Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Έλεγχος για τις οφειλές των media στο Δημόσιο

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε πρόσφατο δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» σε σχέση με τις οφειλές των media προς τους ασφαλιστικούς φορείς.

 

Συγκεκριμένα, γράφαμε ότι οι εταιρείες συμφερόντων Φιλιππάκη, έχοντας καταθέσει αιτήσεις υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό, καταφέρνουν να κερδίζουν προστασία, κατά συνέπεια και χρόνο για την αποπληρωμή (;) των οφειλών τους.

 

Και αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι τόσο στην εταιρεία Δημοκρατικός Τύπος όσο και στην Εστία  Επενδυτική υπηρξαν  αρνητικές εξελίξεις σε σχέση
με το αίτημα υπαγωγής στον εξωδικαστικό.

Παρά ταύτα, οι ασφαλιστικοί οργανισμοί για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, όπως και γενικότερα το Δημόσιο, δεν μπορούσαν να
προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια μέχρι το πέρας της προστασίας.

Το δημοσίευμα των«Παραπολιτικών» φαίνεται ότι ενεργοποίησετους κρατικούς μηχανισμούς που προφανώς αγνοούσαν τη συγκεκριμένη τακτική η οποία είναι αλήθεια ότι ακολουθείται και από άλλες εταιρείεςmedia.

Ετσι, με παρέμβαση του υπουργού Απασχόλησης,
Γιάννη Βρούτση, αλλά και
της γενικής γραμματέως
του υπουργείου, κυρίας
Στρατινάκη, αποφασίστηκε να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλες τις εκδοτικές επιχειρήσεις που έχουν
υποβάλει αίτημα υπαγωγής  στον εξωδικαστικό και αυτό δεν καρποφόρησε.

 

Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο εκφράζουν την αναγκαιότητα να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες
και οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως πρέπει οι εν λόγω εκδοτικές επιχειρήσεις να εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα προνόμια της προστασίας από τους πιστωτές ενώ
έχουν απορριπτικές απαντήσεις για την υπαγωγή τους στον εξωδικαστικό.

Παράλληλα έμπειροι νομικοί θεωρούν ότι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις εγείρονται και ζητήματα που κινούνται στις παρυφές της επιχειρηματικής απάτης.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα πού βρίσκεται η αλήθεια και πού η υπερβολή, από τη στιγμή που υπάρχει δημοσιοποίηση του θέματος, είναι αδιανόητο να μην υπάρξει άμεση παρέμβαση των Αρχών.

Εκτός κι αν το Δημόσιο αντιμετωπίζει τις επιχειρήσεις media με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ωστόσο,είναι προκλητικό σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, που τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται στο ναδίρ, εκδότες να μην είναι συνεπείς έναντι του Δημοσίου. 

 

Όμως εδώ ανακύπτει και ακόμα ένα ζήτημα,που συνδέεται με τον ανταγωνισμό. Το θέμα, εκτός από τον κ. Βρούτση, το αμέσως προσεχές διάστημα θα φτάσει τόσο στον πρωθυ-πουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο στον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00