Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Brooke Shields – Η ιστορία πίσω από την διάσημη διαφήμιση (Βίντεο)

μπρουκ-σιλντς

Στο παρελθόν και τη διαφήμιση των διάσημων jeans που είχε κάνει σε ηλικία 15 ετών, προκαλώντας πλήθος σχολίων – ενίοτε πολύ αρνητικών- επιστρέφει η Brooke Shields. Πώς το βλέπει σήμερα; Θα έκανε τις ίδιες επιλογές αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω;

Η Brooke Shields μιλά για το ζήτημα σε συνέντευξή της στην αμερικανική Vogue, δίνοντας τη δική της οπτική για την πολύκροτη διαφήμιση των διάσημων jeans την δεκαετία του 80.

Σε αυτό το διαφημιστικό σποτ, η 15χρονη Brooke Shields είναι ξαπλωμένη στο πάτωμα, φορώντας το κλασσικό ψηλόμεσο τζιν του οίκου, κοιτάζει την κάμερα και λέει «Τι μπαίνει ανάμεσα σε μένα και στα Calvnins μου; Απολύτως τίποτα..»

Η διαφήμιση θεωρήθηκε προκλητική και απαγορεύτηκε σε αρκετά αμερικανικά κανάλια.

Πρέπει να συζητήσουμε…

«Γεια σας, είμαι η Brooke Shields και νομίζω πως πρέπει να συζητήσουμε για αυτή τη διαφήμιση..»

Έτσι ξεκινάει την συνέντευξή της η Brooke Shields.

«Τότε δεν είχα καταλάβει καθόλου το concept, δεν μου είχε φανεί καθόλου σεξουαλικό, αλλά σήμερα, στα 56 μου, καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει μια κουβέντα» λέει με νόημα η Shields.

Η ηθοποιός εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να απασχολεί τα μέσα εξαιτίας του ιδιαίτερα σέξι προφίλ που είχε χτίσει από την αρχή της καριέρας της. Ήταν μόλις 11 χρονών όταν είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία Pretty Baby, στην οποία έπαιζε μια 12χρονη πόρνη.

Στο στόχαστρο η μητέρα της

Πολλοί είχαν κατηγορήσει την μητέρα της, ότι χρησιμοποιεί την ανήλικη κόρη της για να βγάλει χρήματα, χωρίς κανέναν σεβασμό στην παιδικότητά της.

Η Brooke Shields δικαιολόγησε την μητέρα της, λέγοντας πως έτσι ήταν η κατάσταση τότε, ήταν άλλες εποχές.

«Τότε δεν είχα καταλάβει ότι υπάρχει κάτι σεξουαλικό στην φωτογράφιση, ούτε η μητέρα μου νομίζω» λέει η ηθοποιός. «νομίζω ότι οι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν συνέχεια να μου αποσπάσουν απαντήσεις που δεν είχα να δώσω, όλο με ρωτούσαν για το σεξουαλικό υπονοούμενο της φωτογραφίας, αλλά εγώ κάθε φορά έδινα την ίδια απάντηση:

«»Δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο». Το έλεγα και το ξανάλεγα, αλλά πάντα η κουβέντα πήγαινε εκεί» συμπλήρωσε η ηθοποιός.

Φρενίτιδα με την σεξουαλική ζωή των σταρ

Πράγματι, αν κρίνουμε από τις συνεντεύξεις που έδινε η Brooke, βλέπουμε μεσήλικες άντρες δημοσιογράφους να ρωτούν την τότε 15χρονη Shields, «πως ένιωθε» με εκείνη την ατάκα, τι πιστεύει ότι σημαίνει και.. πότε σκοπεύει να κάνει σεξ πρώτη φορά!

Η φρενίτιδα με την σεξουαλική ζωή των νεαρών σταρ του Hollywood ήταν φαινόμενο πολύ συνηθισμένο εκείνη την περίοδο, αλλά και μέχρι σχετικά πρόσφατα στην δεκαετία των 00s, η -παρθένα- σεξουαλική ζωή των pop stars όπως η Britney Spears και η Jojo εξακολουθούσε να αποτελεί θέμα για τα μέσα!

Θέμα το οποίο «πουλούσε» και εκμεταλλεύονταν και οι μάνατζερς των νεαρών όμορφων στάρλετ για να κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού.

«Πολλά πράγματα που γινόντουσαν τότε, σήμερα απλά δεν υπήρχε περίπτωση να παίξουν ούτε στην τηλεόραση ούτε πουθενά. Τώρα το καταλαβαίνω. Βλέποντας σήμερα, στα 56 μου την κάμερα να ζουμάρει στον καβάλο μου και μετά να λέω αυτή την ατάκα, ναι, μου φαίνεται.. περίεργο» δήλωσε η Brooke Shields.

Κατέληξε όμως πως «το σεξ πουλάει, το σεξ πουλάει από πάντα».

Η αλήθεια είναι πως το σεξ πουλάει και πάντα θα πουλάει, αλλά τουλάχιστον έχουμε ξεφύγει σήμερα από την άκρως προβληματική και επικίνδυνη οπτική της υπερσεξουαλικοποίησης ανήλικων κοριτσιών.

Η συνέντευξη της ώριμης πλέον Brooke Shields

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη της Brooke Shields:

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00