Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Στην κοινωνική προσφορά της Βουλής εστιάζει το 31ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής «Επί του… Περιστυλίου!»

Στην κοινωνική προσφορά και στα έργα υποδομής της Βουλής αλλά και στα νέα μέτρα εισοδηματικής ενίσχυσης των υγειονομικών, των χαμηλοσυνταξιούχων και των ΑμΕΑ που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης εστιάζει το 31ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής «Επί του… Περιστυλίου!»

Στο ίδιο τεύχος περιέχονται αναλυτικά ρεπορτάζ για:

• Την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει «την επιχείρηση πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, τον ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος», όπως πρότεινε η αξιωματική αντιπολίτευση.

• Τον νέο Ποινικό Κώδικα και την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κυρίως για την τροποποίηση της ρύθμισης σχετικά με την διασπορά ψευδών ειδήσεων.

• Τη συζήτηση που έγινε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές για την πράσινη μετάβαση παρουσία του αρμόδιου Ευρωπαίου Επιτρόπου Β. Σινκεβίτσιους.

• Τον οδικό χάρτη για την πράσινη μετάβαση με πιθανή έκδοση ομολόγου τα επόμενα χρόνια

• Την ειδική συνεδρίαση της Βουλής για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στο τρέχον τεύχος ο φάκελος ΙΔΕΟΠΟΛΙΣ, φιλοξενεί κείμενα των Μάνου Χατζιδάκι, Γιώργου Τσιάκαλου, Γιώργου Κύρτσο και Στέλιου Κούλογλου για την άνοδο του νεοναζισμού και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας, μεταξύ άλλων παρουσιάζεται η συνάντηση του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με κύριο θέμα τη συνέχεια της συνεργασίας για την αποκατάσταση των βιβλίων και των τεκμηρίων πολιτισμού της βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Στην ενότητα του Πολιτισμού, υπάρχει ρεπορτάζ για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων καθώς και για τα φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και Ολυμπίας.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00