Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο Secret «Τους χαλάω… τη σούπα»

Παθιάζεται με ότι αναλαμβάνει  γι αυτό και μέχρι σήμερα μετρά πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Ο βουλευτής της ΝΔ  παρουσιάζει καθημερινά 12:00 μς 13:00  την εκπομπή «Mea Culpa» στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και χαρίζει στους ακροατές μια ώρα γεμάτη πάθος, ανατροπές και…μεγάλες αλήθειες! Έτσι όπως είναι και ο ίδιος… Παθιασμένος, αληθινός αλλά και ανατρεπτικός!

Της ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ – ΕΝΘΕΤΟ SECRET

 

 

Τι γεύση αφήνει το 2020 πίσω από το ραδιόφωνο των Παραπολιτικών;

 

Γεύση ελευθερίας, πλουραλισμού, πολυφωνίας και επικοινωνίας χωρίς προσχήματα με το ακροατήριο. Είναι μια απαιτητική, καθημερινή άσκηση δημοκρατίας.

 

Ευθύς, ειλικρινής αλλά και ακραίος μερικές φορές… σας έβαλαν όρια στο ραδιόφωνο;

 

Ευχαριστώ για το “ευθύς” και το “ειλικρινής”, όμως επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με το “ακραίος”. Κάθε τί που υποστηρίζω απηχεί δύο βασικές αρχές: την ισονομία και τη νομοκρατία. Σε μια εποχή υποκριτικής και επικίνδυνης για τη δημοκρατία μας πολιτικής ορθότητας, φίμωσης και διαστρέβλωσης, ανώνυμης συκοφάντησης, απειλών και φυσικής βίας, το να ζητάς χωρίς φιοριτούρες να ισχύουν οι νόμοι, όλοι οι νόμοι, πάντα και παντού για όλους ανεξαιρέτως με τον ίδιο τρόπο είναι “ακραίο”;

 

 

Προφανώς αυτό που κάνω “χαλάει τη σούπα” μιας ασυδοσίας που μεταπολιτευτικά τραυμάτισε την Ελλάδα. Πράγματι, έχω εκφραστεί ως νεαρότερος με τρόπο που πια θα απέφευγα. Όμως, δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι ένα στα δύο δημοσιεύματα που διαβάζει κανείς για μένα στον αριστερό τύπο και τα σχετικά προφίλ είναι ψευδές και κακόβουλο. Κάποτε, ομολογώ, τσακωνόμουν. Πλέον απαντώ δια της νομικής οδού – και έως τώρα η Δικαιοσύνη με δικαιώνει απόλυτα…

Ευτυχώς, στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ90,1 όλα αυτά είναι κατανοητά και εμπεδωμένα. Εκφραζόμαστε ελεύθερα, χωρίς καθωσπρεπισμό και “γραμμές”, αλλά όχι χωρίς όρια και κανόνες.

 

Ποια η σχέση με τους ακροατές;

 

Αυτή που χτίστηκε διαμέσου πέντε διαφορετικών συχνοτήτων από το 2008. Από τον City99,5, FLASH, ΣΚΑΪ, ΘΕΜΑFM και τώρα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, έχει σφυρηλατηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης, αν όχι αγάπης. Η εκπομπή ανήκει και στους ακροατές της, που το ξέρουν και την συνδιαμορφώνουν με μηνύματα και ζωντανές τηλεφωνικές παρεμβάσεις. Δεν χρειάζεται να είσαι επώνυμος για να βγεις σε μας. Αρκεί να έχεις να συνεισφέρεις στο εκάστοτε θέμα με ευπρέπεια και επιχείρημα.

Πως είναι η θέα από την… απέναντι όχθη, αυτή των κρινόμενων και όχι αυτών που κρίνουν;

 

Εξαιρετικά χρήσιμη. Είναι πολύ θετικό, ότι η εκπομπή λειτουργεί και ως άτυπη πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης. Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και αναφορές που έχω καταθέσει για σημαντικά ζητήματα έχουν ξεκινήσει από την επαφή με το ακροατήριο του σταθμού. Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε, ούτε αποφεύγουμε τα δυσάρεστα ή τα δύσκολα. Αντίθετα, μαζί κοιτάμε να λύνουμε προβλήματα.

 

Σας ταιριάζει περισσότερο πιστεύετε ο στίβος της πολιτικής;

 

Ναι, διότι στην πολιτική περνάς από την κριτική στην αντιμετώπιση των προκλήσεων. Δυστυχώς, πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο ρόλος του βουλευτή δεν εξαντλείται στα ρουσφέτια… Ο βουλευτής υποχρεούται να είναι παρών στην πρώτη γραμμή της περιφέρειάς του, να φέρνει ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες στη βουλή, να “ενοχλεί” όταν πρέπει την κυβέρνηση, να προτείνει λύσεις. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου στο πρόσωπό μου. Μαζί, ήδη αλλάζουμε πράγματα προς το καλύτερο.

 

Πως αντιμετωπίζετε την κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα σε προσωπικό επίπεδο; Υπήρχαν δύσκολες στιγμές λόγω covid; Φοβηθήκατε για αγαπημένα σας πρόσωπα;

 

Όσοι έχουμε στοιχειώδη συναίσθηση της πραγματικότητας φοβηθήκαμε για εμάς και τους αγαπημένους μας – και ακόμα ανησυχούμε. Ευτυχώς, όμως, που σε αυτήν την περιπέτεια στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται η ΝΔ του Κυριάκου και αποφύγαμε τα χειρότερα. Με τη βοήθεια του Θεού, όλα θα πάνε καλά.

 

Ως σύντροφος πως είναι ο Κωνσταντίνος; Έχει εκρήξεις ή είναι απόλυτα τρυφερός;

 

Στην σχέση με τον σύντροφό του και στο σπίτι του ο κάθε άνθρωπος θέλει, πιστεύω, να βρίσκει ηρεμία και χαρά, όχι εντάσεις. Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω, είναι ότι η Ελένη είναι ένας πολύ τρυφερός άνθρωπος και αυτό δίνει τον τόνο στο σπιτικό μας!

 

Ποιόν στόχο σας θέλετε να πραγματοποιήσετε μέσα στο 2021;

 

Ζήσαμε με τους συνεργάτες μου και αυτά τα Χριστούγεννα το πόσοι Αθηναίοι δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και βασικές ανάγκες τους. Άνθρωποι υπερήφανοι, αξιοπρεπείς, που δύσκολα ζητούν βοήθεια. Πρώτος στόχος για το 2021 είναι να συνεχίσουμε την κινητοποίηση προσφοράς και ανακούφισης, που κάναμε μέσα στις γιορτές, καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου