Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Δημήτρης Γιατζόγλου «Το ραδιόφωνο είναι η ψυχοθεραπεία μου»

 

Γρήγορη ενημέρωση και focus στην επικαιρότητα  με ένα τρόπο μοναδικό, που αγγίζει τους ακροατές εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό κάνει ο Δημήτρης Γιατζόγλου στα Παραπολιτικά 90.1 καθημερινά από τις 05:00-08:00 με την εκπομπή «Ζούνε Αληθινά». Ο ίδιος με το χέρι στην καρδιά μιλά για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τα λάθη του αλλά και το πόσο του κόστισε η παγκόσμια πανδημία.

Της ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΟΥ – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ – ΕΝΘΕΤΟ secret

[email protected]

 

Επιστροφή στο λιμάνι! Πως νιώθεις που βρίσκεσαι και πάλι στα Παραπολιτικά 90.1;

 

Απελευθερωμένος αισθάνομαι. Ήταν κάτι που το ήθελα πολύ. Δεν χρειάστηκαν πολλά λόγια. Ένας καφές με τον Παναγιώτη Τζένο, μια τελική κουβέντα με τον εαυτό μου και αυτό ήταν όλο.

 

 

 

Έγραψες σε σνάρτηση σου στο Facebook πως είναι σαν να μην έφυγες ποτέ…. Νιώθεις σπίτι σου τα Παραπολιτικά;

 

Εργάστηκα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1  τέσσερα ολόκληρα χρόνια πριν. Ξεκάθαρα λέω ότι ποτέ δεν με ενόχλησε κανείς για τη δουλειά μου. Το θεωρώ πολύ σημαντικό μετά από 30 χρόνια στο χώρο.  Το κλίμα στα σταθμό είναι οικογενειακό. Ξαναβρήκα φίλους που μαζί περάσαμε όμορφα στο παρελθόν και στην ουσία είναι σαν να έπιασα το νήμα εκεί που το άφησα.

 

 

 

Υπήρξαν αποφάσεις σου για τις οποίες έχεις μετανιώσει;

 

Για ένα πράγμα επαγγελματικά έχω μετανιώσει. Αλλά πολλά πράγματα δεν είναι πάντα ούτε δικές μας επιλογές ούτε δικές μας μόνο αποφάσεις. Μετάνιωσα γιατί όταν στην τηλεόραση  παρουσίαζα ενημερωτική εκπομπή, μου ζητήθηκε να παρουσιάσω μια ταξιδιωτική εκπομπή και είπα ναι. Το πληρώνω ακόμη γιατί ξεχάστηκε αμέσως το ότι έκανα και κάνω χρόνια ενημέρωση. Όποια πρόταση μου έγινε μετά για τηλεόραση ήταν  μόνο για ψυχαγωγία.

 

 

 

Είναι βάρβαρο το πρωινό ξύπνημα; Σηκώνεσαι εύκολα;

 

Είμαι πρωϊνός τύπος. Δεν έχω κανένα πρόβλημα και συνήθως ξυπνάω πριν το ξυπνητήρι στις 03.10. Το πρώτο καφέ της ημέρας τον πίνω στο σταθμό με θέα το λιμάνι. Είναι μια ώρα που πρώτη φορά την έκανα ακριβώς πριν από είκοσι χρόνια στον ΣΚΑΪ. Έχω κάνει όλες τις ώρες ραδιόφωνο και κάθε είδος εκπομπής. Αυτό που κάνω τώρα το αγαπούσα πάντα. Η αίσθηση του να ξυπνάς το κόσμο, τη πόλη, είναι μοναδική.

 

 

 

 

 

Πως θα περιέγραφες την εκπομπή σου;

 

Κάθε πρωί για τρεις ώρες από τις 05.00 μέχρι τις 08.00 ενημέρωση, γρήγορη και περιεκτική, για όλη την επικαιρότητα. Χρειάζεται ένα διαφορετικό ύφος αυτή την ώρα. Ναι το ραδιόφωνο τόσο νωρίς είναι εκτός από ενημέρωση και παρέα και καλή διάθεση και ρυθμός. Απαιτεί αρκετή προετοιμασία. Θέλω τουλάχιστον ένα πεντάωρο στο σπίτι για προετοιμασία  και περίπου μιάμιση ώρα πριν μπω στο studio. Πρέπει να ξέρω σχεδόν τα πάντα.

 

 

 

Τι είναι για σένα το ραδιόφωνο;

 

Τρόπος ζωής. Η ψυχοθεραπεία μου. Ευτυχία είναι αυτό αν το καλοσκεφτείς. Είμαι και από τους τυχερούς ανθρώπους. Αυτό ήθελα να κάνω, αυτό έκανα.

 

 

 

Ποια στιγμή σου on air δεν ξεχνάς ποτέ;

 

Άπειρες. Έχω φύγει από το studio γιατί με έπιασε νευρικό γέλιο. Έχω συγκινηθεί και έβαλα τραγούδι με κάτι που μου είπε ακροατής. Το βράδυ με την τραγωδία στο Μάτι θυμάμαι. Οκτώ ώρες στον αέρα εδώ στα ΠΑΡΑΠΟΛΤΙΚΑ με φοβερή υπερένταση γιατί στην ουσία το ρεπορτάζ το έκανα στον αέρα. Μια άλλη φορά ώρα εκπομπής έγινε μια ισχυρή σεισμική δόνηση. Για να διασκεδάσω τον φόβο μου πέταξα ένα «μα τι λακκούβα ήταν αυτή ρε παιδιά». Γελούσαν όλοι.

 

 

 

Υπάρχουν συνεργασίες που δεν θα έκανες ξανά;

 

Θα σου πω μία συνεργασία που θα ήθελα να ξανακάνω. Με την Χριστίνα Βίδου αυτά τα απίστευτα 2ωρα που κάναμε για χρόνια. Λες και παίζαμε ήταν.  Δεν θα ήθελα να ήμουν σε ένα σταθμό που δεν θα με αξιολογούσαν σωστά. Έχω τσακωθεί με την αδικία. Σε αυτή την περίπτωση κάνω υπομονή και κάποια στιγμή φεύγω.

 

 

 

Έχει αλλάξει η καθημερινότητα του λόγω της παγκόσμιας πανδημίας; Υπήρχε κάτι που σε τρόμαξε;

 

Προσέχω όσο πρέπει να προσέξω. Με στεναχώρησε πολύ που για καιρό δεν μπόρεσα να δω τους γονείς μου. Και ακόμη δεν τους πλησιάζω.

 

 

 

Στόχους, όνειρα… πως θα ήθελες να είναι το μέλλον για σένα επαγγελματικά;

 

Θα ήθελα να ξανακάνω τηλεόραση. Αλλά όπως σου είπα ενημέρωση.

 

 

 

Τι τύπος είσαι όταν κλείνει το μικρόφωνο;

 

Είμαι ο  Δημήτρης και στο μικρόφωνο και εκτός μικροφώνου.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου