Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Διαβάστε στα Παραπολιτικά: Red Alert για Όμικρον και νέο κύμα στην Ελλάδα – Πότε θα χτυπήσει κόκκινο η μετάλλαξη

Εκτάκτως αύριο, Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία και πολλές αποκλειστικότητες. Αποκαλυπτικά θέματα, ρεπορτάζ και μεγάλες προσφορές για όλους τους αναγνώστες μας!

Διαβάστε:

ΠΟΤΕ ΘΑ «ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ» Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ
Red Alert για Ομικρον και νέο κύμα στην Ελλάδα

• Τι λένε οι επιστήμονες
• Το plan B της κυβέρνησης και τα μέτρα που ετοιμάζονται να ανακοινωθούν
• Γιατί απορρίφθηκε οριστικά το σχέδιο για κλείσιμο των σχολείων
• Πώς θωρακίζονται στην υπόλοιπη Ευρώπη

Νέο πολιτικό σκηνικό
Ανδρουλάκης κατά Τσίπρα και στο βάθος Μητσοτάκης
Πώς μοιράζεται η τράπουλα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ
Γιατί ο Αλέξης έτρεξε τώρα να ζητήσει εκλογές – Πώς αντιδρά το Μαξίμου

Ο Μ. Κατρίνης στα «Π»
«Φτιαγμένο από γερό μέταλλο το ΠΑΣΟΚ»

Ενα πρωτοποριακό ένθετο
Το επιχειρείν και η πανδημία

Κορυφαίοι κυβερνητικοί και οικονομικοί παράγοντες αλλά και αναλυτές
γράφουν για την επόμενη ημέρα

Διαβάστε στο Secret

Ο Αλέξης και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ελεύθερη πτώση

Και σενάρια μετακίνησης Πιερρακάκη στο υπουργείο Παιδείας

Ποιος σχεδιάζει κεντροδεξιό άνοιγμα μέσω Αβραμόπουλου

Στην Πειραιώς
Νέο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος

Νότης Μηταράκης, υπ. Μετανάστευσης & Ασύλου
«Φεύγουν περισσότεροι μετανάστες από όσους έρχονται»

Αυξήσεις και ανατιμήσεις
Ψάχνουν ασπίδα για τα τιμολόγια της ενέργειας

Δικαιοσύνη
Σφίγγει ο κλοιός για Παππά και Παπαγγελόπουλο

Στη Ρόδο
Το παρασκήνιο της δίκης των κατασκόπων

Κατά 26 χιλιόμετρα
Ο φράκτης στον Εβρο επεκτείνεται

Πράκτωρ Π
Το φλερτ Ξανθού με το ΠΑΣΟΚ και η ικανοποίηση για Χατζηδάκη

Οταν ο Νίκος «σήκωνε τον ήλιο»
Μια ζωή ΠΑΣΟΚ

484
secret__17_

 

ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορούν με τέσσερις μεγάλες προσφορές!

Το Θαύμα των Ελλήνων: Το έργο-ορόσημο του σπουδαίου ιστορικού Σαράντου Ι. Καργάκου, ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Πέμπτη 23.12 αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά

Τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν αυτή την Πέμπτη το σπάνιο βιβλίο του σπουδαίου ιστορικού, φιλόλογου και δοκιμιογράφου Σαράντου Ι. Καργάκου «Το Θαύμα των Ελλήνων. Η προσφορά του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου – Μέρος Β’». Με λόγο ευσύνοπτο, λιτό αλλά, όπως πάντα γλαφυρό, ο συγγραφέας κατορθώνει να καταγράψει την ιστορική περιπέτεια ενός κόσμου που η δράση του εκτάθηκε ως τα έσχατα όρια της κάποτε γνωστής οικουμένης και που έγινε, κατά τη φράση ξένου διανοητή, “ο κόσμος του κόσμου”! Το στολίδι της ανθρωπότητας. Στόχος του συγγραφέα με το βιβλίο αυτό είναι η επανασύνδεση του σημερινού -πρωτίστως ελληνικού- κόσμου με τις αρχέγονες ρίζες του. Να μάθουν οι Έλληνες την καταγωγή τους, να μάθουν ότι έρχονται από πολύ μακριά κι ότι έχουν χρέος να πάνε ακόμη πιο μακριά, προς ένα καλύτερο μέλλον με περισσότερο φως. Ο συγγραφέας, ως ιστορικός, έχει μια αγάπη για το παρελθόν αλλά και μια απέραντη νοσταλγία μέλλοντος. Αυτή τη νοσταλγία επιθυμεί κι επιζητεί να καλλιεργήσει στις ψυχές όλων μας με το βιβλίο αυτό, που δεν προσφέρεται ως αναπαυτήριο, αλλά ως εφαλτήριο για μεγαλύτερες εκτινάξεις

Μαζί,

«Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ»ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΕΚΤΑΚΤΩΣ αυτή την Πέμπτη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο που κυκλοφορεί για πρώτη φορά με εφημερίδα, «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ», από τα επίσημα αρχεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Μη χάσετε τον 10ο τόμο της σειράς, «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 1941- 1945 (ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ, ΡΙΜΙΝΙ, ΑΙΓΑΙΟ)», αυτή την Πέμπτη 23/12.

Ο δέκατος τόμος της σειράς «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ» αναφέρεται στη συγκρότηση και την οργάνωση του Ελληνικού Στρατού στη Μέση Ανατολή κατά την περίοδο 1941-1945, καθώς και στη δράση των μονάδων που συγκροτήθηκαν.

Τα κύρια σημεία του τόμου είναι τα εξής: Οι επιχειρήσεις στη Βόρεια Αφρική και στην Ιταλία. Συγκρότηση του ελληνικού στρατού στη Μέση Ανατολή. Η μάχη του Ελ Αλαμέιν. Η συμμετοχή του ιερού λόχου στις επιχειρήσεις της Βόρειας Αφρικής. Η συμμετοχή του ελληνικού στρατού στις επιχειρήσεις της Ιταλίας. Επιχειρήσεις στις Νήσους του Αιγαίου. Οι αποβατικές επιχειρήσεις περιόδου 29 Οκτωβρίου 1943 – 25 Νοεμβρίου 1943. Τα Συμμαχικά Σχέδια για τη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Καταδρομικές επιχειρήσεις περιόδου 14 Φεβρουαρίου 1944 – 30 Σεπτεμβρίου 1944. Η Αναδιοργάνωση του Ιερού Λόχου ως Μοίρας Καταδρομών. Η απελευθέρωση των νησιών του Αιγαίου. Οι επιχειρήσεις στα Δωδεκάνησα.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά στον πρόλογο της αρχικής έκδοσης του τόμου μεταξύ άλλων ο τότε Υποστράτηγος Δημήτριος Παλαιολόγος, Διευθυντής ΔΙΣ/ΓΕΣ:

«Στον τόμο αυτό, με τίτλο “Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 1941-1945 (ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ-ΡΙΜΙΝΙ-ΑΙΓΑΪΟ)” εξιστορείται μια κρίσιμη περίοδος της σύγχρονης Στρατιωτικής Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους.

Είναι η περίοδος κατά την οποία, ενώ η Ελλάδα αγωνιούσε υπό το βάρος της τριπλής Κατοχής μια δράκα Ελλήνων που συσπειρώθηκε γύρω από την τότε Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, επιχειρούσε τη μεταφορά του επικού αγώνα από τη Βόρειο Ήπειρο τη Μακεδονία και την Κρήτη στο πλευρό των Συμμάχων στη Μέση Ανατολή και συνέχιζε την ένδοξη πορεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο πατριωτισμός των Ελλήνων της Αίγυπτου καθώς και ο σημαντικός αριθμός των αξιωματικών και των στρατευσίμων που διέφυγαν από την Ελλάδα αποτέλεσαν τους πυρήνες για τη συγκρότηση αξιόμαχου στρατού, ο οποίος θα συνέχιζε τον πόλεμο και εκτός των ορίων της χώρας…

Στα στρατόπεδα εκπαιδεύσεως του Λιβάνου, της Συρίας και του Ευφράτη γεννήθηκε και ανδρώθηκε ο Ελληνικός Στρατός Μέσης Ανατολής, ο οποίος συμμετείχε στις συμμαχικές επιχειρήσεις εναντίον του Άξονα, προκαλώντας το θαυμασμό των Συμμάχων…

Η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, κατά την περιγραφή των στρατιωτικών επιχειρήσεων, έκρινε σκόπιμο να δώσει κάποιες λεπτομέρειες, εξιστορώντας συχνά τη δράση και μικρών κλιμακίων, με προφανή σκοπό να μη χαθεί η πολύτιμη πείρα που αποκόμισαν οι παλαιότεροι αξιωματικοί και να προκύψει για τους νεότερους – από τη μελέτη των ιδιόμορφων αυτών αγώνων – η απόκτηση τέτοιων γνώσεων που θα τους καταστήσει λίγο πιο ικανούς στο να αντιμετωπίζουν παρόμοια και συναφή προβλήματα».

Ακόμη,
Μεγάλη Εορταστική Προσφορά: Τα Παραπολιτικά προσφέρουν εκπτωτικό κουπόνι -15% σε όλoυς τους αναγνώστες, για τις ηλεκτρονικές αγορές στο perfectoys.gr!

ΕΚΤΑΚΤΩΣ αυτή την Πέμπτη 23/12 όλοι οι αναγνώστες της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κερδίζουν, εντελώς δωρεάν, εκπτωτικό κουπόνι -15% για όλες τις ηλεκτρονικές αγορές τους στο Perfectoys.gr!

ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΚΟΥΠΟΝΙ

Με το εκπτωτικό κουπόνι που θα βρείτε σε κάθε φύλλο της εφημερίδας, είτε στη απλή έκδοση των 2€ είτε σε εκείνη των 3,90€ με όλες τις επιπλέον προσφορές, θα μπορείτε να κάνετε εύκολα και γρήγορα την ηλεκτρονική σας παραγγελία με έκπτωση 15%, στα πάντα!
Φέτος όλα τα επώνυμα παιχνίδια και τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα δώρα που θα επιλέξετε θα έρθουν στο χώρο σας με τον πιο εύκολο και απλό τρόπο! Εσείς απλώς θα εισάγετε τον μοναδικό κωδικό που αναγράφεται στο κουπόνι κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας και θα κερδίσετε έκπτωση 15% σε όλες τις αγορές σας!

Και φυσικά ο δρόμος για την αναζήτηση του τέλειου δώρου, καταλήγει στα PerfecToys.gr διότι εκεί θα βρείτε την πιο ολοκληρωμένη γκάμα παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες, με πληθώρα από επώνυμα και ποιοτικά παιχνίδια! Διαλέξτε ανάμεσα σε Lego για ατελείωτες ώρες δημιουργίας, Playmobil για φανταστικές μάχες και όχι μόνο, την αγαπημένη κούκλα όλων των κοριτσιών Barbie, παιχνίδια ρόλων, απίθανα επιτραπέζια παιχνίδια για όλη την οικογένεια καθώς και άλλα πολλά φανταστικά και πρωτότυπα δωράκια!

Και επειδή η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου πλησιάζει, ο στολισμός ενός Perfect δέντρου για να αφήσει τα δώρα του ο Άγιος Βασίλης αλλά και για να δημιουργήσετε υπέροχες στιγμές και αναμνήσεις με την οικογένειά σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, θα γίνει από τα PerfecToys.gr!
Επίσης θα βρείτε συλλογές ρούχων και παπουτσιών διαλεγμένες με φινέτσα και γούστο από επώνυμες εταιρίες όπως η Mayoral, Camper, Crocs και Energiers.

Με πάνω από 15.000 κωδικούς και πάντα στις καλύτερες τιμές και με δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα για αγορές άνω των 40€, σίγουρα θα ικανοποιηθούν και οι πιο απαιτητικοί πελάτες με ανταμοιβή την χαρά και τα χαμόγελα των παιδιών!
Επιπλέον,

Τα Παραπολιτικά σας πάνε θέατρο και σας κάνουν ΔΩΡΟ 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός, για την παράσταση «ΑΞΥΡΙΣΤΑ ΠΗΓΟΥΝΙΑ»!
Το βραβευμένο θεατρικό έργο του Γιάννη Τσίρου, φέτος στο θέατρο Μικρό Χόρν με τους Γιώργο Πυρπασόπουλο, Ηλία Βαλάση, Στέλιο Δημόπουλο και Μαρία Νεφέλη Δούκα.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης

Το βραβευμένο θεατρικό έργο «Αξύριστα Πηγούνια» του Γιάννη Τσίρου («Άγριος Σπόρος», «Αόρατη ‘Ολγα», «Τα Μάτια Τέσσερα») το οποίο τιμήθηκε με το A΄ βραβείο νέου συγγραφέα το 2004 από το ΥΠΠΟ, παρουσιάζεται από τις 7 Οκτωβρίου αυτή τη φορά στο Θέατρο Μικρό Χόρν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη. Στο φετινό ανέβασμα του έργου, στο ρόλο του Σάββα είναι ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και στους ρόλους του Κυριάκου, του Μαρινάκη και της Ιρίνας, βλέπουμε και πάλι τους Ηλία Βαλάση, Στέλιο Δημόπουλο και Μαρία Νεφέλη Δούκα, αντίστοιχα.

Θέατρο ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΝ (Αμερικής 10, Αθήνα)
Τρόποι εξαργύρωσης του κουπονιού:
Α. Mε την προσκόμιση του κουπονιού στα ταμεία του θεάτρου Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα, (10:30 – 19:00. Τηλ. επικοινωνίας 211 1000365).
Β. στην ηλεκτρονική διεύθυνση της παράστασης στη Viva:

https://www.viva.gr/tickets/theater/mikro-horn/aksyrista-pigounia/ με τη χρήση του κωδικού Mihorn.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου