Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Πανικός σε προµηθευτές και ∆ηµόσιο µετά το πόρισµα για Φιλιππάκη

Έντονο προβληματισμό σε προμηθευτές και γενικότερα σε όσους συνεργάζονται με τον όμιλο της «Δημοκρατίας» του Ιωάννη Φιλιππάκη  έχει προκαλέσει το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής, το οποίο βάζει σε τεράστια περιπέτεια τον γνωστό εκδότη.

 

Το ορατό ενδεχόμενο παραπομπής του κ. Φιλιππάκη στο Ειδικό Δικαστήριο αποθαρρύνει πια ακόμη και τους πιο στενούς συνεργάτες του. Απολύτως λογική εξέλιξη, αφού πλέον οι περισσότεροι φοβούνται ότι ενδεχόμενη συνεργασία με τον όμιλο της «Δημοκρατίας» μπορεί να τους βάλει στο κάδρο, κάτι που κανείς δεν θα ήθελε.

 

Πέραν τούτου, όμως, ανησυχία επικρατεί και στο πεδίο όσων συνεργάζονται ήδη με τον κ. Φιλιππάκη, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα γίνει από εδώ και πέρα και ποιο είναι το βάθος της εμπλοκής του εκδότη στη χαρακτηριζόμενη και ως «συμμορία» στο πόρισμα της Προανακριτικής.

 

Μάλιστα, η ανησυχία εντείνεται, αφού αποτελεί εδώ και καιρό κοινό μυστικό ότι η εκδοτική επιχείρηση Φιλιππάκη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, με τους εργαζομένους να περιμένουν να εξοφληθούν τον Νοέμβριο.

 

Φυσικά, υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα ανοίγματα, που σχετίζονται με τις οφειλές προς την Εφορία και
τα ασφαλιστικά ταμεία. Το γεγονός ότι ο κ. Φιλιππάκης απέτυχε να εντάξει την επιχείρησή του στον εξωδικαστικό μηχανισμό εκ των πραγμάτων τον έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθαν να προστεθούν και οι απώλειες στις πωλήσεις των εφημερίδων ως συνέπεια της κρίσης του κορονοϊού.

 

Το σημαντικότερο πρόβλημα για τον κ. Φιλιππάκη έχει να κάνει με τον φόβο συνεργασίας που προκύπτει από
την εμπλοκή του στο παραδικαστικό Παπαγγελόπουλου, όπως αυτό προσδιορίζεται από το πόρισμα της
Προανακριτικής. Οσοι λοιπόν έχουν αξιόγραφα (επιταγές) των επιχειρήσεων Φιλιππάκη δείχνουν να ανησυχούν, αφού δεν μπορούν να προβλέψουν τα μελλούμενα, αδιαφορώντας για τις επαναστατικές ανακοινώσεις
του εκδότη.

 

Ομως σοβαρό ζήτημα ανακύπτει και με τις οφειλές του ομίλου της «Δημοκρατίας» στο ελληνικό Δημόσιο. Για
παράδειγμα, πλέον η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υπό τον κ. Βρούτση, αλλά και τη γενική γραμματέα κ. Στρατινάκη οφείλουν να μην κλείνουν τα μάτια στις οφειλές μιας εκδοτικής επιχείρησης, οι οποίες σωρεύονται διαρκώς. Εκείνο που οφείλουν να κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι να καταλογίζουν στο ΚΕΑΟ τις
οφειλές, προκειμένου κανείς να μην μπορεί να ισχυριστεί ότι υπάρχει προνομιακή μεταχείριση των επιχειρήσεων Φιλιππάκη.

 

Αλλωστε, και ο ίδιος δεν θα το ήθελε και το έχει αποδείξει. Σε κάθε περίπτωση, η σοβαρή δικαστική εμπλοκή Φιλιππάκη εκ των πραγμάτων επηρεάζει, και μάλιστα σοβαρά, τα ήδη βεβαρημένα δεδομένα της επιχείρησής του.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου