Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Δώρα Χρυσικού – «Δε μπορείς να βρίσκεις δικαιολογία για τους θύτες..»

δώρα χρυσικού

Η πετυχημένη ηθοποιός Δώρα Χρυσικού μίλησε στην εκπομπή του MEGA «Τι λες τώρα!» για την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο με σθένος και δύναμη τόσο για την μάχη που δίνει με τον καρκίνο αλλά και για την έμφυλη κακοποίηση που υφίστανται οι γυναίκες.

«Είμαι υπερ της ορατότητας. Νομίζω βοηθάει πολύ να βγαίνει ο κόσμος και να μιλάει δημόσια. Μου στέλνουν τόσες πολλές γυναίκες μηνύματα, γυναίκες που παλεύουν και αυτές με τον καρκίνο, και δεν έχω μετανιώσει ποτέ για την απόφασή μου να μιλήσω δημόσια» υποστήριξε η ηθοποιός.

Η ηθοποιός μίλησε για ένα μείζον κοινωνικό θέμα που απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία, για τις γυναικοκτονίες.

«Όσο υπάρχει πατριαρχία, όσο υπάρχει τοξική αρρενωπότητα, όσο υπάρχει το κλίμα ότι η γυναίκα είναι κτήμα, εγώ θα λέω τον όρο γυναικοκτονία» απάντησε η ηθοποιός σε ερώτηση για την ανάγκη ύπαρξης της λέξης γυναικοκτονία.

Αναφορικά με τις καταγγελίες κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου δήλωσε πως «Θα είμαι σκληρή αλλά δε μπορείς να βρίσκεις δικαιολογία για τους θύτες. Θέλω να είμαι ξεκάθαρη σε αυτό. Δεν μπορείς να εξισώνεις τους θύτες με τα θύματα. Δεν μπορείς να λες ότι είναι ψυχικά νοσούντες. Στιγματίζεις έτσι και τους ανθρώπους που παλεύουν με ψυχικές ασθένειες»

«Δεν είναι άρρωστοι, είναι τεράστια, τεράστια κατάχρηση εξουσίας αυτό που κάνουν» συμπλήρωσε η ηθοποιός.

«Ανήκω και εγώ σε μια γενιά ηθοποιών που δυστυχώς η κακοποίηση μας πλασαρίστηκε σα μεγάλη τέχνη» παρατήρησε η ηθοποιός.

«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν ήταν ο όποιος καλός ηθοποιός ή μεγάλος θεατράνθρωπος! Δε με ενδιαφέρει καθόλου. Η Δικαιοσύνη θα κάνει βεβαίως τη δουλειά της, αυτοί οι άνθρωποι όμως θα μείνουν στην ιστορία ως κακοποιητές όχι ως μεγάλοι θεατράνθρωποι..» είπε η Δώρα Χρυσικού.

Τέλος η ηθοποιός έδωσε ένα μεγάλο spoiler για την Γη της Ελιάς:

«Έχω και ένα νέο που θα ενδιαφέρει πολύ τους τηλεθεατές..» είπε η Δώρα Χρυσικού. «Η Αρετή θα μάθει τα μαντάτα από την Χάιδω.. Θα μάθει για την σχέση του Στάθη από την Χάιδω.. Εκεί θα γίνει κάτι πολύ τραγικό που θα αναστείλει τα σχέδια του Στάθη για το διαζύγιο» αποκάλυψε η πρωταγωνίστρια της σειράς.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00