Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ψάχνει για κανάλι ο Μελισσανίδης – Επιμένει στην πρόταση προς Σαββίδη για το OPEN

Στην αναζήτηση (και) τηλεοπτικού σταθμού, μετά την απόκτηση της «Ναυτεμπορικής», βρίσκεται, σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης , που προφανώς έχει αρχίσει και αντιλαμβάνεται ότι επένδυση στα media χωρίς τηλεόραση είναι σαν να προσπαθεί να φτιάξει σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.

Ο «Τίγρης», που ασχολείται προσωπικά και σε καθημερινή βάση με τη «Ναυτεμπορική», εσχάτως έχει αρχίσει να αναζητά και τηλεοπτική συχνότητα. Στο πλαίσιο αυτό, έκανε μια πρώτη κουβέντα (όπως αποκάλυψε προ ημερών η στήλη) με ανθρώπους του Ιβάν Σαββίδη, διερευνώντας το ενδεχόμενο εξαγοράς του τηλεοπτικού σταθμού Open. Παρά το γεγονός ότι ο ομογενής επιχειρηματίας θέλει να αποεπενδύσει από τον χώρο των media, δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στους Μελισσανίδη και Σαββίδη, αφού, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, οι απαιτήσεις του τελευταίου για την πώληση του Open κινούνται στην περιοχή των 80 εκατ. ευρώ

Προφανώς είναι τα χρήματα που έχει μέχρι στιγμής ξοδέψει για να χτίσει έναν τηλεοπτικό σταθμό ο οποίος πλέον ανταγωνίζεται την ΕΡΤ. Όπως είναι λογικό, οι απαιτήσεις του Ιβάν σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν από τον Μελισσανίδη, ο οποίος ναι μεν θα ήθελε να επενδύσει στην τηλεόραση, αλλά όχι με αυτό το υπέρογκο ποσό. Με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Open και κυρίως την απροθυμία του μετόχου να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, εσχάτως πρόσωπο που συνομιλεί και με τους δύο έριξε την ιδέα της στρατηγικής συμμαχίας, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι στη μετοχική σύνθεση του καναλιού.

Πρόκειται για μια ιδέα που απορρίφθηκε με το άκουσμά της και μόνο, αφού ο Σαββίδης επιθυμεί (και δεν το κρύβει πλέον) να πουλήσει τον τηλεοπτικό σταθμό που διαθέτει. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Μελισσανίδης από τη στιγμή που δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει τα σπασμένα του Ιβάν.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου