Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

ΕΔΟΕΑΠ: Σφίγγει o κλοιός για τους κακοπληρωτές

Επιστολή στο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) έστειλε ο ΕΔΟΕΑΠ ζητώντας να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ από 16 μέσα ενημέρωσης, στα οποία περιλαμβά-
νονται και συγκροτήματα -τουλάχιστον κατ’ όνομα- εφημερίδων, οι επικεφαλής των οποίων αγνοούν επιδεικτικά και συστηματικά τις υποχρεώσεις τους.

 

Είναι λογικό η απάντηση του ΚΕΑΟ προς το Ταμείο των δημοσιογράφων να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αλλά και το Μαξίμου επιδεικνύουν ενδιαφέρον για την τήρηση της νομοθεσίας σε ό,τι αφορά την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Ο ΕΔΟΕΑΠ πάντως δεν περιορίστηκε στην επιστολή προς το ΚΕΑΟ, αλλά έχει δώσει και εντολή στη νομική του υπηρεσία να πέσουν βροχή οι μηνύσεις για υπεξαίρεση στους εκδότες που δεν καταβάλλουν και χρωστούν τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ αναμένεται να παρέμβει και νομικά στη χρήση ασφαλιστικής ενημερότητας από ΜΜΕ που πληρώνουν ή ρυθμίζουν τον ΕΦΚΑ, αλλά ξεχνούν να το κάνουν στον ΕΔΟΕΑΠ εξασφαλίζοντας πληρωμές από το Δημόσιο και τραπεζικές χρηματοδοτήσεις χωρίς πραγματικά να είναι ενήμεροι ασφαλιστικά, όπως προβλέπει ο νόμος. Πέραν αυτού, από τον οργανισμό έχει φύγει πληθώρα επιστολών και εξωδίκων προς ΜΜΕ που περιλαμβάνονταν στη λίστα Πέτσα, αλλά ουδέποτε έκαναν δήλωση ΑΠΔ στον ΕΔΟΕΑΠ παρά το ότι ο νόμος προβλέπει ρητά ότι είναι υπόχρεοι.

 

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει η στήλη τις προηγούμενες εβδομάδες, μεταξύ των μεγαλύτερων οφειλετών του ΕΔΟΕΑΠ είναι ο όμιλος του Γιάννη Φιλιππάκη.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου