού. Από τότε, πέρασε πάρα -μα πάρα- πολύς καιρός και δεν σας κρύβω ότι ξεχάστηκε εκτός από την ανακοίνωση και ο ίδιος ο Μητρόπουλος. Γιατί από τα λίγα που μαθαίνω από το κυβερνητικό στρατόπεδο, έχω την αίσθηση ότι ο συγκεκριμένος, διατηρεί το εξής μοναδικό προνόμιο. Να παραμένει στο μυαλό του, ειδικός σύμβουλος του προέδρου Μητσοτάκη, χωρίς να έχει περάσει εδώ και χρόνια το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου. Θα μου πείτε «πού τον θυμήθηκες τον Μητρόπουλο μετά από δύο χρόνια;». Εξομολογούμαι ότι ούτε εγώ κατάλαβα πώς τον θυμήθηκα. Καθόμουν κάπου στην Ομόνοια, παρακολουθώντας τις πτήσεις των Rafale και κάπου εκεί μου ήρθε στο μυαλό ο Μητρόπουλος, κάτι Γάλλοι, κάτι ραντεβού που δεν γνώριζε ο πρόεδρος Κυριάκος και κάτι παραπολιτικά που είχαν γραφτεί εκείνη την περίοδο. Γενικώς, ήταν κάτι το ανεξήγητο και έχει σταματήσει την εκπομπή και ο Χαρδαβέλλας, μήπως και μου το εξηγούσε.

Τεράστιο deal στα media

-Στα σκαριά βρίσκεται, αν δεν έχει ήδη ολοκληρωθεί, ένα μεγάλο deal στα media, στο οποίο εμπλέκεται ξένο fund, παραδοσιακός καναλάρχης και μεγάλος (ξένος) όμιλος που διαθέτει Μέσα Ενημέρωσης σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη μαθαίνω ότι έχει ενημερωθεί (και) η κυβέρνηση, η οποία έχει δώσει τις ευλογίες της.

Ο ξενοδόχος κ. Στασινόπουλος…

-Δεν τον προλαβαίνω τον Δήμο (Δημοσθένη) Στασινόπουλο, αφού από τη μία τον βλέπω να συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat, και από την άλλη να «χτίζει» παρέα με τον Πέτρο Στάθη και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, το Nobu Hotel στη Σαντορίνη. Και την ίδια στιγμή, να επεκτείνει τη δραστηριότητά του, νότια και βόρεια, σε διάφορα assets που σχετίζονται με την εστίαση. Πάντως μαθαίνω ότι η συμπόρευση Στασινόπουλου με τον παλιό ΟΝΝΕΔίτη Πέτρο Στάθη, δεν περιορίζεται στα διοικητικά όρια της Σαντορίνης. Απεναντίας εκτείνεται και σε άλλα επίπεδα για να μην σας πω και άλλες χώρες… Ο Στάθης γνωστός σε πολλούς και από το πέρασμά του από την προεδρία της ΑΕΚ, ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ότι σκοπεύει να ξεκινήσει επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Σερβία, προχωρώντας παράλληλα στην πώληση της Universal Capital Bank που έχει έδρα την Ποντγκόριτσα.

 

…και η συμπόρευση με τον Πέτρο Στάθη

Ο Έλληνας μάνατζερ Πέτρος Στάθης θεωρεί πολύ εντυπωσιακή την ανάπτυξη του Βελιγραδίου, όπου σκοπεύει να ανοίξει ένα exclusive εστιατόριο. Παράλληλα ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο mega project της σερβικής πρωτεύουσας, το Belgrade Waterfront. Ήδη στον κλάδο της εστίασης το χαρτοφυλάκιο της Monterock περιλαμβάνει τα Nammos Riyadh, Nammos Dubai, COYA Mykonos, NOBU Montenegro, ενώ ετοιμάζει ακόμα ένα νέο ξενοδοχείο και εστιατόριο Nobu, καθώς και δύο νέα Nammos. Για όση αξία έχει αυτό που θα σας γράψω, εστιατόρια και μάλιστα να φάνε και οι κότες, έχει και ο Δήμος ο Στασινόπουλος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να «παντρέψουν» εκτός από τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια τους.

! Η Monterock είναι ιδιοκτήτης, μεταξύ άλλων, των Aman Sveti Stefan, Aman Venice, Durmitor Hotel and Villas, Adriatic Properties και DANAE Suites.

 

Αλλαγή φρουράς στον ΕΟΑΝ

-Αποχώρησε από την προεδρία του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης ο δραστήριος πολιτευτής της Β’ Πειραιά, Γιώργος Βρεττάκος, προκειμένου να είναι εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ στη συγκεκριμένη (εκλογική) περιφέρεια. Μάλιστα, την Τρίτη ένα μάτι είδε τον Βρεττάκο να εισέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου και ένα δεύτερο να μπαίνει στο γραφείο του ισχυρού άνδρα στο πρωθυπουργικό στρατηγείο, Γρηγόρη Δημητριάδη. Διάδοχός του στον ΕΟΑΝ, είναι εκ Τρικάλων ορμώμενος, μαθηματικός στο επάγγελμα, Βαγγέλης Καραμίντζιος, που υποθέτω ότι υπήρξε επιλογή του υπουργού Σκρέκα, ο οποίος υπουργός ρίχνει μεγάλο βάρος στην επίτευξη των στόχων της ανακύκλωσης.

Ατραξιόν ο Πολάκης

-Μια παρέα γιατρών δείπνησε το βράδυ της Τρίτης στην ψαροταβέρνα όπου πρωταγωνίστησε ο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» Πολάκης στο επεισόδιο με τον αστυνομικό. Όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού ένας γιατρός ρώτησε τον ιδιοκτήτη, εάν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε, τουλάχιστον, γερό πουρμπουάρ για το φαγητό. «Ποιο πουρμπουάρ!» απάντησε ο ιδιοκτήτης της ψαροταβέρνας, προσθέτοντας ότι ο Πολάκης του έκανε την καλύτερη διαφήμιση. Από την μέρα που έγινε το σκηνικό, είπε, η πελατεία έχει αυξηθεί κατακόρυφα και όλοι σχεδόν ζητάνε να μάθουν λεπτομέρειες. Με άλλα λόγια, τα καμώματα του αψύ Σφακιανού στην ταβέρνα έγιναν… ατραξιόν!

 

Τα άδεια ράφια και ο Τσίπρας

-Με ιδιοκτήτη μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ συναντήθηκε, προ ημερών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συζήτησαν το θέμα της ακρίβειας. Ο συνομιλητής του Αλέξη μίλησε με μελανά χρώματα για τις επιπτώσεις στις τιμές και προέβλεψε ότι ενδέχεται, όπως πάνε τα πράγματα δούμε και άδεια ράφια σε βασικά προϊόντα. Δεν γνωρίζουμε τι του απάντησε ο σύντροφος Αλέξης, αλλά δεν είναι δύσκολο να το μαντέψουμε, όταν πρόκειται για κάποιον που επενδύει στις δυσκολίες και την καταστροφολογία.

 

Ο Βασίλης Γεώργας στα Παραπολιτικά

-Ένας έμπειρος δημοσιογράφος του χώρου εντάσσεται στο δυναμικό της εφημερίδας Παραπολιτικά, αναλαμβάνοντας επιτελικό ρόλο στην καλή σαββατιάτικη εφημερίδα. Ο λόγος για τον Βασίλη Γεώργα, με εμπειρία από το 1993 ως συντάκτης, αρχισυντάκτης και Διευθυντής Σύνταξης σε έντυπα και ιστοσελίδες όπως Μεσημβρινή, Επενδυτής, Ελευθεροτυπία, Εφημερίδα των Συντακτών, Ισοτιμία, Κεφάλαιο, Φιλελεύθερος, Capital, Liberal, κ.α. Κατά κοινή παραδοχή η προσθήκη Γεώργα, ενός παθιασμένου «εφημεριδά», αναμένεται να δώσει περαιτέρω δυναμική στην εφημερίδα του Γιάννη Κουρτάκη. Μάλιστα από αυτό το Σάββατο τα Παραπολιτικά, προσθέτουν νέες υπογραφές και νέες στήλες, ενώ αλλάζουν και σε επίπεδο σχεδιασμού, με τον πολύπειρο Μιχάλη Αγαπάκη, να έχει την ευθύνη των αλλαγών. Από την επόμενη βδομάδα, η εφημερίδα θα κυκλοφορεί εκτός από το επιτυχημένο secret και με ένα ένθετο οικονομικό φύλλο.

 

Ο Παπαδόπουλος και η επιτυχία της Mytilineos

-Η Mytilineos συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Industry Top Rated Companies της Sustainalytics ως αποτέλεσμα της πολύ καλής επίδοσής της στα κριτήρια ESG και Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2021. Συγκεκριμένα η εταιρεία καταλαμβάνει τη 2η θέση σε σύνολο 114 εταιρειών στην κατηγορία «Industrial Conglomerates», επίδοση που δείχνει την προσήλωσή της στην ενσωμάτωση και την ανάπτυξη της ESG κουλτούρας στο σύνολο των δραστηριοτήτων της. Στο χωριό μου, λένε ότι πίσω από ένα επιτυχημένο άνδρα, βρίσκεται μια δυναμική γυναίκα. Εδώ επειδή δεν μιλάμε για ανδρόγυνο, οφείλω να σας πω ότι πίσω από τη συγκεκριμένη επιτυχία, βρίσκεται ένας ικανός και διαχρονικός συνεργάτης του προέδρου Βάγγου, που δεν είναι άλλος από τον Γενικό Διευθυντή Εταιρικής Διακυβέρνησης και Αειφόρου Ανάπτυξης της Mytilineos, Δημήτρη Παπαδόπουλο. Έναν άνθρωπο που αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή την καθοριστική σημασία των κριτηρίων ESG για τις επιχειρήσεις. Άντε τώρα να πείσει και τον φίλο μας τον Χρήστο, να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Επειδή είναι καλός άνθρωπος (απ΄αυτούς των ελληνικών ταινιών) εκτιμώ ότι θα αφιερώσει όσο χρόνο χρειαστεί για τον φίλο μας.

 

Από την στήλη «The Big Mouth» του Powergame.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου